Logo image
Logo image

Ota riski ja elä intensiivisesti

3 minuuttia
Ota riski ja elä intensiivisesti
Viimeisin päivitys: 09 huhtikuuta, 2019

Intensiivisesti eläminen on suuri riski, mutta sillä voi myös olla mahtava palkinto: täysi ja onnellinen elämä. Ja kun olet ottanut ensimmäisen askeleen, on mahdotonta mennä taaksepäin, sillä et voi enää ymmärtää sitä tapaa, jolla aiemmin elit.

Sinulla ei kuitenkaan äkillisesti ole supervoimia tai jotakin ihmeellistä kykyä, mutta olet oppinut elämään katsoen ja tutkien jokaista sen tarjoamaa mahdollisuutta.

Intensiivisesti eläminen tarkoittaa nauramista, rentoutumista ja oppimista. Se myös tarkoittaa sitä, että itket ja olet huolissasi vain silloin, kun se on tarpeen.

Moni uskoo, että intensiivisesti eläminen tarkasti ottaen tarkoittaa suuren rahamäärän käyttämistä tai riskien ottamista ilman hallintaa. Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa.

Elä intensiivisesti ja keskity vain omaan itseesi

Jos elät intensiivisesti, tämä ei tarkoita sitä, että olisit perfektionisti. Näitä kahta asiaa ei voida yhdistää. Sinun ei tarvitse mukautua mihinkään stereotyyppiin tai kauneuskäsitykseen elääksesi intensiivisesti.

Ainoa asia, jonka mukaan ja jota varten sinun tulee elää, olet sinä itse. Mieti sitä, mistä itse pidät, ja taistele sen eteen, mitä haluat.

Sinun tarvitsee vain tehdä päätöksiä ja avata ovia, jotka johtavat sinut tavoitteidesi saavuttamiseen. Jos elät intensiivisesti, elät intohimoisesti ja ilon kanssa. Ajattelet ehkä, että tämä on hullua, kun on ääretön määrä asioita murehdittavana.

Moni ihminen on kehittänyt itselleen kyvyn nähdä vain elämän tarjoamat ongelmat ja takaiskut. Jos analysoit asiaa, olet varmasti samaa mieltä kanssani siitä, että tämä tapa nähdä elämä ei tuo sinulle mitään. Tai no, itse asiassa se kyllä tuo huolta ja stressiä.

Mutta nämä eivät auta sinua pääsemään yhtään minnekään. Ne eivät tee sinusta tuotteliasta tai hyödyllistä.

Some figure

Anna itsesi rentoutua tekemällä unelmasi todeksi

Elämällä intensiivisesti pakotat itsesi hallitsemaan itseäsi ja astumaan pois mukavuusalueeltasi. On kuitenkin selvää, että on helpompaa pysyä mukavassa unessa kuin mennä ulos ja etsiä se, mitä haluat. Ehkä ajattelet, että se vaiva, jonka näet noustaksesi ylös joka päivä ja vastataksesi päivittäisiin velvollisuuksiisi, on riittävä.

Juuri tällainen ajattelu saa ihmiset elämään ikään kuin automaattisella ohjauksella. Muutos ei ole helppo, eikä tule olemaan ketään, joka kiittäisi sinua siitä, että täytit omat unelmasi. Älä ajattele, että tämä on kuitenkaan epäreilua, tai että se ei olisi kokeilun arvoista. Vain sinä itse voit kiittää itseäsi aina, kun teet jotain itsesi eteen.

Unohda siis ajatus muiden kiitoksesta, tai jäät jumiin. On parasta keskittyä elämään intensiivisesti: naura, anna itsesi rentoutua, hikoile, tule likaiseksi ja väsyneeksi, ja haasta mielesi ja kehosi menemään pidemmälle.

Tee jotakin oman maailmasi eteen

Some figure

Milloin viimeksi teit jotakin parantaaksesi maailmaa? En tässä tarkoita sosiaalisten verkostojen käyttöä artikkelin jakaaksesi – tämä ei oikeastaan tee mitään kenenkään eteen. Se palvelee vain sitä, että sinusta tuntuisi kuin olisit tehnyt jotakin. Tarkoitan sen sijaan sitä, että menisit oikeasti ulos ja auttaisit jotakuta.

Sitoutuminen hyvään tarkoitukseen on myös intensiivisesti elämistäKun näemme kaukaa, että joka ikinen päivä jotkut ihmiset nousevat ylös tehdäkseen jotakin hyvää maailmalle, emme ehkä ymmärrä syytä tähän hyväntahtoisuuteen.

Useimmat näistä ihmisistä eivät saa vastineeksi teoistaan rahaa. Joskus he saavat vain sanan “kiitos”, ja silti he jatkavat hyvän tekemistä hymy huulilllaan. Olen sitä mieltä, että avain sen ymmärtämiseen, miksi näiden ihmisten hymy kestää, on että he yksinkertaisesti ryhtyvät tekoihin.

Sillä ei ole väliä, mikä valitsemasi hyvä tarkoitus on, tai kuinka pieni vaikutuksesi on. Voit aina saada aikaan muutoksen, ja se, mitä itse pidät merkityksettömänä, voi jollekin toiselle olla mahdoton asia saavuttaa.

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka ovat valinneet elää intensiivisesti

Some figure

Oletko huomannut, että ihmiset ympärilläsi vaikuttavat sinuun ja tekemiisi päätöksiin? On siis tärkeää, että sisällytät lähipiiriisi sellaisia ihmisiä, jotka inspiroivat sinua elämään intensiivisesti. 

En tarkoita tällä sitä, että tuppautuisit heidän elämiinsä liikaa, vaan että käyttäisit hyväksesi jokaisen mahdollisuuden oppia tuntemaan tällaiset ihmiset paremmin.

Oletko intohimoinen esimerkiksi urheilun suhteen? Paras asia, jonka voit tehdä ympäröidäksesi itsesi sellaisilla ihmisillä, jotka inspiroivat sinua tässä mielessä, on hankkiutua vaikkapa pyöräilyreitille.

Tulet varmasti löytämään ainakin yhden ihmisen, joka on saavuttanut useamman tavoitteenOle vuorovaikutuksessa tällaisen ihmisen kanssa ja opi hänen kokemuksistaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.