Logo image
Logo image

Lupiinijauho: loistava gluteeniton vaihtoehto

2 minuuttia
Jos pidät palkokasveista, voit ottaa lupiinijauhot osaksi ruokavaliotasi. Lupiinijauhojen ravitsemukselliset hyödyt ovat loistavat!
Lupiinijauho: loistava gluteeniton vaihtoehto
Viimeisin päivitys: 24 marraskuuta, 2022

Lupiinijauho on elintarvike, joka voidaan sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti ja sillä on useita terveyshyötyjä. Se on gluteeniton elintarvike, joten se voi korvata vehnäjauhot keliaakikoilla tai proteiinille herkillä ihmisillä. Lisäksi siinä on useita välttämättömiä ravintoaineita, joita kehosi tarvitsee terveyden ylläpitämiseksi!

Haluamme korostaa, että palkokasvien tulee olla osa tasapainoista ruokavaliota. On tärkeää syödä niitä vähintään 2–3 kertaa viikossa, koska ne ovat kuidun, proteiinien ja välttämättömien kivennäisaineiden lähde. Ne sisältävät myös monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, elementtejä, jotka toimivat pääasiallisena energisenä substraattina korkean intensiteetin liikunnan suorittamisessa.

Mistä lupiinijauhoja saadaan?

Some figure
Lupiinijauhoja valmistetaan homonyymisistä palkokasveista, jotka tunnetaan myös “lupiineina”.

Lue myös: Opas gluteenittomaan ruoanlaittoon

Kuten nimestä voi päätellä, lupiinijauho saadaan makeista lupiinipavuista, jotka kuuluvat palkokasvien ryhmään. Niitä ei tunneta vielä kovin hyvin, mutta yhä useammat ihmiset ovat ottaneet ne osaksi ruokavaliotaan niiden tarjoamien terveyshyötyjen ansiosta.

Nämä palkokasvit ovat kotoisin Amerikan ja Aasian alueilta. Kasvi voi kasvaa parin metrin korkeuteen ja niiden sisällä kasvaa paloja, jotka ovat siemeniä. Ne ovat kasvin syötävä osa. Meidän tulee korostaa niiden Omega-3- ja Omega-6 -sarjojen proteiini- ja rasvahappopitoisuutta. Tietenkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on, että ne eivät sisällä gluteenia.

Emme myöskään saa aliarvioida lupiinin sisältämän kuidun määrää. Yleinen suositus on 25 grammaa päivässä. Tämä toteutuu kuitenkin harvoin, mikä voi johtaa ruoansulatustoiminnan tai suoliston kulkuhäiriöihin.

Lupiinijauhojen terveyshyödyt

Some figure
Lupiinijauhot sisältävät kuituja ja antioksidantteja.

Lue myös: Mitkä ovat gluteenin vaikutukset elimistöön?

Lupiinijauhojen sisällyttämisellä monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon on monia myönteisiä terveysvaikutuksia. Ne voivat toimia sydäntä suojaavana elementtinä pääasiassa sen sisältämien antioksidanttien ansiosta.

Antioksidanttiyhdisteet neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden myöhempää kertymistä elimistön kudoksiin. European Journal of Medicinal Chemistry -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tämä mekanismi on yhdistetty pienempään riskiin kehittää monimutkaisia ​​patologioita.

Lisäksi ne voivat auttaa hallitsemaan verensokeritasoa kuitupitoisuutensa ansiosta. On osoitettu, että tämä elementti on välttämätön diabeteksen ehkäisemisessä ja hallinnassa.

Tämä patologia on yleistymässä väestössä viime vuosina yksinkertaisten sokereiden liian suuren kulutuksen vuoksi. Se liittyy myös muihin vakaviin terveysongelmiin.

Lupiinijauhot auttavat hallitsemaan ruokahaluasi, mikä on ratkaisevan tärkeää, kun haluat pudottaa painoa. Nutrition Reviews -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tämä aine hidastaa mahalaukun tyhjenemistä, mikä edistää kylläisyyden tunteen säilymistä. Tämä auttaa pitämään kiinni ruokavaliosta ja välttämään mahdolliset vaikeudet.

Tämä tuote voi auttaa täyttämään päivittäisen proteiinitarpeen. Proteiinit ovat erittäin tärkeitä ravintoaineita lihaksistoon liittyvien ongelmien ehkäisyssä ja sisäisen homeostaasin tilan varmistamisessa. Laadukkaimmat proteiinit ovat eläinperäisissä elintarvikkeissa, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö sinun pitäisi syödä runsaasti kasviksia.

Lupiinijauho on erinomainen lisä ruokavalioosi

Kuten olet nähnyt, lupiinijauho on korkealaatuinen elintarvike, joka voidaan sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti yleisen terveyden parantamiseksi.

Siinä on tärkeitä ravintoaineita ja se voi tarjota merkittävän annoksen kuitua. On välttämätöntä kattaa päivittäinen kuidun tarve, jotta voidaan välttää ummetus tai suoliston dysbiosia. Nämä ovat tilanteita, jotka voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia.

Lopuksi haluaisimme mainita, että palkokasvijauho yleensä tuottaa vähemmän kaasua kuin jos nautit palkokasveja kokonaisina. Tämä johtuu siitä, että osa kuiduista on jo valmiiksi rikottu, mikä vähentää myöhempää käymisprosessia.

Tämän ansiosta ruoansulatusprosessi on helpompi, etkä todennäköisesti koe epämukavuutta. Jos kuitenkin kärsit dysbioosista, lupiinijauho ei välttämättä ole oikea valinta sinulle. Tässä tapauksessa on parasta kääntyä ammattilaisen puoleen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.