Logo image
Logo image

Luonnollisia öljyjä kärsineille hiuksille

3 minuuttia
Luonnollisia öljyjä kärsineille hiuksille
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hiusten heikkenemiselle ja hapertumiselle on olemassa monta eri syytä. Hiukset vahingoittuvat erityisen herkästi varsinkin hiustenkuivaajien ja muotoiluvälineiden takia, sekä ilmaston ja kemikaalien vaikutuksesta. Esimerkiksi jatkuvat värjäykset tai suoristusraudan käyttö kuivattavat hiusta ja vahingoittavat sen koostumusta, jolloin hiuksesta tulee kiilloton, helposti katkeileva, takkuuntuva ja epäsiistin näköinen. Vahingoittuneet hiukset eivät pysy ruodussa ja aiheuttavat päänvaivaa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse satsata kalliisiin kampaamotuotteisiin tilanteen korjaamiseksi, sillä luonnon omat kemikaalittomat ja myrkyttömät öljyt tehoavat tähän aivan yhtä hyvin, ja usein myös huomattavasti halvemmalla. Tässä artikkelissa annamme sinulle hoitokeinoja kärsineille hiuksille ja niiden korjaamiseen kotioloissa.

Parhaat öljyt kärsineille hiuksille

Avokadoöljy

Avokado sopii herkullisten aterioiden lisäksi myös ulkoiseen kauneudenhoitoon. Avokado sisältää paljon hyödyllisiä ravintoaineita, kuten rasvahappoja, aminohappoja sekä A-, B-, D- ja E-vitamiinia. Avokadosta uutettu öljy auttaa vahvistamaan hiusta juuresta alkaen ja palauttaa sen kiillon ja pehmeyden.

Sipaise avokadoöljyä rutikuiviin latvoihin sinällään ja anna sen imeytyä kaikessa rauhassa. Voit myös kokeilla kosteuttavan naamion valmistamista avokadoöljyä käyttäen.

Risiiniöljy

Some figure

 

Risiiniöljy tunnetaan etenkin hiusten kasvua kiihdyttävästä vaikutuksesta. Tämän lisäksi risiiniöljy ehkäisee hiusten katkeilua vahvistamalla hiusta sisältäpäin. Öljy pehmittää hapertuneita hiuksia ja estää kaksihaaraisten syntymisen.

Käyttämällä risiiniöljyä kuurin lailla säännöllisesti pääset eroon kuivista ja hauraista hiuksista ja palautat hiuksiin niiden luonnollisen kauneuden ja kiillon. Lisäksi risiiniöljy hoitaa päänahkaa tehokkaasti.

Oliiviöljy

Monen ykkössuosikki oliiviöljy taipuu moneksi. Sitä voi käyttää sisäisesti ruuanlaitossa sekä ulkoisesti kauneudenhoidossa. Oliiviöljy sopii suoraan iholle levitettäväksi ja sillä siloittuvat myös kuivat, vahingoittuneet hiukset.

Oliiviöljy tunnetaan maailmalla hiusöljyjen kuningattarena, sillä se kosteuttaa tehokkaasti. Oliiviöljyä käyttämällä saat hiuksiin taipuisuutta, sillä öljy tunkeutuu syvälle hiukseen ja ravitsee sitä. Lisäksi öljy eliminoi inhottavaa hilsettä ja parantaa päänahan tulehduksia ja haavaumia antioksidanttisella vaikutuksellaan. Säännöllisesti käytettynä oliiviöljy voi myös vaalentaa hiusta, sillä se sisältää luontaisia valkaisevia aineksia.

Rosmariiniöljy

 

Some figure

Rosmariinista uutettu öljy sopii mahtavasti hiusten kasvua stimuloimaan, sillä se kiihdyttää päänahan verenkiertoa ja ravitsee hiusjuurta. Lisäksi rosmariini ehkäisee hiustenlähtöä ja voi parhaimmillaan jopa hidastaa harmaiden hiusten esiintymistä.

Manteliöljy

Manteliöljy sulkee kosteuden hiuksen sisään ja estää sen haihtumisen. Manteliöljy muodostaa suojaavan kalvon hiuksen pinnalle, jolloin se ei altistu ilmaston vaikutuksille tai muotoilutuotteiden aiheuttamille haitoille. Hiukset katkeilevat ja pörröytyvät huomattavasti vähemmän manteliöljyä käytettäessä.

Manteliöljyä voi levittää suoraan päänahkaan ja se helpottaa kutisevasta ja kuivasta päänahasta kärsivien ahdinkoa. Öljy parantaa päänahan verenkiertoa, etenkin jos sen hieroo huolellisesti ihoon sormenpäillä.

Kookosöljy

 

Some figure

Kookosöljy on huomattavasti muita öljyjä kevyempi ja sen suotuisasta vaikutuksesta ihoon ja hiuksiin on myös tieteellisiä todisteita. Kookosöljy tunkeutuu syvälle hiukseen ja ravitsee ja kosteuttaa sitä juuresta latvaan. Hiukset muuttuvat pehmeiksi ja kiiltäviksi jo muutaman käyttökerran jälkeen, lisäksi öljy jättää huumaavan herkullisen tuoksun hiuksiin. Kookosöljy on loistava valinta vahingoittuneille hiuksille.

Sipaise kookosöljyä hiuksiin hoitoaineen sijaan shampoopesun jälkeen, tai valmista kookosöljynaamio, jonka annat imeytyä rauhassa puolisen tuntia ennen pois pesemistä.

Karitevoi

Karitevoi eli sheavoi on kasvirasva, jota saadaan karitepuun pähkinästä. Karitevoi ei siis ole öljy perinteisessä mielessä, mutta sitä voi käyttää öljyn tavoin hiusten vahvistamiseen ja hoitoon. Karitevoi sopii etenkin elottomien ja vahingoittuneiden hiusten hoitoon ja parhaiten sillä hoitaa kiharat hiukset. Luonnonkihara hius on usein huomattavasti suoraa hiusta kuivempi hiuslaatu, joten se kaipaa todellista tehokosteutusta ja huolenpitoa vuosien mittaan. Kokeile siis karitevoin vaikutusta ja tulet huomaamaan, miten paljon pehmeämmiltä hiuksesi tuntuvat.

Mikä tulee olemaan sinun suosikkiöljysi kärsineille hiuksille? Kokeilemalla sen löydät!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.