Logo image
Logo image

Luonnollinen kuorintavoide aspiriinista ja hunajasta

3 minuuttia
Tämä aspiriinista ja hunajasta valmistettava kuorintavoide tarjoaa erilaisia terveyshyötyjä kaikille ihotyypeille. Se poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja antaa iholle luonnollista loistoa ja elinvoimaa. Lisäksi tämä luonnollinen kuorintavoide vähentää turvotusta ja puhdistaa aknen aiheuttamia ihovaurioita.
Luonnollinen kuorintavoide aspiriinista ja hunajasta
Kirjoittanut Thady Carabaño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aspiriinista ja hunajasta valmistettu luonnollinen kuorintavoide on erittäin helppoa valmistaa. Lisäksi se auttaa parantamaan ihon hyvinvointia ja lisää kasvojen luonnollista elinvoimaa. Tämä yhdistelmä on erittäin suosittu valmiste kauneudenhoitopalveluiden keskuudessa, sillä se tuo yhteen sekä aspiriinin että hunajan tarjoamat terveyshyödyt.

Aspiriini tunnetaan asetyylisalisyylihaposta koostuvan kipulääkkeen kaupallisena nimenä. Yhdessä hunajan kanssa se muuttuu luonnolliseksi, mutta tehokkaaksi kuorintavoiteeksi, joka optimoi kasvojen kuolleiden ihosolujen eliminointia, sekä hoitaa ja ehkäisee muita ihon epäpuhtauksia.

Aspiriinia voidaan käyttää myös iholle

Some figure

Aspiriini on lääke, jota käytetään pääasiallisesti kuumeen laskemiseen, kivun lievittämiseen ja erilaisten elimistön tulehdustilojen hoitoon. Aspiriini kuuluu moninaisten käyttötarkoitustensa ansiosta osaksi lähes jokaista ensiapupakkausta. Aspiriinin käyttötarkoitukset eivät kuitenkaan pääty tähän.

Aspriinia voidaan käyttää myös iholle ja päänahalle suunnatuissa kosmeettisissa valmisteissa, sillä se auttaa tehokkaasti vähentämään ihon kovettumia ja kuivuutta. Lisäksi aspiriinia voidaan käyttää taistelussa hilsettä vastaan.

Aspiriinista ja hunajasta valmistettava luonnollinen kuorintavoide omaa myös muita monipuolisia terveyshyötyjä kasvojesi ihon kunnon kannalta, näiden joukossa muun muassa:

 • Aspiriini auttaa vaalentamaan ihon lieviä pigmenttiläiskiä (aspiriinin vaikutus riippuu tässä tapauksessa täysin ihosi ja pigmenttiläiskien sävystä).
 • Aspiriinin tulehduksia laskevat ominaisuudet lievittävät aknen aiheuttamia iho-infektioita ja näppylöitä.
 • Aspiriini auttaa nopeuttamaan pienten ihovaurioiden, kuten aknen jättämien arpien parantumista.

Hunajan uskomattomat terveyshyödyt

Hunaja lienee yksi luonnon kiehtovimmista tuotteista. Hunajan valmistamiseen tarvittavan meden määrään vaaditaan jopa 60 000 mehiläistä ja yli 2 miljoonaa kukkaa, ja usko tai älä, tällöinkin tuloksena on vain vajaa puoli kiloa hunajaa!

Hunaja sisältää runsaasti entsyymejä ja mineraaleja, kuten kaliumia, kalsiumia, fosforia, rautaa ja magnesiumia, sekä tärkeitä B-, C- ja K-vitamiineja. Luonnollisena lääkkeenä hunajalle löytyy runsaasti erilaisia käyttötarkoituksia ja niitä voidaan hyödyntää sekä ulkoisesti että sisäisesti nautittuna. Hunajaa voidaan käyttää esimerkiksi kasvonaamioissa ja muissa kauneuden- ja ihonhoitoon liittyvissä käsittelyissä. Terveyshyödyt, joita hunaja tarjoaa iholle, ovat sekä moninaisia että laajalti tunnustettuja. 

Aspiriinista ja hunajasta valmistettavassa kuorintavoiteessa hunajan antimikrobiset ja antiseptiset ominaisuudet auttavat sekä pehmentämään että kosteuttamaan ihoa.

Lue myös: Vatsaongelmien hoitaminen aloe veralla ja hunajalla

Luonnollinen kuorintavoide aspiriinista ja hunajasta

Some figure

Seuraava kuorintavoide aspiriinista ja hunajasta sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille. Herkälle iholle tätä kuorintavoidetta kannattaa tosin käyttää vain 15 päivän välein, kun taas rasvainen tai sekaiho voidaan kuoria huoletta kaksikin kertaa viikossa.

Tämä kuorintavoide sopii mainiosti myös niille ihmisille, joilla akne on jättänyt jälkensä kasvoihin näppylöiden ja arpien muodossa, sillä aspiriinin ja hunajan yhdistelmä auttaa tehokkaasti puhdistamaan finnejä ja likaa. Jos akne on päässyt vaikuttamaan syvemmälle ihoon tai kasvoissa esiintyy märkiviä näppyjä, punoitusta ja ihon turvotusta, kuorintavoiteeseen kannattaa lisätä hieman ihoa rauhoittavaa aloe veraa.

Aspiriinista ja hunajasta valmistettava luonnollinen kuorintavoide toimii myös voimakkaana luonnon antibioottina, joka ehkäisee bakteeritulehduksia rikkoutuneella tai märkivällä iholla. Lisäksi tämä kuorinta auttaa kutistamaan laajentuneita ihohuokosia, tasoittaa ihon epätasaisuuksia, normalisoi ihon rasvan tuotantoa, sekä eliminoi mustapäitä.

Jos kuitenkin olet allerginen jollekin kuorintavoiteessa käytettävälle ainesosalle tai saat allergisen reaktion käytön aikana, on enemmän kuin suositeltavaa, että kuorintavoiteen käyttö keskeytetään hetimmiten.

Ainesosat

 • 2-3 aspiriinia
 • 1-2 tl puhdasta kivennäisvettä
 • 1 rkl hunajaa

Lue myös: Aspiriinin 6 vaihtoehtoista käyttötapaa

Valmistusohjeet

 • Jauha aspiriinit hienoksi murskaksi. Aspiriinin jauhaminen onnistuu helposti esimerkiksi asettamalla tabletin kahden lusikan väliin. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää valmiiksi jauhettuja aspiriinipusseja.
 • Lisää teelusikallinen kivennäisvettä aspiriinin sekaan ja sekoita seos tasaiseksi tahnaksi. Voit lisätä tarvittaessa seokseen toisen lusikallisen vettä, jos lopputulos vaikuttaa liian kuivalle.
 • Lisää sitten sekaan ruokalusikallinen hunaja ja sekoita huolellisesti.
 • Pese kasvot perusteellisesti ennen kuorintavoiteen käyttöä, jotta kaikki lika tai meikki huuhtoutuvat pois.
 • Levitä sitten kuorintavoidetta puhtaalle iholle. Vältä kuorintavoiteen joutumista herkälle silmänympärysiholle.
 • Voit tehostaa kuorintavoiteen vaikutusta hieromalla kasvoja kevyesti sormenpäillä.
 • Anna kuorintavoiteen vaikuttaa 6-7 minuutin ajan.
 • Huuhtele lopuksi kasvot runsaalla määrällä lämmintä vettä.

Muunnelmia

Rasvaiselle iholle tai aknelle suunnattuun kuorintavoiteeseen voidaan lisätä teelusikallinen sitruunamehua. Sitruunamehu sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa tehostamaan hunajan antimikrobisia ominaisuuksia, mikä taas tekee sitruunasta erittäin tehokkaan apukeinon hankalimpienkin ihovaurioiden hoitoon.

Lisäksi kuorintavoiteen sekaan voidaan lisätä myös teelusikallinen aloe vera -geeliä. Aloe veran kudoksia supistavat ominaisuudet auttavat kutistamaan laajentuneita ihohuokosia lievittäen samalla tulehduksia ja nopeuttaen ihon paranemista. Aloe vera auttaa myös tasaamaan ihon luonnollista kosteustasapainoa.

Kuivan ihon tapauksessa aspiriinin ja hunajan sekaan voidaan lisätä 1-2 teelusikallista luonnonjogurttia. Tämä hapan maitotuote auttaa sekä kosteuttamaan että palauttamaan kuivimmankin ihon luonnollista elinvoimaa.

Jos sinulle herää mieleen epäilyksiä tästä hoidosta, ota ensin yhteyttä ihotautilääkäriisi. Jos iho muuttuu kuorinnan aikana tai kuorinnan jälkeen punaiseksi, keskeytä sen käyttö heti ja käänny asiantuntijaan puoleen vaihtoehtoisen hoidon löytämiseksi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.