Kookosveden juominen auttaa hoikistumaan

Kookosveden juominen on yksi parhaista tavoista huolehtia ruoansulatusjärjestelmän terveydestä ja saada litteämpi vatsa, sillä se lisää hyvin kylläisyyttä.
Kookosveden juominen auttaa hoikistumaan

Kirjoittanut Lorena González

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jos haluat karistaa muutaman ylimääräisen sentin vyötäröltä, kookosveden juominen voi olla kannattavaa. Sillä on monia muitakin hyviä ominaisuuksia, joista haluamme kertoa tässä artikkelissa.

Paino putoaa nopeammin ja helpommin

Kookosveden juominen auttaa pudottamaan painoa nopeammin ja helpommin. Jos haluat tiputtaa muutaman kilon tai välttää lihomisen, korvaa limut ja sokeriset juomat luonnollisella kookosvedellä.

Se on vähäkalorinen juoma, joka pitää kylläisenä pidempään. Kokeile siis nauttia lasillinen kookosvettä ennen jokaista pääateriaa; näin syöt vähemmän.

Kookosveden juominen nesteyttää

kookosvesi ja kookospähkinä

Kookosvedestä voi olla paljon apua elimistön nesteyttämisessä. Se täydentää energiavarastot ja pitää yllä optimaalista nestetasapainoa.

Tästä syystä tätä vitamiinipitoista vettä kannattaakin juoda ennen treeniä, sen aikana ja sen jälkeen.

Ehkäisee ruoansulatusongelmia

Kookosvesi sisältää paljon kuitua, joten se voi auttaa ehkäisemään ruoansulatushäiriöitä. Se on myös erinomainen valinta esimerkiksi ripulin hoidossa.

Laskee verenpainetta

kookosveden juominen voi auttaa verenpaineen laskemisessa

Kookosvesi tunnetaan kyvystään säädellä verenpainetta, kuten osoittaa tämä tutkimus. Sen juominen voi auttaa alentamaan systolista verenpainetta jopa 71 prosentilla ja diastolista verenpainetta 29 prosentilla.

Parantaa ihon kuntoa

Koska kookosvesi on loistava antioksidanttien lähde, se kykenee poistamaan myrkkyjä ja siitä saa välttämättömiä ravintoaineita. Tästä on hyötyä iholle.

Juomisen lisäksi kookosvettä voidaan käyttää myös suoraan kasvoilla päivittäin. Se poistaa epäpuhtauksia ja tekee ihosta terveemmän ja kauniimman.

Alentaa stressiä ja parantaa mielialaa

kookosvesi

Kärsitkö säännöllisesti stressistä? Kookosvesi sisältää runsaasti erilaisia vitamiineja, erityisesti B-ryhmän vitamiineja, jotka auttavat alentamaan stressiä ja ehkäisemään mielialanvaihteluja.

Sen sisältämä magnesium puolestaan edistää serotoniinin tuotantoa. Serotoniinin puute voi aiheuttaa masennusta, joten magnesiumilla on erittäin tärkeä tehtävä.

Kookosvesi sopii loistavasti krapulaan

Kookosvedestä on hyötyä silloin, kun olet juonut liikaa edellisenä iltana. Se sisältää runsaasti ravintoaineita, joita keho tarvitsee palauttaakseen menetettyjen vitamiinien ja nesteiden varastot.

Taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan

kookosveden juominen voi auttaa ihon kaunistamisessa

Kookosvesi on luontainen sytokiniinien lähde. Sytokiniinit ovat kasvihormoneja, jotka ovat erittäin hyväksi terveydelle. Ne auttavat taistelemaan solujen jakautumista ja ikääntymisen merkkejä vastaan.

Lisäksi ne alentavat sairauksien kuten syövän riskiä, kuten myös veritulppien kaltaisia ongelmia.

Kuinka kookosvettä valmistetaan

Jos olet valmis ottamaan kookosveden osaksi ruokavaliotasi ja haluat valmistaa sitä itse, kokeile seuraavaa reseptiä. Sitä saa tietenkin myös suoraan kookospähkinän sisältä, tai sitä voi ostaa kaupasta pullotettuna. Jos nautit valmiiksi pullotettua kookosvettä, tarkista ettei mukana ole sokeria tai muita haitallisia aineita.

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 200 g raastettua, makeuttamatonta kookoksen hedelmälihaa

Ohjeet

  • Lisää raastettu kookos veteen ja anna olla puolisen tuntia.
  • Lopuksi siivilöi neste ja laita vesi säilöön pulloon. Pidä jääkaapissa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Kalman, D. S., Feldman, S., Krieger, D. R., & Bloomer, R. J. (2012). Comparison of coconut water and a carbohydrate-electrolyte sport drink on measures of hydration and physical performance in exercise-trained men. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/1550-2783-9-1


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.