Logo image
Logo image

Aloe veran parhaat terveyshyödyt

2 minuuttia
Aloe vera -kasvin sisällä oleva geeli sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Voit hyödyntää sen lukuisat ominaisuudet käyttämällä sitä sisäisesti tai ulkoisesti.
Aloe veran parhaat terveyshyödyt
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Aloe vera on kasvi, joka on tunnettu antiikin ajoista asti sen mielenkiintoisten ominaisuuksien vuoksi. Tällä hetkellä kasvista saatavaa geeliä käytetään moniin tarkoituksiin. Aloe vera -kasvilla on hämmästyttäviä ominaisuuksia, jotka johtuvat pääosin sen monista vitamiineista, mineraaleista, aminohapoista, entsyymeistä ja muista aktiivisista ainesosista. Jatka lukemista ja katso, mitkä ovat aloe veran parhaat terveyshyödyt!

Aloe veran parhaat terveyshyödyt

1. Se on loistava hampaiden terveydelle

Some figure

Aloe vera voi auttaa pitämään suun terveenä. Se auttaa mm. poistamaan plakkia ja vähentämään ikenien turvotusta ja verenvuotoa. Lisäksi se on hyödyllistä eri vaivojen, kuten ientulehduksen ja parodontiitin, hoidossa.

Aloe vera nopeuttaa myös aftojen paranemista ja lievittää niiden aiheuttamaa kipua. Salaisuus aloe veran tehokkuuteen suun terveyden hoidossa piilee sen kyvyssä tappaa haitallisia bakteereja.

2. Se voi edistää painonpudotusta

Aloe vera parantaa ruoansulatusta ja edistää myrkynpoistoa. Näin se voi auttaa edistämään painonpudotusta. Tämän kasvin käyttö auttaa keventämään elimistön myrkkykuormaa, mikä on avuksi ruoansulatukselle. Näin se voi myös antaa lisää energiaa.

Kasvin hyötyjen saamiseksi sitä kannattaa käyttää kohtuudella ja vain todelliseen tarpeeseen. Sinun on myös hyvä tietää, että aloe veran mehulla on hyvin voimakas maku. Jos et pysty juomaan sitä sellaisenaan, voit sekoittaa sen muihin aineksiin ja valmistaa näin terveellisen smoothien.

Tutustu: Vatsaongelmien hoitaminen aloe veralla ja hunajalla

3. Se kosteuttaa hiuksia ja päänahkaa luonnollisesti

Some figure

Tämä kasvi on mahtava luontaishoito hilseen ja kuivan päänahan aiheuttamaan kutinaan ja tulehdukseen. Antibakteeristen ja sientä tappavien ominaisuuksiensa ansiosta se auttaa hoitamaan hilsettä, psoriasista ja dermatiittia, joka voi aiheuttaa kivuliaita päänahan haavaumia.

Aloe veran levittäminen päänahkaan edistää hiusten kasvua ja ravitsee hiustuppia, mistä kiitos kuuluu sen monille vitamiineille ja mineraaleille. Sen luontaiset entsyymit myös:

  • auttavat poistamaan päänahasta kuolleita ihosoluja
  • edistävät hiustuppeja ympäröivän kudoksen uudistumista

“Hyvää terveyttä ei voi ostaa. Mutta se voi olla äärimmäisen arvokas säästötili.”

-Anne Wilson Schaef-

4. Se voi vähentää tulehdusta

Yleisesti tiedetään, että aloe veralla on lukuisia tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa helpottamaan ärtyvän suolen oireyhtymän oireita ja jopa niveltulehdusta.

Tämä kasvi auttaa myös vähentämään näihin vaivoihin liittyvää kipua parantaen potilaan hyvinvointia. Tästä syystä moniin paikalliseen käyttöön tarkoitettuihin kipulääkevalmisteisiin on alettu sisällyttää aloe veraa.

Älä jätä lukematta: Parhaat rohdot tulehduksen hoitoon

5. Se hyödyttää ihoa monin tavoin

Koska aloe veralla tiedetään olevan monia hyötyjä iholle, se on hyvin suosittu ainesosa monissa kosmetiikkatuotteissa. Ja koska se sisältää yli 99 % vettä, se on loistava keino kosteuttaa ja nuorentaa ihoa.

Aloe vera lisää ihon kimmoisuutta palauttamalla ihon kollageenin ja elastiinin. Se auttaa pehmittämään ja rauhoittamaan ihoa. Se auttaa myös happea läpäisemään solut ja pitämään ihon nuorekkaana.

Lisäksi aloe vera auttaa imemään liiallista talia ja avaamaan ihohuokosia, mikä ehkäisee finnejä aknelle alttiilla iholla. Itse asiassa aloe vera -geeliä käytetään monissa aknen hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa.

  • Suosittelemme levittämään geeliä suoraan finneihin hellävaraisin liikkein, jotta se läpäisee ihon.
  • Voit toistaa prosessin useita kertoja päivässä, kunnes finnit katoavat.

Nämä ovat aloe veran parhaat terveyshyödyt! Kuten huomaat, tällä kasvilla on monia parantavia ominaisuuksia. Suosittelemme sen käytössä silti kärsivällisyyttä, sillä tulokset eivät näy välittömästi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


1. Vogler BK, Ernst E. Aloe vera: A systematic review of its clinical effectiveness. Br J Gen Pract. 1999;
2. Hamman JH. Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. 2008.
3. Rodriguez-Fragoso L, Reyes-Esparza J, Burchiel SW, Herrera-Ruiz D, Torres E. Risks and benefits of commonly used herbal medicines in Mexico. Toxicol Appl Pharmacol. 2008;
4. Manigandan T, Elumalai M, Cholan P, Kaur R, Mangaiyarkarasi S. Benefits of Aloe vera in dentistry. J Pharm Bioallied Sci. 2015;
5. Christaki E V., Florou-Paneri PC. Aloe vera: A plant for many uses. Journal of Food, Agriculture and Environment. 2010.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.