Logo image
Logo image

5 omaperäistä yöpöytää

3 minuuttia
Voit käyttää melkein mitä vain kotona olevaa esinettä innovatiivisen yöpöydän rakentamiseksi. Tutustu näihin suosituksiin ja valitse tyyliisi parhaiten sopiva ratkaisu. 
5 omaperäistä yöpöytää
Viimeisin päivitys: 03 toukokuuta, 2019

Vaikka käytämmekin sitä päivittäin, on yöpöytä huonekalu johon emme yleensä kiinnitä paljon huomiota. Sano hyvästit tylsälle makuuhuoneelle näiden omaperäisten yöpöytien avulla!

Yöpöydät eivät ole vain tasoja joille laskemme kellomme, puhelimemme sekä valokuvakehyksemme. Ne ovat myös tärkeä osa makuuhuonetta, huonekaluja joita tästä tilasta yleensä löytyy. Mikäli valitset yöpöydän josta olet aina unelmoinut, muutat makuuhuonettasi dramaattisesti.

Tee omaperäinen yöpöytä

1. Kierrätetyistä laatikoista

Some figure

Parasta tässä ideassa on se, että se on todella helppo ja halpa. Voit saada käyttämättömiä vihanneslaatikoita mistä vain vihanneskaupasta tai supermarketista, ja siellä ollaan varmaan iloisia kun niistä päästään eroon.

Kotona voit maalata ne haluamillasi väreillä ja jopa piirtää niihin jonkin kuvan, kuten kukkia tai kiinalaisia merkkejä.

Jos suosit jotakin hienostuneempaa, on toinen vaihtoehto ostaa vain nämä laatikot haluamissasi väreissä ja sitten muotoilla ne uudelleen yöpöydäksi.

Mitä tahansa suositkin, on se erittäin muokattavissa oleva vaihtoehto, joka näyttää hyvältä missä vain ympäristössä. Kokeile sitä.

Lue myös: 9 tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona

2. Puunrungosta tehty yöpöytä

Tämä on täydellinen idea heille, jotka rakastavat luontoa ja halpaa sisustustyyliä. Tässä yöpöytä tehdään puunrungosta.

Vaikka se saattaakin kuulostaa hieman rustiikkiselta tai jopa likaiselta, älä kuitenkaan sivuuta vielä tätä ideaa, sillä nämä yöpöydät näyttävät kauniilta.

Ensin sinun täytyy ostaa tai etsiä lieriönmuotoinen puunrunko, joka on pinnaltaan tasainen, eikä liian pitkä, jotta se sopii tarpeisiisi. Monet päättävät lakata puunrungon täysin, kun taas toiset suosivat sivujen tasoittamista tikkujen poistamiseksi ja lakkaavat vain pinnan. 

Toisaalta, jotkut ihmiset eivät tasoita niitä lainkaan tehdäkseen yöpöydästä vielä rustiikkisemman näköisen. Useimmat ihmiset kuitenkin päättävät tasoittaa ne sileämmän yöpöydän saamiseksi.

Tässä joitakin muita ehdotuksia:

  • Voit lisätä pyörät niihin tehdäksesi niistä käytännöllisemmät ja siten voit liikutella niitä ympäri huonetta.
  • Niiden maalaaminen valkoiseksi on myös hyvä idea sopimaan lakanoiden ja verhojen kanssa.
  • Voit käyttää useampaa kuin yhtä puunrunkoa tehdäksesi monia yöpöytiä.

3. Tuolista ja tikapuista

Some figure

Et ole varmastikaan kuullut tästä aikaisemmin. Mikäli sinulla on käyttämätön tuoli tai vanhat tikapuut, on tämä mainio tapa uusiokäyttää ne. Nämä kaksi esinettä ovat fantastisia omaperäisen yöpöydän tekemiseksi.

Tuolien pitäisi olla puisia, jotta voit huoltaa ne uudelleen. Innovatiivisuuden lisäksi niiden etu on myös siinä, että voit ripustaa asioita niiden selkäosaan. Vinkki: lakkaa ja yritä sovittaa ne lattiasi, sänkysi tai muiden huonekalujen sävyn kanssa.

Seuraavaksi kerromme kuinka voit tehdä yöpöydän tikapuista. Se on oikeastaan aika helppoa. Kuten tuolinkin kanssa, sinun täytyy huoltaa ne ensin. Se riippuu suuresti siitä kuinka onnistut sovittamaan ne yhteen makuuhuoneesi muun sisustuksen kanssa.

Ole varovainen! Niiden huoltaminen ei tarkoita niiden vintage-tyylistä eroon pääsemistä. Se on tämän huonekalun perusolemus. Aseta askelmille hyllyjä laajentaaksesi niiden käyttökapasiteettia. Sinun pitäisi myös lisätä klassisia koriste-esineitä antaaksesi yöpöydällesi vanhahtavan tyylin. Mikäli lisäät uusia tavaroita, näyttää se luultavasti väärältä makuuhuoneessasi.

Vieraile sivustolla: 14 pientä kaupunkipuutarhaa, jotka tuovat harmoniaa parvekkeellesi

4. Vetolaatikoista tehty yöpöytä

Onko perheelläsi vanha käyttämättömänä lojuva huonekalu? Säilytä sen vetolaatikot tehdäksesi hyvin hienostuneen yöpöydän. Voit asettaa ne sivuttain ja lisätä puuta keskelle luodaksesi hyllyjä.

Mikäli vetolaatikot ovat hieman kapeampia, voit kiinnittää ne toisiinsa tehdäksesi leveämmän yöpöydän. Kyllä, tämä on hyvin yksinkertainen vaihtoehto, mutta siitä tulee mahtavan näköinen, jos sovitat sen yhteen makuuhuoneesi muiden esineiden kanssa. Se on yksinkertaisuutta hienoimmillaan.

5. Matkalaukuista tehty yöpöytä

Some figure

Jos et ole koskaan nähnyt näitä yöpöytiä, olet jäänyt jostakin paitsi. Tarkoituksena on jälleen kierrättää käyttämättömiä esineitä, tässä tapauksessa matkalaukkuja.

Yöpöydästäsi tulee jopa paremman näköinen mikäli matkalaukut ovat värikkäitä. Ne ovat kuitenkin mitä luultavimmin mustia. Siinä tapauksessa voit maalata tai peittää ne piristääksesi sisustustasi. Mikäli sinulla ei ole matkalaukkuja kotonasi, voit käydä kirpputorilla tai kierrätyskaupassa etsimässä sellaisia.

Jotta voit muuttaa matkalaukut omaperäiseksi yöpöydäksi, pinoa ne yhteen ja aseta kehystetty peili niiden päälle. Erilaisen lopputuloksen lisäksi se parantaa huoneesi valaistusta.

Menetelmä ei muutu, jos valitset vanhan kirstun matkalaukkujen sijaan. Jos haluat jotakin matalampaa ja haluat sen olevan samalla tasolla sänkysi kanssa, ota puupalikat avuksi.

Näiden vinkkien avulla voit ottaa toisen askeleen kohti unelmiesi makuuhuonetta. Nämä yöpöydät ovat hyvin erikoisia ja omaperäisiä ja ne tekevät sisustuksestasi tyylikkään.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.