4 asiaa, joita vanhoilla hajuvesipulloilla voi tehdä

Tässä joitakin mahtavia ideoita, joilla voit tuoda vanhat käyttämättömät hajuvesipullot takaisin henkiin. Ne ovat hyvin omaperäisiä; jatka lukemista!
4 asiaa, joita vanhoilla hajuvesipulloilla voi tehdä

Kirjoittanut Paula Heidemeyer

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Jos olet ollut hajuvesiaddikti jo vuosien ajan, sinulla on luultavasti kasoittain hajuvesipulloja lojumassa ympäriinsä. Ne ovat yleensä melko kauniita ja tulevat kaikissa muodoissa ja kaiken kokoisina.  Kierrätä vanhat hajuvesipullot ja luo niistä upeita sisustuselementtejä kotiisi!

Jos tunnistit itsesi, tässä on joitakin ideoita siihen kuinka voit hyödyntää vanhat hajuvesipullot. Voit tehdä niistä kauniita koristeita kodin sisustuksessa. Lisäksi, ei ole mitään tyydyttävämpää kuin jonkin vanhan muuttaminen johonkin uuteen – varsinkin jos teet sen ihan itse omin käsin!

Muuta vanhat hajuvesipullot kauniiksi sisustusesineiksi

Sinun tarvitsee vain antaa mielikuvituksesi lentää. Älä kuitenkaan huoli jos sinulla ei ole mitään ideoita. Tulet varmasti pitämään tässä artikkelissa esitetyistä ideoista.

Muista, että jos uusiokäytät hajuvesipullosi, et ainoastaan tee kodistasi kauniimpaa, vaan kierrätät myös jotakin jota et enää käytä. Niin ikään se on hauska aktiviteetti, jonka voit tehdä lasten kanssa tai itseksesi.

vanhat hajuvesipullot ja helmet

Kukkamaljakko

Yksi helpoimmista tavoista uusiokäyttää hajuvesipullot, on muuttaa ne pieniksi kukkamaljakoiksi. Tee seuraavalla tavalla:

 • Päätä mitä pulloa aiot käyttää.
 • Ota korkki pois suihkuosan kanssa.
 • Laita siihen sopivia kukkia sen sisään varmistaen, että ne sopivat pulloon.
 • Lisää vettä pitääksesi ne tuoreina pidempään.
 • Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivattuja kukkia, jotta ne kestävät niin pitkään kuin haluat.

Terraario

Jos hajuvesipullosi vain sallii sen, voit myös tehdä siitä pienen terraarion kivien, hiekan ja minikasvien kanssa.

Helpoin tapa sen tekemiseksi on käyttää tekokukkia. Sillä tavalla sinun ei tarvitse huolehtia niistä sen enempää. Voit kuitenkin lisätä halutessasi myös vettä ja tehdä siitä vedenalaisen terraarion. Sen tekemiseksi on kaikenlaisia tapoja. Tee sellainen, joka sopii juuri sinun kotiisi!

tuoksu kotiin

Kodinraikastaja

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka haluavat kotinsa aina tuoksuvan hyvältä ja raikkaalta, hyödynnä vanhoja hajuvesipullojasi luodaksesi huoneeseen ilmanraikastajan mikado-tyyliin. Se tulee levittämään huoneeseen kaunista tuoksua luonnollisesti ja jatkuvasti. Tarvitset vain:

 • Alkoholia
 • Vettä
 • Valitsemaasi eteeristä öljyä
 • Ruokoa tai bambunoksia

Menetelmä on hyvin yksinkertainen. Lisää ensin hajuvesipulloon kaksi osaa alkoholia yhteen osaan vettä, lisää sitten muutama tippa eteeristä öljyä. Voit myös lisätä muutaman pienen palan sitruunan tai appelsiinin kuorta. Jos yrttinen tuoksu on mielestäsi parempi, kokeile laventelia, rosmariinia, timjamia tai minttua.

Lisää lopuksi ruoko tai bambunoksat. Mikäli sinulla ei ole niitä (niitä myydään yleensä kaupoissa ilmanraikastimien yhteydessä), voit käyttää puisia grillitikkuja ja leikata ne sopivan kokoisiksi.

Kun ne ovat nesteessä, puu imee sen itseensä ja levittää tuoksua ilmaan. Muista kääntää tikut ajoittain herättääksesi tuoksun taas henkiin.

vanhat hajuvesipullot voi kierrättää

Vanhat hajuvesipullot koriste-esineinä

Koska vanhat hajuvesipullot ovat niin houkuttelevan näköisiä, voit käyttää niitä sisustuksessa riippuen niiden koosta, muodosta ja tuotemerkistä. Jos haluat antaa hajuvesipullollesi uuden, kauniin elämän, tässä joitakin helppoja ideoita:

 • Täytä se värjätyllä vedellä. Käytä ruokavärejä tai liuota siihen lempiväriäsi.
 • Maalaa ulkopuoli antaaksesi sille oman tyylin.
 • Täytä se paljeteilla, glitterillä tai helmillä.
 • Liimaa kuumaliimalla pompommeja pullon ulkopuolelle.
 • Yhdistä eri värejä, tekstuureja ja kuvioita.

Voit valita tyylin, joka sopii parhaiten henkilökohtaiseen tyyliisi ja huoneeseesi, paitsi jos pidät eklektisestä tyylistä, jossa asiat eivät sovi yhteen. Käytä vain mielikuvitustasi! Muuta vanhat hajuvesipullot todellisiksi taideteoksiksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.