Nämä 12 ruokaa tekevät hiuksista kauniimmat

01 helmikuu, 2019
Vitamiini- ja mineraalipitoisten ruokien syöminen paitsi hyödyttää terveyttä yleisesti myös tekee hiuksista kiiltävämmät ja vahvemmat.

Tiesitkö, että oikealla ravinnolla voit saada hiuksista kauniimmat?

On hyvin tavallista, että hiukset eivät ole aina parhaimmillaan. Ne voivat olla kuivat, sameat ja vaurioituneen näköiset. Saatamme luulla, että ongelma johtuu päänahasta tai käyttämästämme shampoosta, joten päätämme leikata hiukset tai hoitaa niitä kemikaalipitoisilla tuotteilla.

Kaikki eivät tiedä, että hiusten terveys tulee sisältäpäin. Syömämme ruoka voi vaikuttaa hiusten kiiltoon ja vahvuuteen.

Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on äärimmäisen tärkeä elimistön yleisen terveyden kannalta, mutta jotkut ruoat auttavat kohentamaan myös tiettyjä alueita kehossa, kuten hiuksia.

Jos olet kärsinyt hiusten kuivuudesta ja vaurioista, on aika muuttaa ruokavalio terveellisemmäksi ja sisällyttää siihen seuraavia ruokia, jotka auttavat tekemään hiuksista kauniimmat.

12 ruokaa, jotka tekevät hiuksista kauniimmat

1. Banaanit

Banaanit kaunistavat hiuksia

Banaanit ovat ihanteellista ruokaa rasvaisille hiuksille. Sisältämänsä B6-vitamiinin ansiosta ne vähentävät liiallista talintuotantoa päänahassa.

2. Melonit

Meloneissa on paljon B7-vitamiinia, joka auttaa stimuloimaan hiusten kasvua. Melonien lisäksi tätä vitamiinia löytyy myös jogurtista, palkokasveista ja sitrushedelmistä.

3. Tomaatit

Jos hiuksesi ovat hyvin hauraat ja putoilevat herkästi, ala syödä enemmän tomaatteja. Koska ne sisältävät suuria määriä B8-vitamiinia, ne ovat loistavaa ravintoa hiustenlähdön ehkäisemiseksi ja pysäyttämiseksi.

Tomaatin lisäksi kannattaa syödä myös kananmunien keltuaisia, sillä ne vaikuttavat samalla tavalla kuin tomaatit.

4. Kala

Kala on loistavaa ravintoa hiuksille

Kala on yleisesti ottaen loistavaa ravintoa, myös hiuksille. Sisältämiensä antioksidanttien ja Omega-3:n ansiosta kala auttaa ehkäisemään:

  • kuivuutta
  • hiustenlähtöä
  • päänahan ennenaikaista ikääntymistä

5. Kana

Hiukset koostuvat keratiini-nimisestä proteiinista, ja tämän proteiinin tuotantoa voi lisätä syömällä esimerkiksi kanaa.

6. Pähkinät

Pähkinöissä on paljon öljyjä, jotka edistävät elastiinintuotantoa, mikä puolestaan edistää hiusten kasvamista terveinä ja vahvoina.

7. Appelsiinit

Appelsiinien A-vitamiini auttaa tekemään hiuksista kauniimmat

Appelsiinit sisältävät runsaasti A-vitamiinia, joka auttaa tekemään hiuksista kauniimmat, kiiltävämmät ja kosteutetummat.

Niissä on myös paljon B-vitamiinia, joka on loistava ravintoaine hiusten ja päänahan suojaamiseksi auringolta. Lisäksi se auttaa hiuksia kasvamaan vahvempina.

8. Pinaatti

Pinaatti sisältää paljon rautaa, joka auttaa vahvistamaan ja vilkastamaan päänahan verenkiertoa. Tämä tekee päänahasta terveemmän ja vahvemman. Pinaattia voi syödä salaateissa, mehuissa ja monilla muilla tavoilla.

9. Porkkanat

Porkkanat tunnetaan erityisesti hyödyistään silmien terveydelle, mutta tämän lisäksi ne sopivat täydellisesti myös hiusten kosteuttamiseen.

Beetakaroteenien ja C-vitamiinin ansiosta ne saavat hiukset kasvamaan terveempinä, vahvempina ja nopeammin.

10. Retiisit

Retiisit ravitsevat hiuksia

Retiiseissä on monia kivennäisaineita ja suuria määriä C-vitamiinia, jotka auttavat ravitsemaan hiuksia ja tekemään niistä kiiltävämmät.

11. Avokado

Avokadot ovat herkullisia ja ne sisältävät paljon elimistölle hyödyllisiä rasvoja, jotka auttavat kosteuttamaan hiuksia. E-vitamiinipitoisuudestaan johtuen ne myös suojaavat hiuksia auringolta.

12. Persilja

Sen lisäksi että persilja viimeistelee aterian kuin aterian, se myös pitää päänahan terveenä ja edistää verenkiertoa.

Runsaasti hedelmiä ja kasviksia sisältävä ruokavalio paitsi hyödyttää hiuksia myös ravitsee elimistöä yleisesti. Muista syödä näitä ruokia päivittäin, niin hiustesi kunto paranee vähitellen.

  • Steven D. Ehrlich, NMD, Solutions Acupuncture, a private practice specializing in complementary and alternative medicine, Phoenix, A. (2013). Vitamin C (Ascorbic acid) | University of Maryland Medical Center. https://doi.org/10.1016/j.juro.2010.04.017

  • Everts, H. B. (2012). Endogenous retinoids in the hair follicle and sebaceous gland. Biochimica et Biophysica Acta – Molecular and Cell Biology of Lipids. https://doi.org/10.1016/j.bbalip.2011.08.017

  • Goldberg, L. J., & Lenzy, Y. (2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.038

  • Rushton, D. H. (2002). Nutritional factors and hair loss. Clinical and Experimental Dermatology. https://doi.org/10.1046/j.1365-2230.2002.01076.x

  • Patel, D. P., Swink, S. M., & Castelo-Soccio, L. (2017). A Review of the Use of Biotin for Hair Loss. Skin Appendage Disorders. https://doi.org/10.1159/000462981