5 merkkiä jotka osoittavat, että kuorit ihoasi liikaa

Ihon kuorintaa voi tehdä jopa liikaa. Se ei ole hyväksi. Punoitus, kuivuus ja liiallinen rasvaisuus ovat merkkejä, joita kannattaa pitää silmällä.
5 merkkiä jotka osoittavat, että kuorit ihoasi liikaa
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto.

Viimeisin päivitys: 19 kesäkuuta, 2023

Mistä tiedät, jos kuorit ihoasi liikaa? Pidä silmällä liioittelun merkkejä.

Vaikka kuorinta kuuluukin ihonhoitorutiiniin, sinun tulisi rajoittaa sen käyttöä. Loppujen lopuksi sinun on annettava ihollesi aikaa uudistua.

Nämä merkit viittaavat siihen, että kuorit ihoasi liikaa

Kuorinta auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja rakennetta, säilyttämään kosteutta ja hallitsemaan aknea sekä muita sairauksia ja tiloja. Jos kuorintaa tehdään väärin tai liikaa, vaikutus on kuitenkin päinvastainen, eli iho menettää soluja liikaa ja sen luonnollinen suojarakenne vaarantuu.

Jos sinusta tuntuu siltä, että saatat kuoria ihoasi liikaa, lue eteenpäin. Tässä ovat varoitusmerkit:

1. Punoitus, joka ei häviä

Kuorimisen jälkeen iho punoittaa aina hieman, mikä johtuu tuotteen aiheuttamasta kitkasta. Tämä punoitus menee kuitenkin nopeasti ohi.

Jos näin ei ole, ja lisäksi esiintyy kutinaa tai polttavaa tunnetta, kuorit luultavasti liikaa.

Jos olet vähentänyt kuorintakertojen määrää ja oire esiintyy edelleen, sinun on arvioitava käyttämäsi tuotteen tai tekniikan laatu. Sinun on myös otettava huomioon tuotteen yhteensopivuus ihotyyppisi kanssa ja valittava menetelmä sen mukaisesti.

2. Yliherkkyys ja tulehdus

Toinen merkki siitä, että kuorit ihoasi liikaa, on iholle kehittyvä yliherkkyys. Tämä näkyy selvimmin, kun yrität käyttää muita tuotteita.

Iho tulehtuu, koska luonnollinen suojarakenne rikkoutuu kitkan vuoksi. Revista Dermatología Venezolana -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan ärsyttävä kosketusekseema johtuu myös suuresta transdermaalisesta vesihukasta.

Tämä merkki esiintyy yleensä yhdessä punoituksen kanssa.

3. Kuivuus ja hilseily

Kuiva iho eli kseroosi on oire, jolla iho ilmaisee, että sen kosteutus on pielessä. Asiantuntijoiden mukaan se on yleisempi tila naisilla.

Kun ihoa kuoritaan liikaa, se menettää kykynsä sitoa vettä kunnolla. Näin se antaa tilaa kuivuudelle ja hilseilylle.

Kuivalla iholla liiallinen kuorinta aiheuttaa paikoitellen hilseilyä. Toisin sanoen on olemassa vaara, että jo valmiiksi kuiva ihon kuivuu entisestään.

Akne ja epäpuhtaukset

Vaikka kuorinta tehdään juurikin virheiden vähentämiseksi, yksi selvä merkki siitä, että kuorit ihoasi liikaa, on aknen paheneminen. Syynä on sama syy, josta olemme puhuneet: ihon läpäisyesteen merkittävä vaurioituminen.

Ota huomioon, että ihon on ylläpidettävä siinä elävien bakteerien tasapainoa. Yksi näistä siellä asuvista mikro-organismeista on Propionibacterium acnes tai Cutibacterium acnes. Kun se kasvaa liikaa, se aiheuttaa aknen puhkeamisen, kuten tieteelliset julkaisut ilmoittavat.

Vaurioitunut läpäisyeste ei pysty toimimaan bakteerien liikakasvua vastaan. Tämän seurauksena bakteerit kolonisoituvat yhä enemmän ja enemmän. Myös kuorinnan aiheuttama kitka voi kuljettaa mikro-organismeja paikasta toiseen.

Ylimääräinen öljy ja kiilto

Viimeinen merkki siitä, että kuorit liikaa, on ylimääräinen öljy, joka tulee liiallisen kiillon muodossa. Tämä johtuu siitä, että ihosi menettää kuorinnan myötä luonnollisia öljyjään ja sen on toimittava kompensoidakseen epätasapainoa. Miten tämä tapahtuu? Tuottamalla enemmän öljyä.

Vaikka kuorinta auttaa palauttamaan ihon kiillon, tiedät, milloin se on epänormaalia. Pidä siis silmällä tätä merkkiä, varsinkin jos se ilmenee jonkin edellä mainitun merkin ohella.

Miten kumota liiallisen kuorinnan vaikutukset

Jos olet tunnistanut nämä merkit, sinun on ryhdyttävä toimiin ihosi terveyden palauttamiseksi. Voit tehdä muun muassa seuraavia asioita:

  • Kosteuta ihoasi hyvin, jotta se toipuu nopeammin.
  • Lopeta kuorinta, kunnes ihosi on täysin toipunut.
  • Käytä ihon luonnollisia öljyjä jäljitteleviä kasvoöljyjä, jos kärsit kuivuudesta.
  • Käytä peptidejä sisältäviä kosmetiikkatuotteita kollageenin tuotannon stimuloimiseksi ja tulehduksen vähentämiseksi.
  • Analysoi, johtuuko vaurio kuorinnan tiheydestä, tekniikasta vai tuotteista. Muuta niitä tarvittaessa.
Jatka kuorintaa vasta, kun iho on täysin toipunut. Aloita vähitellen, vain kerran viikossa.

Mitä merkkejä olet havainnut?

Kukaan ei tunne ihoasi paremmin kuin sinä itse, joten pidä silmällä merkkejä siitä, että kuorit mahdollisesti ihoasi liikaa. Kuten huomaat, nämä voivat olla niinkin yksinkertaisia oireita kuin epäpuhtaudet tai punoitus ja eskaloitua monimutkaisemmiksi tiloiksi, kuten akne ja kuivuus.

Lisäksi liiallinen kuorinta voi vahingoittaa ihosi läpäisyestettä peruuttamattomasti, jolloin altistut tulehduksille ja vammoille, jos et lopeta kosmeettista hoitoa ajoissa. Toimi ajoissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.