Lemmikin omistamisen hyödyt

· heinäkuu 17, 2018
Lemmikin omistaminen on yksi niistä kokemuksista, jonka jokainen lapsi muistaa aikuisena. Eläimet antavat hyviä oppitunteja lapsille sekä täyttävät heidät ehdottomalla rakkaudella.

Lemmikin omistaminen on erittäin hyödyllistä lasten kehitykselle. Perheen ja lemmikin välille luotu side edustaa rakkautta ja vastuuta. Se on lisäksi turvallisuustekijä ja hyvää seuraa kaikille perheenjäsenille.

Mitä hyötyä lemmikistä on?

1. Ne opettavat lapsia vastuullisuudesta

Pidä mielessä, että lemmikkiin kuuluu aikaa ja velvollisuuksia, sillä siitä tulee perheenjäsen. Vastuu sen hoidosta ja ravitsemisesta ei voi kaatua täysin yhden ihmisen harteille.

Siten vanhempien pitäisi opettaa lapsille kaikki lemmikin hoitoon liittyen. Esimerkiksi kun lemmikkiä pestään, vanhempien pitäisi tehdä se lasten avustuksella, jotta he voivat tarkkailla ja ymmärtävät kuinka hellää annetun hoidon pitäisi olla.

Sen tavoitteena on, että lapset voivat tehdä sen itse tulevaisuudessa ilman vanhempien apua. Niin ikään lapsille voidaan antaa helppoja tehtäviä hoidettavaksi, kuten ruokinta. Vanhempien pitäisi kuitenkin muistuttaa heitä tai kysyä onko lemmikki jo ruokittu.

Sitä tulisi jatkaa kunnes se päivä koittaa, jolloin he itse muistavat ruokkia lemmikin vaadittuna aikana.

Lue myös: 4 kotikonstia kirpuille

2. Lapset saavat uutta tietoa ja oppia

koira ja kissa

Riippuen perheen omistamasta lemmikistä, lapset saavat tietoa eläimestä. Jos perheellä on esimerkiksi kilpikonna, oppivat lapset millaisia kilpikonnia on olemassa, mitä ne syövät, missä ne elävät luonnossa, kuinka kauan ne elävät ja miten ne lisääntyvät.

Kasvaessa lemmikin kanssa lapset voivat oppia, että myös eläimet kärsivät sairauksista, flunssasta ja nälästäaivan kuten ihmisetkin. Lisäksi he voivat oppia elinkaaren eri vaiheista (syntymästä, lisääntymisestä ja kuolemasta).

3. Ne parantavat lasten terveyttä

Koirien, kissojen tai muiden karvaisten eläinten kanssa kasvaessa lapset voivat kehittää immuunijärjestelmän allergioita ja astmaa aiheuttavia taudinaiheuttajia vastaan. Lemmikkien läsnäolo auttaa alentamaan verenpainetta ja edistää hyvää sydämen terveyttä.

Eläimet tekevät elämästämme terveemmän. Se johtuu siitä, että kun hellimme niitä, meidän kehomme alkaa erittää endorfiineja, aivojen välittäjäaineita jotka vähentävät stressiä, ahdistusta ja surua.

4. Ne parantavat lasten hyvää henkistä kehittymistä

perhe koirineen

Lemmikin lapsille antama seura luo heille hyvän asenteen ja itsetunnon, parantaa heidän itsevarmuuttaan ja saa heidät tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Lemmikin avulla lapset oppivat olemaan empaattisia, he kykenevät tunnistamaan mikäli heidän eläimensä on onnellinen, väsynyt, surullinen tai rauhallinen.

He oppivat myös muiden kunnioittamisen, muista huolehtimisen, hellimisen ja jakamisen tärkeyden. Lisäksi lapset pystyvät luomaan fantasioita, joissa heidän lemmikkinsä on oleellinen osa tarinaa, mikä tekee heistä onnellisia. Se stimuloi myös heidän luovuuttaan.

Lue myös: Poista lemmikkien punkit ja kirput luonnollisesti

5. Ne lohduttavat lapsia

Toisinaan haluamme olla hiljaa ja vuodattaa kaikki murheemme. Niinä hetkinä lemmikit yleensä lohduttavat meitä osoittamalla ehdotonta rakkauttaan ja seuraa hiljaisuudessa. Kun tunnemme olomme yksinäiseksi, ovat lemmikit hyvä tuki. Niiden seura ja tuki antavat meille voimaa kohdata eristys ja yksinäisyys.

6. Ne auttavat kaikkia perheenjäseniä pysymään kunnossa

onnellinen perhe ja koira

Jos perhe on päättänyt hankkia liikkuvaisen eläimen, kuten koiran, auttaa se kaikkia pysymään kunnossa sillä heidän täytyy leikkiä sen kanssa, viedä se kävelylle ja juoksemaan kaikkialle. 

7. Ne auttavat vahvistamaan perhesiteitä

Kun lemmikki otetaan mukaan perheen suorittamiin aktiviteetteihin, tulee siitä päävetovoimatekijä. Se tekee hetkistä erityisempiä ja siten se luo kauniita perhemuistoja eläimen kanssa, jotka ovat sillä hetkellä kaikista erityisimpiä muistoja.

Perheille parhaiten sopivat lemmikit

koira ja kissa kurkkivat sisälle

Lemmikin hankkiminen on iso päätös, jota ei voi ottaa kevyesti. Lemmikkiä valitessa on tärkeää ottaa huomioon: niille käytettävissä oleva aika, eläimen luonne ja lasten iästä riippuen kuinka sopivia ne ovat lasten kehitykselle ja kodin yhteiselolle.

Tavallisimpia lemmikkejä ovat:

  • Koirat. Suositelluimmat koirarodut ovat muun muassa beagle, bokseri, collie, bernhardilainen, villakoira ja snautseri.
  • Kissat.
  • Linnut.
  • Kilpikonnat.
  • Kalat.
  • Kanit.
  • Hamsterit.

Pohdintaa

Jos valitset koiran lemmikiksi, pidä mielessä että joka kerta kun tulet kotiin, on sinua vastassa rakastava, iloinen ja onnellinen olento. Mutta huolimatta siitä minkä lemmikin valitset, antaa se sinulle joka tapauksessa unohtumattoman kokemuksen. Lemmikkisi tulee rakastamaan sinua niin paljon, että siitä tulee uusi perheenjäsen.