Lukeminen tuo merkitystä elämääni

Lukeminen tuo merkitystä elämääni

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Tässä artikkelissa pohdimme sitä, miten tärkeää lukeminen on ja miten se tuo lisää merkitystä elämään.

Olen monia asioita. Olen henkilö, joka elää nöyrästi rikastuttaen elämäänsä joka ikinen päivä. Yritän myös tasapainoilla elämäni läpi yrittäen oppia niin virheistäni kuin voitoistanikin.

Ympäröin itseni ihmisillä, arvostan tätä hetkeä, annan itseni tehdä eri asioita heittäytyen niihin, sekä elän todellisuuttani täysin siemauksin. Samaan aikaan kuitenkin nautin iltalukemisestani, jonka avulla voin elää toista elämää ja asettaa itseni jonkun toisen ihmisen kenkiin. Kirjat ja lukeminen muodostavat osan olemassaolostani.

Lukeminen on onnellisuuden muoto, joka on kaikkien avomielisten ulottuvissa. Sinun täytyy vain olla kykenevä karistamaan arkipäivän huolet olkapäiltäsi astuaksesi maailmaan, joka on täynnä tietoa, intohimoa, nautintoa ja mitä hämmästyttävämpiä mysteereitä.

He, jotka rakastavat lukemista, palvovat myös kirjojen tuoksua ja lopettavat kirjan viimeisen sivun aina hieman surullisin mielin. Tämä suru ei kuitenkaan ole pysyvää, sillä jokaista luettua romaania kohden meitä odottaa tuhansia eri maailmoja, jotka voimme löytää miljoonien kirjojen kansien välistä.

Olet mitä luet ja koet

Lukeminen vaikuttaa myös persoonallisuuteesi.

Oletko joskus epäillyt tätä? Jos olet innokas lukija, sinun tulisi tietää, että identiteettisi, persoonallisuutesi ja olemisesi tarkoitus ovat kaikki muokkautuneet kokemustesi myötä. Tunnit, joita olet viettänyt lukien ovat myös muovanneet sinua siksi henkilöksi, joka tällä hetkellä olet.

Lukemista voisi kuvailla kartanoksi, jossa on lukemattomia ovia. He, jotka ovat uteliaita ja uskaltavat astua niistä sisään saavat oppeja, jotka eivät jätä jälkeensä kivuliaita jälkiä, vaan tiedon jyväsiä.

On hyvä pitää mielessä tavat, joilla olemme päässeet käsiksi kirjojen maailmaan. Ehkä kiinnostuit lukemisesta kotoa saamasi mallin perusteella ja vanhempasi opastivat sinua lukemaan. On myös mahdollista, että olet täysin huumaantunut jostakin tietystä kirjasta, joka on avannut ovesi kiistämättömän nautinnon, eli lukemisen maailmaan.

On itse asiassa normaalia muistella noita ensimmäisiä lapsuutemme tai nuoruutemme kirjoja erityisellä lämmöllä. Ne ovat unohtumattomia löytöjä, jotka muodostavat osan siitä, keitä olemme. Pidämme lukemisesta ja kotimme ovat pikkuhiljaa täyttymässä kirjapinoista… Mutta oletko ikinä pysähtynyt kunnolla miettimään mitä kaikkea kirjat tuovat elämäämme?

  • Lukeminen on päivittäinen vapauden tunteen muoto, joka tarjoaa meille pakopaikan stressistä ja huolista.
  • Lukeminen on todella tehokas keino kerätä kognitiivista varastoa. Tulevaisuudessa tulemme omistamaan aivot, jotka ovat täynnä lukuisia yhteyksiä, jotka ovat aivan yhtä vahvoja kuin vahvimmat lihaksemme ja kykeneväisiä vähentämään mahdollisen dementian vaikutuksia.
  • Lukemisen nautinto on uskomaton perintö, jonka voimme jättää lapsillemme.
  • Kirjat saavat meidät kyyneliin ja hymyilemään ja jopa täyttävät mielemme kauhun nautinnolla… Arvostamme näitä voimakkaita tunteita, koska ne kuuluvat elämään ja ovat osa olemassaoloamme.
  • Monet kuvittelevat, että he jotka viettävät päivänsä lukien, yrittävät paeta todellisuutta. Se ei ole totta. Ihmiset, jotka eivät harrasta lukemista ovat heidän omien rajoitustensa vankeja.
Lukeminen avaa ovia moniin maailmoihin.

Lukeminen on erinomaista päivittäistä terapiaa

Tunnemme kaikki olomme joskus tyhjiksi, käymme läpi vaikeita aikoja ja pohdimme olemassaoloamme koskevia mietteitä, joita ympärillämme olevat ihmiset eivät aina kykene auttaa ratkaisemaan. Kirjat voivat vastata moniin kysymyksiin, joita kysymme itseltämme. Ne voivat myös toimia terapeuttisina välineinä.

Jos epäröit tai haluat hankkia tietoa, älä rajoita itseäsi ja yritä löytää vastauksia yhdestä ainoasta kirjasta. Etsi niitä kaikista ulottuvillasi olevista kirjoista ja kehitä kriittistä tietoisuuttasi. Joskus ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta, vaan vastaus, jota tarvitsemme tiettynä hetkenä.

Lukeminen on keino, jonka avulla voimme kyseenalaistaa itseämme. Joskus se, että asetamme itsemme toisten ihmisten asemaan, auttaa meitä miettimään eri tilanteita, kommentteja ja asenteita.

Elämä tarjoaa meille kokemuksia ja opetuksia, mutta kirjat ovat päivittäisiä tietovarastoja, joista voimme ammentaa informaatiota, tietoa ja erityisesti tunteita.

Kaikki tunteet, joita koemme kirjan sivujen kautta tallentuvat muistiimme jopa loppuelämäksemme. Ne opettavat ja ravistelevat meitä ja joskus pakottavat meidät katsomaan todellisuutta uusin silmin.

Lukemista voi sanoa myös kutsuksi elämään, ja siinä piileekin yksi sen terapeuttisista voimista. Lukeminen kykenee tempaisemaan meidät pois arkipäivän suruistamme ja saa meidät kiinnostumaan asioista, joita emme olleet aiemmin edes ajatelleet.

Kirjojen lukeminen auttaa lapsia kypsymään ja aikuisia tuntemaan olonsa taas lapsenmielisiksi. Kirjat ovat esineitä, joita voimme helposti ottaa esiin bussimatkoilla ja säilyttää työpöydällämme. Ne ovat myös erinomaisia kumppaneita unettomina öinä.

Kirjat ovat unettomien öiden ystäviä.

Lukeminen avaa silmäsi, mullistaa mielesi ja saa sydämesi tykyttämään. Kirjat ja lukeminen ovat jaloin perintö, jonka ihmiskunta on luonut. Kirjat ovat loppumaton jännittävä seikkailu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.