Madonna tehohoidossa bakteeritulehduksen takia: näin tähden terveys edistyy

Popin kuningatar joutui lauantaina 24. kesäkuuta sairaalaan teho-osastolle vakavan bakteeritulehduksen vuoksi. Hänen managerinsa vahvisti asian Instagram-postauksen kautta ja totesi myös, että Madonna on päässyt pois teho-osastolta.
Madonna tehohoidossa bakteeritulehduksen takia: näin tähden terveys edistyy
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto.

Kirjoittanut Jonatan Menguez

Viimeisin päivitys: 01 heinäkuuta, 2023

Kesäkuun 28. päivänä tuli julkisuuteen, että laulaja Madonna oli joutunut sairaalaan ja ollut jopa teho-osastolla. Madonnan manageri vahvisti tämän sen jälkeen, kun huhu oli levinnyt eri tiedotusvälineissä. Popin kuningatar kärsii bakteeritulehduksesta, mutta hänen terveydentilansa on paranemassa.

Madonnan managerin vahvistus terveydentilasta

Musiikkimaailma huolestui amerikkalaisen Page Six -median julkaisemasta uutisesta. Sen mukaan Madonna oli sairaalassa New Yorkissa, jossa hänet oli siirretty tehohoitoon. Pian tämän jälkeen hänen managerinsa Guy Oseary julkaisi Instagramissa lausunnon, jossa hän vahvisti tiedot.

Vaikka jotkut mediat julkaisivat, että hänet oli intuboitu yön ajaksi, Oseary ei vahvistanut tätä versiota. Tiedossa on myös, että laulaja kärsii bakteeritulehduksesta ja että hänen kiertueensa alku on edelleen jäissä.

Joka tapauksessa manageri selvensi, että Madonnan terveydentila on paranemassa, mikä tuo mielenrauhaa hänen perheelleen ja faneilleen. Ja vaikka hänen sairaalahoitoprosessistaan tai hänen sairastamansa infektion erityisestä tyypistä ei tiedetä paljoakaan enempää yksityiskohtia, viimeisimmät uutiset kertovat, että popdiivan odotetaan palaavan kotiinsa yksityisessä ambulanssissa vielä kesäkuun puolella.

Miten tämä vaikuttaa hänen kiertueeseensa?

Laulajan manageri laajensi lausuntoaan viitaten sitoumukseen, joka Madonnalla on edessään laajalla Celebration World Tour –kiertueella.

Kerromme teille lisätietoja heti, kun saamme ne, mukaan lukien kiertueen uusi alkamispäivä ja muut keikkapäivämäärät.

~ Guy Oseary ~

On selvää, että vaikka Madonnan terveydentila paranee, hänen on mahdoton pysyä uransa 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunnitelluissa päivämäärissä. Vuonna 2023 tulee kuluneeksi neljä vuosikymmentä siitä, kun hänen samanniminen albuminsa julkaistiin, ensimmäinen hänen urallaan, joka on pitänyt hänet popmaailman huipulla siitä saakka.

Juhlan kunniaksi Madonna vahvisti tammikuussa järjestävänsä peräti 84 konserttia käsittävän kiertueen, jonka oli määrä alkaa 15. heinäkuuta Kanadan Vancouverissa. Kiertue vie hänet kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin, minkä jälkeen hän jatkaa matkaansa Eurooppaan ja muualle maailmaan.

Fanit joutuvat kuitenkin odottamaan lisätietoja konserttien peruuttamisesta ja lykkäämisestä.

Madonnan terveydentila erään sukulaisen mukaan

Ei vaikuta sattumalta, että vain muutama viikko ennen laajan kiertueensa alkua laulaja kärsii terveysongelmista. Näin vihjaili eräs hänen sukulaisensa Daily Mail -lehdelle ja kommentoi, että tilanne oli “herätyssoitto” henkilölle, joka luulee olevansa “voittamaton“, vaikka ei olekaan.

64-vuotias Madonna valmistautui intensiivisesti vaativaan kiertueeseen.

Sukulainen vakuutti, että “hän ei ole elänyt niin terveellisesti kuin hänen ikäisekseen pitäisi“. Hän vahvisti myös, että kiertueeseen valmistautuminen on kuluttanut Madonnaa viime kuukausina. Laulaja on perfektionisti, kun on kyse hänen konserttiensa suunnittelusta. Lisäksi hänen on kiinnitettävä huomiota fyysiseen kuntoonsa, jonka on oltava optimaalinen, jotta hän voi esiintyä lavalla.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuinka kauan kiertueen alkua lykätään. Sekä hänen managerinsa että perheensä keskittyvät laulajan mukana olemiseen, kunnes hän on täysin toipunut.

Madonnan viimeisimmät julkiset esiintymiset ja fyysinen historia

Vain neljä päivää ennen sairaalahoitoa Madonna julkaisi Instagram-tilillään sarjan kuvia, joissa hän harjoitteli kiertuetta varten. Postaukseen liittyy kuvateksti “rauhallinen ennen myrskyä“.

23. kesäkuuta hänet nähtiin sosiaalisen verkoston tarinoissa kampaajalla. Madonna oli täydessä fyysisessä ja henkisessä valmistautumisessa kiertuetta varten.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun hänellä on ollut fyysisiä ongelmia ennen kiertueen aloittamista tai sen aikana. Vuonna 2017 hän joutui perumaan konserttejaan nivelsiteen repeämän vuoksi.

Kaksi vuotta myöhemmin myös hänen Madame X -kiertueensa alku kärsi. Tässä tapauksessa muiden polvivammojen ja hänen yleisen terveydentilansa vuoksi. Pian tämän jälkeen laulaja joutui lonkkaleikkaukseen.

Cuban Journal of Hematology, Immunology and Hemotherapy -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan psykologisilla tekijöillä on keskeinen rooli erilaisten fyysisten sairauksien alttiudessa, puhkeamisessa tai kulussa. Artikkelissa todetaan, että stressin ja patologioiden välillä on todistetusti yhteys.

Mikä on bakteeri-infektio?

Vaikka popin kuningattaren sairaalahoitoon johtaneen infektion tarkkaa tyyppiä ei vielä tiedetä, on jo paljastunut, että kyseessä on bakteeri-infektio. Ne voivat vaikuttaa moniin kehonosiin, kuten ihoon, keuhkoihin ja aivoihin. Niitä syntyy, kun tietyt bakteerit kolonisoituvat, lisääntyvät ja jopa tuottavat myrkyllisiä kemikaaleja.

Sekä bakteeri- että virusinfektioiden ehkäisemiseksi on tärkeää noudattaa virallisten terveysjärjestöjen rokotusohjeita. Lisäksi on tärkeää noudattaa yleistä hoitoa:

  • Desinfioida esineet.
  • Peittää käsivarrella yskä ja aivastukset.
  • Huolehtia elintarviketurvallisuudesta.
  • Pestä kädet saippualla ja vedellä.
  • Ei koskea kasvoihin likaisilla käsillä.

Madonnan vointi kohenee, mutta virallista paluupäivää ei ole

Laulajan manageri vahvisti Madonnan päässeen pois tehohoidosta. Yksi hänen tyttäristään, Lourdes Leon, on ollut hänen mukanaan koko prosessin ajan.

On hyvin todennäköistä, että Madonna toipuu pian, mutta päivämäärää hänen paluulleen töihin ei ole tiedossa. Koska edessä on niin intensiivinen kiertue, on odotettavissa, että päivämääriä siirretään muutamalla viikolla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.