Logo image
Logo image

Luonnolliset keinot ja vinkit nopeaan hiusten kasvuun

3 minuuttia
Lisää sipulia tavallisen shampoosi sekaan, se edistää verenkiertoa koska se toimii päänahan karvatupeissa ja hiukset vahvistuvat ja kasvavat nopeammin.
Luonnolliset keinot ja vinkit nopeaan hiusten kasvuun
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Moni meistä haluaa terveet, kauniit, vahvat ja pitkät hiukset. Onneksi hiusten kasvuun on olemassa paljon luonnollisia hoitokeinoja.

On yleinen virhe uskoa, että hiusten kasvattaminen nopeasti ja luonnollisesti olisi vaikeaa. Tämä virhe ajaa monet meistä käyttämään voimakkaita kemikaaleja joista monet ovat tarkoitettuja hiusten nopeaan kasvattamiseen (puhumattakaan noiden kemikaalien korkeista hinnoista).

Parhaimmat luonnontuotteet hiusten kasvuun

Mitä ajattelisit, jos kerromme sinulle, että saat hiuksesi kasvamaan nopeammin ilman voimakkaita kemikaalituotteita? Tässä artikkelissa annamme muutaman yksinkertaisen vinkin, jotka tekevät hiuksesi terveemmiksi ja ravituimmiksi ja sen seurauksena hiuksesi kasvavat nopeammin. 

Aloe vera

Some figure

Tämä loistava kasvi on hyvin tunnettu sen monista hyödyistä kehon ja ihon hyvinvointiin, ja siksi se onkin oivallinen apu nopeampaan hiusten kasvuun. Aloe vera auttaa pitämään hiuksemme vahvoina, kiiltävinä ja terveinä ja auttaa niitä kasvamaan.

Kuinka sitä käytetään? Huomaat positiivisia tuloksia hiuksissasi kun peset ne aloe vera -geelillä, jota voit ostaa esimerkiksi luontaistuotekaupoista. 

Perunavesi

Peruna on hyvin tunnettu sen runsaasta määrästä ravintoaineita, joilla voimme auttaa myös hiuksiamme. Kuinka hoito tehdään? Se on todella yksinkertaista.

 • Ota vain perunan kuoret, laita ne kiehuvaan veteen ja anna nesteen jäähtyä haaleaksi. Pese sitten hiukset normaalisti mutta käytä tätä vettä viimeiseen huuhteluun. Jos teet tämän 2 – 3 kertaa viikossa, näet pian positiivisia tuloksia.

Munanvalkuaiset

Vaikka on monia ihmisiä jotka eivät usko tämän menetelmän tehokkuuteen, on huomattu että muna on kehollemme huomattava proteiinien lähde sen suuren vitamiinimäärän ohella, mikä auttaa hiuksiamme ja niiden kasvua. Tällä yksinkertaisella naamiolla voit nopeuttaa hiustesi kasvua.

 • Riko pari kananmunaa, erota keltuaiset, vatkaa valkuaiset ja lisää ne kuontaloosi hiusnaamion tapaan, ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Pese sitten hiukset normaalisti ja huomaat välittömästi hiustesi positiivisen muutoksen. Tee tämä hoito kahdesti viikossa saavuttaaksesi tuloksia lyhyessä ajassa.

Oliiviöljy

Some figure

Yksi suurin ongelma hiusten kanssa on kuivuus, joka johtuu toisinaan kemikaalituotteista, ympäristömme saastumisesta ja toistuvasta hiusten lämpökäsittelystä esimerkiksi hiustenkuivaajalla.

Jos haluat, että hiuksesi näyttävät terveiltä, lisää joka viikko oliiviöljyä hiuksiisi ja laita päähäsi lämmin pyyhe. Kun pyyhe on jäähtynyt, poista se mutta jätä öljy seuraavaan päivään saakka (laita vaikka suihkuhuppu päähän ja nuku yön yli). Tämä naamio kosteuttaa hiuksia ja saa ajan kanssa aikaan terveellistä kasvua.

Sipuli

Tämä kasvi on hyvin tunnettu sen terveyshyödyistä ja se voi auttaa fantastisesti hiuksiamme. Se erittyy päänahan karvatuppeihin ja parantaa verenkiertoa tähän osaan kehoa.

Voit käyttää tätä kasvia erilaisilla tavoilla: hiusnaamiona sekoittamalla sitä hunajan kanssa ja sitten hieroen päänahkaan; tai leikkaamalla sen osiin ja lisäämällä normaalisti käyttämäsi shampoon joukkoon ja käyttämällä sitä 3 – 4 kertaa viikossa. Tällä tavalla vahvistat hiuksiasi niin, että ne kasvavat nopeammin.

Rosmariini

Some figure

Tällä kasvilla on piristäviä ominaisuuksia jotka herättelevät päänahkaa ja saavat hiukset kasvamaan. Voit käyttää uutetta joko öljyssä tai laimennetussa omenaviinietikassa huuhteluaineena ja jättää sen hiuksiisi. Tämä kasvi antaa ravinteita jotka nopeuttavat hiusten kasvua lisäksi pitäen ne terveinä.

Lisävinkkejä nopeampaan hiusten kasvuun

Näiden loistavien luonnollisten, hiusten kasvua kiihdyttävien hoitokeinojen lisäksi on myös hyvä pitää mielessä seuraavat vinkit parhaiden tuloksien saamiseksi.

 • Harjaa hiuksesi kahdesti päivässä kiihdyttääksesi verenkiertoa päänahassasi kiihdyttääksesi hiusten kasvua.
 • Sisällytä ruokavalioosi proteiinipitoisia ruokia kuten kalaa, munaa ja lihaa.
 • Lopeta kaikkien silikonipohjaisten hiustuotteiden käyttäminen, koska niillä on tapana luoda terveen näköiset hiukset, mutta pitkällä aikavälillä ne ainoastaan torjuvat kosteuttamista ja tukkivat karvatupet näin rajoittaen hiusten kasvua.
 • Vältä märkien hiusten harjaamista koska silloin hiuksesi ovat haavoittuvat ja alttiit vahingoittumaan.
 • Syö ruokia joissa on runsaasti biotiinia. Löydät sitä myös ravintolisinä luontaistuotekaupoista.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Nikfar, S., & Jaberidoost, M. (2014). Hair. In Encyclopedia of Toxicology: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-386454-3.00610-2
 • Goldberg, L. J., & Lenzy, Y. (2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.038
 • Kole, P. L., Jadhav, H. R., Thakurdesai, P., & Nagappa, A. N. (2005). Cosmetics potential of herbal extracts. Natural Product Radiance.
 • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
 • Dallo, M. A. L. (2004). Activos nutricionales y su efecto sobre el cabello. Med Cutan Iber Lat Am32(5), 223-228.
 • Robbins, C. (2010). Chemical and physical behavior of human hair. New York: Springer.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.