Kuinka lapset pääsevät yli pimeänpelostaan?

Jos lapsi pelkää pimeää, pitäisi vanhempien auttaa häntä pääsemään sen yli. Vanhempien ei pitäisi missään tapauksessa kiusata sillä lastaan, koska se voi pitkittää pelkoa.
Kuinka lapset pääsevät yli pimeänpelostaan?

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Kaikki lapset pelkäävät jotain. Pimeänpelko on normaali pelko kaikille ihmisille ja se on osa lasten kasvua.

Sellaisessa tapauksessa, jossa lapsi pelkää pimeää, on vanhempien tehtävänä auttaa häntä kanavoimaan nuo pelot ja pääsemään niiden yli. Tässä artikkelissa haluamme jakaa joitakin suosituksiamme, jotta tietäisit kuinka autat lasta pääsemään yli pimeänpelostaan.

Nämä vinkit auttavat lapsia ja tietenkin samalla vanhempia. Jos alat toimia pimeänpelkoa vastaan syntymästä lähtien, lapsesi on jo päässyt sen yli luultavasti melko nuorena.

Alla voit lukea ohjeemme siihen, kuinka autat lapsen yli pimeänpelostaan.

1. Pidä hauskaa

varjoleikit

Kannattaa kokeilla kasvatuksellisia aktiviteetteja, kuten leikkejä, jotka voivat auttaa lapsia pääsemään yli pimeänpelostaan.

  • Varjoleikit ovat todella hauskoja aktiviteetteja, joita lapset rakastavat leikkiä. Se, joka tekee parhaimman hahmon käsiensä varjoilla, voittaa.
  • Se on hauska idea, joka auttaa lapsia voittamaan pelkonsa.

Suosittelemme sinua lukemaan: Kuinka rohkaista lapsia lukemaan

2. Yövalo

Lastenhuoneen pieni, himmeä valaistus tai valaistuksen säätely ovat hyviä tapoja luoda rauhallisuutta.

Siten lapset voivat asteittain päästä yli paniikista, joka heidät valtaa nukkuessaan valot täysin sammutettuina.

3. Älä anna periksi hänen peloilleen

pieni tyttöö pelkää käsiä

Jos lapsi huutaa apua, ei valojen päälle laittamisen pitäisi olla ratkaisu. Mitä niiden päälle laittaminen tekee pelon ylipääsemisen kannalta?

Jos lapsi itkee, yritä löytää keino hänen rauhoittamisekseen pysymällä hänen vieressään. Jos hän ei pysty kohtaamaan sitä, mikä häntä piinaa, ei hän tule pääsemään yli fobiastaan.

Jos hän ei pysty pääsemään sen yli, ei hän myöskään pysty nukkumaan yksin huoneessaan moneen vuoteen.

4. Puhu hänelle

Kommunikointi on tärkeää. Sinun pitäisi puhua lapsesi kanssa ja varmistaa, että hän ymmärtää asuvansa turvallisessa paikassa.

Juttelemalla hänelle hän tietää, että hänen ei tarvitse pelätä pimeää. Mikä tärkeintä, sinun täytyy oikeasti puhua niistä paikoista, jotka pelkoa luovat: sängynalunen, kaappi tai eteiskäytävä.

Jos lapsi tunnistaa nämä paikat, häviää hänen pelkonsa.

5. Kerro tarinoita, jotta lapsi pääsisi yli pimeänpelostaan

tyttö sängyssä

Altistamalla lapsen kokemaan tilanteita, jotka voivat olla hieman pelottavia, on hyödyllinen tapa auttaa häntä pääsemään yli pimeän pelosta.

Jos hänestä tulee osa tällaisia tilanteita, hän pystyy pääsemään niiden yli helpommin mielikuvitustarinoidensa avulla.

6. Kiusaaminen ei ole sallittua

Vaikka se saattaakin vaikuttaa epätodelliselta, jotkut vanhemmat kiusaavat lapsiaan tarkoittamatta sitä. Tällaista tapahtuu siksi, että lapsi sanoo ehkä jotakin tai itse tilanne vaikuttaa vanhemmista huvittavalta.

Kiusattuna olemisen tunne estää lasta päästämästä irti peloistaan helposti ja saa sen siis kestämään pidempään.

7. Älä säikäytä heitä

tyttö kurkistaa sängystään

Vaikka tämä vinkki saattaa myös olla ilmiselvä, yritä estää lasta käymästä läpi tilanteita, jotka saattavat aiheuttaa hänelle shokin, kunnes hän on päässyt yli pelostaan.

Jos perhe käy läpi epätavallista tilannetta, kuten ryöstöä, ei siitä pitäisi puhua alaikäisten edessä “aikuisten kielenkäyttöä” mukaillen. Tapahtuma voi shokeerata lapsen hermoja ja hän saattaa saada paniikkikohtauksen yöllä.

8. Musiikki

Kun lapsi kasvaa, musiikki on hyvä tapa päästä yli pimeänpelosta. Jos hänellä on pieni radio tai jokin muu laite, voi se olla kätevä apu.

Helposti kuunneltavan musiikin päälle laittaminen voi auttaa lasta rentoutumaan ja nukahtamaan. Jälkeenpäin vanhemmat voivat laittaa laitteen pois päältä.

Jos teet näin jatkuvasti, lapsi unohtaa ja pääsee yli peloistaan.

Tässä olivat kaikki tärkeimmät vinkit, joilla autat lasta pääsemään yli pimeänpelostaan. Äidin tai muun perheenjäsenen ensimmäinen ja tärkein tehtävä on auttaa lasta tuntemaan olonsa hyväksi.

Tämä pelko ei ole leikkiä tai hölynpölyä. Se on todellista, ja toisinaan jopa aikuiset kokevat sitä.

Siitä syystä on tärkeää oppia ymmärtämään pelkoa voidaksesi kanavoida sen ja auttaaksesi lasta kohtaamaan sen.

Ei ole mitään fobiaa, jonka yli olisi mahdotonta päästä, mutta ne pitää kohdata. Tässä artikkelissa mainitsemamme vaihtelevat menetelmät ovat hyödyllisiä voidaksemme selättää tämän yleisen pelon.

Näitä menetelmiä käyttämällä pienet lapset voivat tuntea olevansa turvassa kaiken aikaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.