Kukkakimpun tekeminen kotona vaihe vaiheelta

Oletko koskaan tehnyt kukkakimppua itse? Se on hauskaa, kokeile vaikka!
Kukkakimpun tekeminen kotona vaihe vaiheelta

Viimeisin päivitys: 16 maaliskuuta, 2023

Kukkakimpun tekeminen on hauskaa, ja kukka-asetelmalla voit sisustaa taloa, tarjota sen lahjana tai ihan vain tehdä sellaisen omaksi iloksesi. Yleensä ihmiset ostavat kimput valmiina, mutta pienellä vaivalla voit luoda kauniita kukkakimppuja itse, aivan kuin ne olisivat kukkakaupan valmistamia.

Jotta näiden koriste-elementtien ulkonäkö olisi harmoninen, on tarpeen ajatella väriskaalaa ja integroitavien kasvien tyyppejä. Et tarvitse paljon materiaaleja tai syvällistä kasvituntemustakaan.

Jatka lukemista ja ota ylös muistiin oppaamme, jonka avulla voit suunnitella kauniin kimpun.

Kukkakimpun tekeminen kotona: kaunis lahja tai koriste kotiin

Kukkakimppu on nippu luonnon- tai tekokukkia. Kukkien lisäksi kimppu sisältää myös lehtiä ja muita tarvikkeita: nauhoja, paperia ja vaikka karkkeja.

Ajan myötä kukkakimput ovat muuttuneet, ja niissä otetaan nyt huomioon elementtejä, jotka rikkovat perinteisen vain kukkien asetelman. Mutta perinteisetkään järjestelyt eivät ole menneet pois muodista, vaan itse asiassa ne kuuluvat vintage-luokkaan, kuten monet menneisyyden trendit, jotka ovat palanneet nykypäivään.

Kukka-asetelmat ovat tapa puhua ilman sanoja, tapa ilmaista tunteita, jotka eivät ole välttämättä romanttisia, ja tuoda iloa niitä vastaanottaviin paikkoihin. Miksi siis et opettelisi tekemään niitä?

Jos osaat tehdä kukkakimpun, säästät hyvän summan rahaa ja pääset samalla käyttämään luovuuttasi.

Mies pohtii, olisko kukkakimpun tekeminen kotona ollut parempi vaihtoehto.
Kollektiivisessa alitajunnassa kukkakimppu tarkoittaa romanttista rakkautta, mutta sille on monia muitakin sovelluksia.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen kukkakimpun tekemistä

Vaikka kukkakimpun tekeminen kotona on yksinkertaista, älä ryhdy suoraan toimiin ottamatta huomioon seuraavia näkökohtia:

 • Täyte. Täyttämällä kimpun annat tilavuutta. Kukkatikkuja, eukalyptuksen oksia ja muita lehtiä käytetään usein.
 • Suunnittelu. Se koostuu tyylistä, jonka haluat antaa kimpulle. Asetelma ystävälle on aivan erilainen kuin se, jonka tekisit esimerkiksi kodin sisustamiseen.
 • Muoto. Viittaa varren rakenteeseen, koska se voi olla vahva tai heikko. Se sisältää myös kukkien kestävyyden ja niiden ulkonäön. Niitä on erilaisia, ja sinun tulee harkita muotoa mukauttaessasi kimppua.
 • Määrä. Yksilöiden lukumäärä kimpussa. Yleensä käytetään 3-5 kukkatyyppiä, varmistaen, että suurin osa niistä on pyöreitä ja pystysuorat tai erimuotoiset sijoitetaan taustalle.
 • Värit. Sävyjen harmonia on välttämätöntä, jotta kimppu loistaa. Jos valitset perinteisen asetelman, saman sävyiset värit tasapainottavat asettelua. Yhdistelmillä voi myös ottaa riskejä.

AD Magazinen vinkki on sovittaa kukkien väri tilaisuuteen. Esimerkiksi punainen on rakkaus, valkoinen puhtaus ja keltainen symboloi iloa. Muita merkityksiä voi tutkia kukkien sanastossa (englanniksi).

Askel askeleelta: näin teet kukkakimpun kotona

Nyt ryhdytään töihin. Hanki materiaalit, jotka ilmoitamme seuraavaksi, ja tee kukkakimppu vaihe vaiheelta kotona.

Tarvitset:

 • Nauhaa.
 • Paksua, ruskeaa paperia.
 • Juuttilankaa.
 • Oksasakset.
 • Oksia ja lehtiä.
 • 10-20 kukkaa, mukaan lukien koiranputket, kallat, neilikat ja morsiushuntu.

1. Puhdista kasvit

Kun olet valinnut elementit, puhdista ne. Tässä vaiheessa poistat kuihtuneet lehdet ja varren alaosan.

Kun käytät ruusuja, älä unohda poistaa piikkejä.

Lisäksi jos desinfioit kukat, estät mikrobien toiminnan, jotka lyhentävät kimpun ikää, sillä bakteeriorganismit tukkivat varret ja vaikeuttavat veden pääsyä niihin, kuten Texas State Florist Association selittää.

2. Järjestä osat

Aseta kukat vaakasuoraan pöydän pinnalle tarkistaaksesi niiden korkeuden ja tunnistaaksesi, mitkä ovat kova- tai pehmeävartisia. Niiden kaikkien tulisi olla saman mittaisia, joten leikkaa ne niin.

Kun teet niin, anna niiden levätä vesisäiliössä. Hyödynnä myös tämä tarkastus sijoittaaksesi suurimman kukan kimpun keskipisteeseen.

3. Aloita kokoaminen

Kimpun ensimmäiset kukat ovat kovavartisia. Kun laitat elementtejä yhteen, lisää väliin täytteitä, eli oksia ja lehtiä.

Ota sitten 5 kukkaa luodaksesi ääriviivat muodostaen matalat kerrokset ympyrän muotoon. Pyöritä kimppua kun lisäät kappaleita kokoamisen yksinkertaistamiseksi. Tekniikka on asettaa kukat itseäsi päin ja antaa varren osoittaa toiseen suuntaan.

Aseta päivänkakkarat keskelle, sillä niiden kovat varret vahvistavat kimppua.

4. Integroi pehmeävartiset kukat ja kasvit

Ensimmäisen kierroksen jälkeen ja kun kokoonpano on hahmoteltuna, lisää pehmeävartiset kukat, jotka toimivat taustana. Liitä valittujen lajien väliin ne, jotka määritit tärkeimmiksi.

5. Täytä

Käytä morsiushuntua täyttämään ja antamaan kimpulle dynaamisuutta.  Täydennä eukalypuksella tai makusi mukaan. Hyödynnä vihreää väriä kimpun luonnollisuuden korostamiseksi.

6. Kiinnitys

Sido kukkien alaosa juuttilangalla. Kun kimppu on koottu ja sidottu, tarkista, että varret ovat tasaiset. Jos eivät ole, leikkaa ylimäärä. Tee samalla viimeistely kimpun personoimiseksi.

7. Kääri tai aseta maljakkoon

Ota lopuksi paperiarkki ja leikkaa siitä vähintään 40 senttimetriä. Kääri kimppu paperiin ja kiinnitä nauhalla. Jos et halua paperia, koska kimppu on maljakkoa varten, täytä maljakko raikkaalla vedellä ja aseta kukat siihen.

Mitä kukkia valita?

Suositus kimppujen luomiseen kotona on käyttää puutarhassasi olevia lajeja. Oletuksena on, että istutat mitä haluat ja huolehdit tarvittavasta hoidosta, joten tiedät etukäteen, että kukkakimppuun valitut ovat hyvässä kunnossa.

Sesonkikukat ovat myös hyvä vaihtoehto, koska ne ovat halvempia ja täydessä kukassa. Joka tapauksessa valitse aina terveitä ja makuasi vastaavia yksilöitä.

Oletko innostunut kokoamaan ensimmäisen kimppusi tämän oppaan jälkeen?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vinkkejä kukka-asetelmien säilyttämiseen kauniina
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vinkkejä kukka-asetelmien säilyttämiseen kauniina

Nuupahtavatko kukka-asetelmasi jo muutamassa päivässä? Lue täältä vinkkejä kukka-asetelmien säilyttämiseen kauniina pidempään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.