Loukkaantumiset Qatarin MM-kisoissa 2022

Qatarin MM-kilpailuiden lohkovaihe päättyi muutamien pelaajien osalta vakaviin loukkaantumisiin. Katsotaanpa, mitä tapahtui ja kuinka pelaajien kävi.
Loukkaantumiset Qatarin MM-kisoissa 2022

Viimeisin päivitys: 06 tammikuuta, 2023

Qatarin 2022 MM-kilpailun lohkovaiheessa loukkaantui pelaajia, joista osa ei voinut enää jatkaa turnausta loukkaantumisen vuoksi. Pelaajien terveydentila muuttuu kokoajan ja maajoukkueiden lääkintähenkilöstö työskentelee kelloa vastaan saadakseen pelaajat pelikuntoon mahdollisimman nopeasti. Tästä artikkelista löydät merkittävimmät loukkaantumiset Qatarin MM-kisoissa 2022.

1. Loukkaantumiset Qatarin MM-kisoissa: Al-Shahranin kasvovamma

Yasir Al-Shahrani törmäsi oman joukkueensa maalivahtiin ottelussa Argentiinaa vastaan ​​MM-kisojen ensimmäisenä pelipäivänä. Myöhemmin saimme tietää, että hänen leukansa oli murtunut ja painanut kasaan kasvojen luustoa.

Järkyttävä kuva kentällä makaavasta tajuttomasta urheilijasta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Murtumien vakavuuden vuoksi hänet siirrettiin Saksaan, jossa suoritettiin kasvojen luustoa korjaava operaatio.

Myöhemmin Al-Shahrani julkaisi sosiaalisessa mediassa postauksen, jossa hän kertoi voinnistaan:

“Vakuutan teille, että voin hyvin, rukoilkaa puolestani ja onnittelut voitosta.”

– Al-Shahranin sanoo videolla –

On huomattava, että leuan murtumat ovat vakavia vammoja. Yleensä LeFort -luokitusta käytetään niiden luokitteluun ja kliiniseen analysointiin:

  • Tyyppi I: Tämä on yläleuan yläpuolella oleva murtuma.
  • Tyyppi II: Murtuma etenee posken alaosasta nenänselkään, ylittää sen ja menee alas toiseen poskeen.
  • Tyyppi III: Murtumaviiva ylittää nenäsillan ja kiertoradan muodostavat luut.

Kasvovammojen yhteydessä nopea reaktioaika on avainasemassa vaurion korjaamisessa.

Loukkaantumiset Qatarin 2022 MM-kisoissa.
Hetki, jolloin Saudi-Arabialainen pelaaja kaatui tajuttoma kentän pintaa. Kuva: REUTERS.

2. Nuno Mendesin lihasvamma

Nuno Mendes pelasi Portugalin joukkueessa vain yhden ottelun ennen loukkaantumistaan. Jätettyään väliin avausottelun Ghanaa vastaan, hän teki debyyttinsä Uruguayta vastaan käydyssä ottelussa. Mutta ennen ensimmäisen puoliajan loppua hänen täytyi poistua kentältä vasempaan reiteen tulleen vamman vuoksi.

Ilmeisesti hänellä oli piilevä lihasvamma, joka tuli esiin ottelun ponnistelujen myötä. Viralliset lausunnot vahvistivat, että laitapuolustaja ei enää pelaa MM-kisoissa. Hän kuitenkin pysyy joukkueen harjoitusleirillä.

FPF:n terveys- ja suorituskykyyksikkö katsoi kansainvälisen pelaajan Nuno Mendesin kykenemättömäksi pelaamaan Qatarin MM:ssä. Pelaaja loukkasi vasemman reisilihaksensa ottelussa Uruguayta vastaan ​​ja jatkaa osana ryhmää Qatarissa, jossa hän aloittaa kuntoutuksen.

– Portugalin jalkapalloliitto –

3. Loukkaantumiset Qatarin MM-kisoissa: Brasilian joukkueen jäsenten poissaolot

Qatarin 2022 MM-kisojen lohkovaiheessa nousivat esiin erityisesti Brasilian joukkuetta kohdanneet loukkaantumiset. Valmentaja Titen luotsaamassa Brasilian maajoukkueessa on jo kolme pelaajaa, jotka eivät vammansa vuoksi pystyneet pelaamaan tässä turnauksessa.

Neymar ja hänen nilkkavammansa nousi puheenaiheeksi turnauksen edetessä. Brasilialainen keskeytti debyyttiottelunsa Serbiaa vastaan, kun hän loukkasi nilkkansa. Myöhemmät testit vahvistivat ensimmäisen asteen nyrjähdyksen ja nivelsidevamman, jonka vuoksi hänen oli jätettävä välistä kaksi ottelua.

Maajoukkue odotti hyökkääjän palaavan välieriin, mutta myöhemmin ilmoitettiin, että pelaaja ei ollut vielä kuntoutunut vammastaan. Tärkeintä oli kuitenkin antaa hänelle aikaa toipua, jotta hän voisi osallistua kisoihin myöhemmässä vaiheessa.

Jo edellisessä MM-kisoissa, Venäjällä 2018, hän pelasi huonossa fyysisessä kunnossa. Sitten hän ei ollut käytettävissä vuoden 2019 Copa Americassa, koska hän kärsi jalkapöydän murtumasta ja nyrjähtäneestä nilkasta.

Danilo loukkaantui ottelussa Serbiaa vastaan, mutta hänen loukkaantumisensa jäi vähemmälle huomiolle. Hän kuitenkin vetäytyi sivuun nilkkakivun vuoksi ja lääkärintarkastukset osoittivat nivelen mediaalisen nivelsidevamman. Siksi hänet päätettiin jättää pois kahdesta seuraavasta ottelusta, jotta hän pääsisi 16-välierään.

Ja lopuksi ottelussa Sveitsiä vastaan ​​myös Alex Sandro loukkaantui. Pelaaja joutui lopettamaan lonkkaongelman vuoksi, kun peliaikaa oli kulunut 90 minuuttia. Maajoukkueen lääkintähenkilöstö vahvisti lepoa vaativan lihasvamman.

Alex Sandro vaihdettiin 86. minuutilla, syynä lonkassa oleva kipu. Lääketieteellisissä testeissä havaittiin lihasvamma vasemmassa lonkassa, mikä esti häntä osallistumasta Brasilian seuraavaan otteluun Kamerunia vastaan.

– Rodrigo Lasmar, Brasilian maajoukkueen ylilääkäri –

Myös kuumetta?

Neymarilla oli myös kuumetta, joten hän jäi kentän laidalle toipumaan. Hän ei kuitenkaan ollut ainoa. Myös useat joukkuetoverit olivat samassa tilanteessa.

Brasilian maajoukkueen lääkärit vahvistivat, ettei suurta ongelmaa ollut ja että tilanne oli hallinnassa. He myös selvensivät, että tämän odottamattoman tapahtuman vuoksi toipumisprosessi ei tule pitkittymään.

Keskikenttäpelaaja Lucas Paquetá ei voinut harjoitella kuumeen vuoksi.

Loukkaantumiset Qatarin 2022 MM-kisoissa
Nilkkojen ja polvien vammat ovat yleisiä jalkapallossa.

4. Lucas Hernandezin ristisiteiden repeämä

Ranskalaisen Lucas Hernandezin oikea polvi ei kestänyt MM-kisojen tuomaa rasitusta ja tämän loukkaantumisen myötä hänen pelinsä olivat ohi. Myöhemmissä tutkimuksissa vahvistettiin eturisteisen nivelsiteen repeämä, joka syntyi ottelussa Australiaa vastaan.

Magneettikuvaus ei jättänyt epäilyksen varaa. Siksi urheilijaa on arvioitava perusteellisemmin, jotta voidaan määrittää paras seuraava hoito, johon sisältyy leikkaus, mutta selvitys kuntoutusmenetelmästä ja häntä odottavista kuukausista sairauslomista on edelleen tarpeen.

Tämä vamma on erittäin yleinen jalkapallossa, ja pelaajat pelkäävät sitä. Se vaatii pitkän toipumisajan ja on olemassa riski, että vamma ei tule koskaan toipumaan täysin, vaan palaa kummittelemaan aika ajoin.

Loukkaantuneet pelaajat vaikeuttavat maajoukkueiden työtä

Tärkeiden pelaajien menetykset MM-kisoissa aiheuttavat valmentajille ahdistusta. Tähtien tai avainpelaajien puuttuminen on este, joka pysäyttää jatkuvuuden kohti finaalia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ferrer-Roca, Ventura, et al. “Evaluación de factores de riesgo de lesión del ligamento cruzado anterior en jugadores de fútbol de alto nivel.” Apunts. Medicina de l’Esport 49.181 (2014): 5-10.
  • Velásquez, Manuel Brito, et al. “Asociación simultánea de fracturas de Le Fort tipo I, II y III.” Revista Mexicana de Cirugía Bucal y Maxilofacial 17.1 (2021): 24-27.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.