Logo image
Logo image

Valmista lemmikille peti kierrätysmateriaalista

3 minuuttia
Mikä voisikaan olla parempi lahja rakkaalle lemmikillesi kuin uusi peti, jossa karvainen perheenjäsen voi nukkua ja rentoutua yhtä mukavasti kuin isäntänsä?
Valmista lemmikille peti kierrätysmateriaalista
Viimeisin päivitys: 25 maaliskuuta, 2019

Erityisesti kylminä päivinä lämmin peti suojaa eläintä lattian kylmyydeltä ja mahdolliselta kosteudelta, jolloin myös eläin pystyy rentoutumaan ja nukkumaan mukavammin. Muun muassa Argentiinassa tunnettu koirankouluttaja Carlos Martínez suosittelee, että myös kodin lemmikeille annettaisiin muiden perheenjäsenten tapaan yksityisyyttä, jotta eläin voi tuntea olonsa turvalliseksi, eikä näin ollen yritä vallata isännälle tarkoitettuja tiloja. Valmistele sinäkin lemmikille peti!

Seuraavien vinkkien avulla onnistut luomaan lemmikillesi edullisen, mutta samalla hauskannäköisen pedin, jossa eläin varmasti tuntee olonsa rakastetuksi ja etuoikeutetuksi. Mikä parasta, näiden vinkkien avulla onnistut sekä rakentamaan lemmikkisi pedin edullisesti ja helposti että säästät samalla luontoa, sillä pedin valmistukseen tarvittavat materiaalit löytyvät suoraan kierrätyslavalta!

4 vinkkiä lemmikin pedin valmistamiseen kierrätysmateriaalista

Some figure

Seuraavien vinkkien avulla onnistut rakentamaan rakastetulle lemmikillesi kauniin ja edullisen pedin, jossa eläin tulee tuntemaan olonsa tärkeäksi osaksi koko perhettä.

1. Lemmikille peti vanhasta tietokoneen näytöstä

Kiitos alati päivittyvän ja kehittyvän teknologian, suuret ja kömpelöt tietokoneen näytöt ovat historiaa. Älä kuitenkaan heitä niitä vielä pois, sillä seuraavan vinkin avulla onnistut muokkaamaan alkeellisesta näytön romusta tyylikkään pedin lemmikillesi, jota erityisesti kissat tulevat rakastamaan.

Pedin rakentaminen on erittäin yksinkertaisesta. Sinun tarvitsee vain irrottaa varovaisesti kaikki näytön sisällä olevat komponentit ja lasiruutu pois paikoiltaan ja täyttää jäljellä oleva tyhjä tila muhkealla tyynyllä tai huovalla. Tämän jälkeen voit koristella ja maalata ulkoseinät haluamallasi tavalla.

2. Lemmikille peti vanhasta matkalaukusta tai arkusta

Tästä monen kodista löytyvästä kierrätysmateriaalista tehty peti toimii parhaiten sisällä asuville lemmikeille ja tulee samalla lisäämään hauskan yksityiskohdan trendikkään kodin sisustukseen.

Valmistaaksesi pedin sinun tulee vain asetella vanhan matkalaukun sisälle kaikki tarvittavat mukavuudet ja koristella laukku lisäämällä siihen haluamiasi yksityiskohtia kuten tarroja tai hauskat tassuja muistuttavat sängynjalat sekä liimaamalla laukun sisäkanteen lemmikin nimen ja valokuvia.

Varmista kuitenkin, että laukun kansi pysyy aina auki! Odottamattomasti kiinni paiskautuva kansi voi säikäyttää eläimen aivan turhaan ja pahimmassa tapauksessa jopa vahingoittaa sitä.

Myös kestävämmästä materiaalista valmistettu arkku tai kirstu voi toimia erinomaisena koiran- tai kissankoppina, erityisesti jos lemmikkisi on tottunut nukkumaan ulkona. Ennen käyttöönottoa siivoa arkun sisältö puhtaaksi ja varmista, että arkku on varmasti turvallista asuttaa. Leikkaa sitten lemmikkisi kokoa vastaava oviaukko haluamaasi kohtaan arkkua, jotta koira tai kissa pääsee liikkumaan vapaasti sisään ja ulos.

Sinua voi myös kiinnostaa: 10 kekseliästä tapaa kierrättää vanhat farkut

3. Lemmikille peti vanhasta yöpöydästä

Monen meistä varastosta tai kellarista voi löytyä vanha yöpöytä, jota ei millään saada sovitettua kodin muuhun sisustukseen. Miksipä siis emme ottaisi iloa irti tästä mainiosta kierrätysmateriaalista?

Voit valmistaa vanhasta yöpöydästä lemmikillesi pedin samalla tapaa kuin yllä mainitusta arkusta leikkaamalla yksinkertaisesti haluamaasi kohtaan lemmikkisi kokoa vastaava aukko. Poista pöydästä myös jalat, jos niistä sellaiset löytyvät.

Pedin rakentaminen on vielä helpompaa, jos pöydästä löytyy jo valmiiksi laatikko tai laatikot. Poista vain laatikot paikoiltaan, jolloin jäljelle jäävä avonainen tila toimii näppärästi lemmikin sisään- ja uloskäyntinä.

Parasta näiden vinkkien seuraamisessa on, että pystyt helposti muokkaamaan ja koristelemaan valmistettavasta kierrätysmateriaalista lemmikillesi omanlaisen ja yksilöllisen pedin täysin oman mielikuvituksesi mukaan!

Lue myös: Neljä tapaa valmistaa kukkaruukkuja muovipulloista

4. Lemmikille koppi vanhasta kuormalavasta

Some figure

Puisille kuormalavoille löytyy tänä päivänä lukematon määrä uusia käyttökohteita ja miksipä et hyödyntäisi kotisi ylimääräisiä kuormalavoja myös lemmikkiäsi varten?

Toisin kuin muut yllämainitut tavat, kuormalavan muokkaaminen koiran- tai kissankoppia varten vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa sekä muutamia työkaluja. Vaivannäkö ei kuitenkaan ole turhaa, sillä lopputuloksena tulee olemaan sekä mukava että persoonallinen nukkumapaikka karvaiselle perheenjäsenellesi!

Ensiksi sinun tulee purkaa kuormalavasta tai lavoista niin monta lautaa kuin tulet tarvitsemaan kopin seinien rakentamista varten. Leikkaa laudat irti vain sellaisista lavoista, joita et tule enää tarvitsemaan ja säästä itse koppia varten ainakin yksi ehjä kuormalava. Kokoa seuraavaksi valmiiksi leikatuista laudoista kaikki neljä kopin seinää. Lopputuloksen tulisi olla neliskulmainen.

Leikkaa sitten kopin etu- ja takaseinät viistoon, jotta kopin katto voidaan asettaa paikalleen (leikkauksen myötä kopin toinen puoli jää luonnollisesti alemmaksi kuin toinen puoli). Piirrä sitten etuseinään lemmikin koon mukainen oviaukko ja leikkaa se auki.

Aseta lopuksi kestävästä ja vedenpitävästä lastulevystä muotoiltu katto paikoilleen suojaamaan lemmikkiäsi sateiselta ja tuuliselta säältä. Lisää katon takaosaan ylimääräinen pala puuta, jottei katto vahingossakaan luiskahda pois paikoiltaan.

Kokeilemalla näitä hauskoja ja persoonallisia ideoita tulet huomaamaan, kuinka lemmikkisi ilahtuu silminnähtävästi uudesta rentoutumis- ja nukkumispaikastaan ja saat samalla uusiokäyttöön turhat pölyä kerryttävät tavarat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gómez G., L. F., Atehortua H., C. G., & Orozco Padilla, S. C. (2007). La influencia de las mascotas en la vida humana. Revista Colombiana de Ciencias Pecuarias, ISSN-e 0120-0690, Vol. 20, No. 3, 2007, Págs. 377-386.
  • Botero, T. (2013). Tenencia responsable de mascotas. Foro de Discucion “Tenencia Responsable de Mascotas.”
  • Díaz Videla, M. (2017). ¿Qué es una mascota? Objetos y miembros de la familia. Revista Ajayu de Psicología.
  • Orrego. (2015). Manual de tenencia responsable de mascotas – Cuidado con el perro. Programa Regional Integral de Control y Prevención de La Población Caninca de La Region Metropolitana de Santiago de Chile.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.