Logo image
Logo image

Onko hiustenlähtö mahdollista pysäyttää?

6 minuuttia
Hiustenlähtö on kiusallinen vaiva josta kärsivät monet. Tässä artikkelissa kerromme sinulle mitkä ovat erilaiset hiustenlähdön tyypit ja valoitamme niiden syitä.
Onko hiustenlähtö mahdollista pysäyttää?
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2018

Suuri osa meistä nauttii kiiltävistä ja vahvoista hiuksista ja pidämme uusimmista hiustyyleistä tai leikkauksista, jotka painottavat kauneuttamme ja vaikuttavat terveyteemme. Mutta monien hiukset ovat äärimmäisen herkkiä mille tahansa muutoksille kehossa, jopa pienimmille muutoksille. Yhtäkkiä alat löytää suuren määrän hiuksia aamulla tyynyltäsi tai harjastasi ja alat huolestua, et vain asiaan liittyvästä esteettisestä syystä vaan pikemminkin siksi, että pelkäät sen olevan osoitus jostain paljon vakavammasta tilanteesta.

Älä huolestu! Tämä artikkeli tarjoaa ratkaisuja hiustenlähdön ongelmaan, mutta ensimmäiseksi sinun tulee kysyä itseltäsi: onko ongelma todella olemassa? Kerromme myös erilaiset hiustenlähdön tyypit ja niiden takana piilevät syyt.

Päivittäinen hiustenlähtö on täysin normaalia

Aikuisella on 100 000-150 000 hiustuppea, jotka kasvavat ja putoavat säännöllisesti kierron aikana, joka tunnetaan hiustenkasvun elämänkiertokulkuna. Kun hiustuppi kasvaa omalla paikallaan voit löytää hiustuppeja, jotka ovat eri kasvuvaiheissa kaikkialta päänahastasi. Ihminen menettää 60-100 hiustuppea joka päivä. Nämä ovat hiustuppeja, jotka ovat kolmannella tasolla hiusten kasvun kierrossa, lepovaiheessa ja putoamisvaiheessa tai hiustenlähdön vaiheessa. Ja tämä on normaalia.

Kun hiustenlähtö lisääntyy huomattavasti tai sitä esiintyy vain tietyillä alueilla, saatat kärsiä häiriöstä, joka tunnetaan hiustenlähtönä. Tämän häiriön taustalla olevat syyt vaihtelevat äärimmäisen paljon: ihosairaudet, perinnölliset syyt, lääkkeet, stressi, riittämätön ruokavalio ja jopa käsittelyaineet, joita laitetaan päänahkaan, voivat kaikki lisätä hiustenlähdön ilmenemistä.

Jos tätä häiriötä ei hoideta ajoissa, se voi aiheuttaa täydellisen hiustenlähdön, mutta tämä prosessi voi olla peruutettavissa. Tässä artikkelissa tarjoan sinulle 7 hoitokeinoa, joiden avulla voit lopettaa hiustenlähdön ja stimuloida hiusten kasvua saadaksesi takaisin kiiltävät kutrisi.

Ensin tutkimme, minkä tyylisestä hiustenlähdöstä kärsit, seuraavassa listaamme erilaiset hiustenlähdön tyypit.

Hiustenlähdön tyypit: Onko mahdollista pysäyttää hiustenlähtö?

Some figure

 

Hiustenlähdön tyypit voidaan luokitella kahteen suureen ryhmään riippuen hiustenlähdön tavasta: Cicatricial Alopecias ja Non-cicatricial Alopecias. Kannattaa mainita, että jokainen hiussäie on muodostunut hiusvarresta ja juuresta, joka on kiinni hiustupessa. Hiustenlähtöaikana hius putoaa samalla kun tuppi muodostaa uuden hiuksen. Tämän vuoksi niin kauan kuin tuppi ei ole vahingoittunut, hiukset uudistavat itse itsensä.

Hiustenlähdön tyypit kategoriassa Cicatricial Alopecias ovat harvinaisia mutta luonteenomaisia tilanteissa, joissa hiustuppi on vaurioitunut tulehduksen, infektioiden tai trauman vuoksi. Jos tilanne on tämä, hiustenlähtö on peruuttamaton. Joihinkin tämän tyypin pääaiheuttajiin kuuluvat:

 • Perinnölliset sairaudet kuten ictiosis ja epidermaalinen nevus.
 • Fysiokemialliset aineet, kuten palovammat ja syövyttävät aineet.
 • Infektiosairaudet, jotka on aiheuttanut sieni, bakteeri ja virukset.
 • Neoplastiset sairaudet kuten lymfoomat.
 • Dermatosis, kuten sarkoidoosi ja follikulaarinen mucinosis.

Kuitenkin 80 % hiustenlähdöstä luokitellaan Noncicatricial Alopecias -ryhmään tai pikemminkin häiriöihin, jotka eivät vahingoita hiustuppea ja tämän vuoksi hiustenlähtö voi olla peruutettavissa oikeanlaisella hoidolla. Esittelen sinulle nyt 5 tavallisinta tyyppiä, mutta on aina suositeltavaa, että menet tapaamaan ihotautilääkäriä, jotta ongelma saadaan tunnistettua oikein.

1. Androgenous Alopecia tai yleisemmin Calvicie: se on yleisin kaikista hiustenlähtötyypeistä (95 % tapauksista) ja voi johtua geneettisistä tai hormonaalisista syistä. On olemassa kaksi vaikutustapaa:

a) Miehet: hiustenlähtöä havaitaan lähinnä etu- ja keskiosissa päätä. Tunnettuja merkkejä alkaa ilmaantua ja niiden määrä kasvaa.

b) Naiset: laajalle levinnyt hiustenlähtö. Alueita, joissa on totaalinen hiustenlähtö, ei kuitenkaan esiinny.

2. Traumaattinen Alopecia: tämä häiriö aiheutuu fyysisestä traumasta. On identifioitu useita kaavoja, riippuen siitä, mikä aiheuttaa hiustenlähdön:

a) Vetämisen aiheuttama: hiukseen on kohdistunut jatkuvaa jännitettä tiettyjen kampausten, kuten nutturoiden ja palmikoiden vuoksi.

b) Paineen aiheuttama: Tämä on aiheutunut jatkuvasta päänahan hieromisesta toista pintaa vasten, esimerkiksi tyynyä vasten.

c) Trichotillomania: tämä on hermostuneen tapa vetää omia hiuksia irti.

3. Alopecia areata: tämä näyttää olevan stressaavien tilanteiden aiheuttama. Tämän tyyppiselle hiustenlähdölle on luonteenomaista ilmaantuminen ympyränmuotoisina kaavioina, vaikkakin joskus koko päänahka voi olla vahingoittunut. Tämä paranee usein spontaanisti, mutta voi ilmaantua yhä uudelleen.

4. Diffuse Alopecia: tämä hiustenlähtö on enemmän tai vähemmän intensiivistä tietyillä alueilla päänahassa. Tämä aiheutuu useista asioista, kuten huonosta ravitsemuksesta, nopeasta painonlaskusta, vakavasta sairaudesta, kuumeilusta, hormonaalisesta epätasapainosta raskauden jälkeen, monien muiden syiden joukossa.

5. Hiustenlähtö, joka aiheutuu huumeista tai lääkkeistä: suuret määrät tiettyjä lääkkeitä, kuten kilpirauhaslääkitys, verenohennuslääkkeet, sytostaattiset lääkkeet ja iodiini samoin kuin suuri määrä A-vitamiinia omaavat kyvyn aiheuttaa hiustenlähtöä. Kun huumeen tai lääkkeen käyttö lopetetaan, hiukset alkavat kasvaa uudelleen.

Jos jo tiedät, minkä tyyppisestä hiustenlähdöstä kärsit, ja se on noncicatricial alopecia -tyyppiä, hyviä uutisia! Ratkaisu on lähellä. Seuraavaksi ehdotan näitä seitsemää yksinkertaista, luonnollista ja tehokasta hoitoa, joiden avulla voit lopettaa hiustenlähdön ja auttaa kasvattamaan terveet ja kiiltävät hiukset.

7 hoitoa, joiden avulla voit taistella hiustenlähtöä vastaan

Some figure

 

HOITO 1: Aloe vera

Aloe vera -kasvi sisältää kemiallisia ainesosia, jotka stimuloivat päänahkaa. Aloe vera -kasvin sisempi lehti on leikattu kuutioiksi. Nuo hyytelömäiset kuutiot painetaan päänahkaan hieroen koko vaurioituneelle alueelle. Päänahka tulee peittää kankaalla, jotta hoito saa vaikuttaa yön yli.

Huuhtele seuraavana päivänä melkoisella määrällä lämmintä vettä ja puolen sitruunan mehulla. Tämä tulee tehdä kolmesta neljään viikkoon optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

HOITO 2: Kookosmaito

Kookoksessa on paljon vettä, ravintoaineita ja happamasti tyydyttyneitä rasvoja. Maito, joka on uutettu kookoksesta estää hiustenlähtöä. Jotta maito saadaan kookoksesta, hedelmäliha on raastettu ja valutettu kangasta käyttäen. Hieromme kookoksesta saatua nestettä päänahkoihimme edistääksemme nesteytystä. Tämä prosessi pitäisi suorittaa kerran viikossa.

HOITO 3: Sipuli

Sipulissa on paljon A-, B- ja C-vitamiineja ja paras uutinen on, että se estää hiustenlähtöä. Tämän tuloksen saavuttamiseksi sinun tulee ottaa valkoinen sipuli ja raastaa se tehosekoittimessa 3 teelusikallisen kanssa hunajaa. Tämä seos lisätään koko vaurioituneelle alueelle pienellä harjalla, mikä sen jälkeen peitetään 30 minuutiksi. Tämän jälkeen huuhtele seos pois päänahasta melko suurella määrällä vettä. Alle kolmessa viikossa yllätyt tuloksista.

HOITO 4: Valkosipuli ja oliiviöljy

Valkosipuli omaa uskomattomimmat ominaisuudet. Huomaat sen itse, kun kokeilet tätä hoitoa taistelussa hiustenlähtöä vastaan. Ennen kuin menet illalla nukkumaan, hiero kaksi valkosipulinkynnen puolikasta päänahkaasi ja hiero sitten oliiviöljyllä. Peitä pääsi suihkuhupulla tai kankaalla yöksi ja pese hiuksesi seuraavana päivänä aromaattisella shampoolla. Sinun tulee tehdä tämä kaksi kertaa viikossa kuukauden ajan saadaksesi toivotut tulokset.

HOITO 5: Entisöijä

Sekoita teelusikallinen hunajaa, kahden kananmunan keltuaiset, yksi teelusikallinen jogurttia ja yksi teelusikallinen lämmintä vettä keskenään. Tämä tahna lisätään päänahan vaurioituneelle alueelle kevyesti hieroen ja sitten päänahka peitetään alumiinifoliolla. Odota 20 minuuttia ja huuhtele sitten hiuksesi melkoisella määrällä vettä. Tämä hoito on erittäin tehokas. Hiukset kasvavat kiiltävinä ja terveinä.

HOITO 6: Ruusunmarja ja ruuta

Tämä hoito aktivoi päänahan verenkiertoa. Sinun tulee keittää ruusunmarjan oksa ja ruudan oksa 3/4 litrassa vettä 5 minuuttia. Tuloksena saatava infuusio tulee käyttää huuhtelemalla hiukset sillä shampoopesun jälkeen ja samalla hieroen päänahkaa.

HOITO 7: Porkkana, hunaja ja öljy

Sekoita kaksi teelusikallista puhdasta hunajaa, yksi teelusikallinen oliiviöljyä ja yksi porkkana tehosekoittimessa kunnes niistä tulee tahna. Tämä tahna lisätään päänahkaan hierovin pyöröliikkein ja sitten peitetään pää pyyhkeellä. Sinun tulee huuhdella hiuksesi lämpimällä vedellä sen jälkeen kun olet antanut seoksen vaikuttaa 20 minuuttia. Porkkanat ovat erinomainen vitamiinien lähde: jos teet itsellesi tämän hoidon kaksi kertaa viikossa, hiustenlähtösi lakkaa lopulta.

Joitakin neuvoja lopuksi

Nyt sinun täytyy vain valita hoitosi ja alkaa hommiin. Muista kuitenkin, että sinun tulee olla päättäväinen ja luja ja mennä ongelman juurille ennen kuin voit ratkaista sen. Ravinteikas ruokavalio, hiustenkuivaajien ja kireiden kampausten välttäminen sekä terveellisen elämäntyylin ylläpitäminen on paras tapa pitää huolta kutreistasi ja estää mahdollisesti peruuttamaton haitta.

 

Lähdeluettelo

  1. www.henkel.es
  2. Innatia. Salud, bienestar y tradiciones.
  3. Virendra N. Sehgal, Govind Srivastva, Promila Bajaj: Alopecia cicatricial. International Journal of Dermatology 2001; 40: 241-248.

 

Luonnolliset, kiiltoa lisäävät hiusnaamiot

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Virendra N. Sehgal, Govind Srivastva, Promila Bajaj: Alopecia cicatricial. International Journal of Dermatology 2001; 40: 241-248.
 • Jorge Pérez Calvo. Nutrición energética y salud: Bases para una alimentación con sentido. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2016. 
 • Albert Ronald Morales. Frutoterapia: Bienestar y vida. Editorial Edaf, S.L., 2014. 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.