Kuinka eteinen kannattaa sisustaa? 5 tärkeää elementtiä

Moni ei hyödynnä eteistilaa kunnolla. Tästä artikkelista löydät ideoita, joilla saat kaiken irti eteisestäsi!
Kuinka eteinen kannattaa sisustaa? 5 tärkeää elementtiä

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Eteinen on tila, joka antaa esimakua vieraille kodistasi. Aivan kuten haluat olla parhaimmillasi ja pukeutua aina tilanteen vaatimalla tavalla, eteinenkin tulisi koristaa niin, että se kuvastaa persoonallisuuttasi ja on samalla sekä käytännöllinen että viihtyisä. Oletko koskaan miettinyt, kuinka eteinen kannattaa sisustaa? Oletko analysoinut, mitkä sisustuselementit vieraasi ensimmäiseksi näkevät? Lue alta, mitkä ovat viisi välttämätöntä asiaa eteisessä.

Kuinka eteinen kannattaa sisustaa?

Eteisen tulisi olla paitsi kutsuva ja viihtyisä, myös antaa esimakua vieraille koko kodin sisustuksesta. Sen tulisi lisäksi olla käytännöllinen tila! Eteisen tulisi siis täyttää ne tehtävät, joita varten se on luotu.

Tästä syystä kerromme seuraavaksi asioista, jotka eteisessä tulisi olla ja jotka helpottavat elämää. Pane muistiin!

1. Säilytystila

Eteinen kannattaa sisustaa kenkätelineellä

Mitä haluat ensimmäiseksi tehdä, kun saavut kotiin illalla raskaan työpäivän jälkeen? Juuri niin, ottaa takin ja kengät pois. Tästä syystä eteisessä on tärkeää olla vaatekaappi. Näin vältät sotkun ja pidät parempaa huolta vaatteistasi ja kengistäsi.

Kaapin ei tarvitse olla iso, kunhan siellä vain on riittävästi tilaa takkien ja kenkien säilyttämiseen. Tai voit vaikka asettaa puisen takkitelineen seinälle ja kenkätelineen tai muovisen alustan sen alle kenkien säilömiseen. Myös hyllyt ovat erinomainen keino pitää tavarat järjestyksessä.

Eteisessä kannattaa olla myös kori sateenvarjoille – näin koko talo ei kastu sateisina päivinä! Entä minne jätät avaimet? Avainhylly seinällä voi olla hyvä ratkaisu.

Eteisessä tarvitaan siis säilytystilaa. Vieraasi kiittävät, ja eteinen ei enää ole niin sotkuinen.

Lue lisää eteisen sisustamisesta täältä: Eteisaulan sisustusvinkit

2. Penkki lepäämiseen

Eteisessä on hyvä olla penkki
Penkki eteisessä tai kodin edustalla tuo kodikkuutta ja tarjoaa mukavan paikan kenkien riisumiselle.

Suosittelemme eteiseen pientä puista penkkiä tai tuolia, johon voi istahtaa laittamaan kengät jalkaan (tai riisumaan ne). 

Myös jakkarasta saa tukea kenkiä riisuttaessa.

3. Kuinka eteinen kannattaa sisustaa: ovimatto

Eteiseen on hyvä laittaa ovimatto
Ovimatto auttaa pitämään kodin puhtaana poistamalla likapartikkeleita kengistä.

Ovimatot ovat kauniita ja hyvin käteviä ylimääräisen kosteuden ja lian poistamiseksi kengistä. Ovimatto eteisessä auttaa siis pitämään kodin hieman puhtaampana.

Valitse ovimatto kodin sisustuksen ja persoonasi mukaan. Niitä myydään vaikka minkälaisia, myös tekstin ja kuvien osalta. Sinä päätät!

4. Hyvä valaistus

Eteinen kannattaa sisustaa niin, että siellä on hyvä valaistus
Valoisa eteinen tekee kodista viihtyisämmän.

Kodin eteinen antaa ensivaikutelman sinusta vieraillesi. Eikö siis eteisen kannattaisi olla hyvin valaistu? Lämmin valo on viihtyisämpi kuin pimeä koti!

Varmista siis, että lamppusi valaisevat kunnolla. Jos ne eivät anna riittävästi valoa, ongelman voi korjata kauniilla jalkalampulla. Jos eteisesi on leveä, voit jopa laittaa sinne pöydän, jonka päällä on lamppu.

5. Kuinka eteinen kannattaa sisustaa: peilit

Eteinen kannattaa sisustaa peileillä
Sen lisäksi että peilit ovat loistava sisustuselementti, niistä voi myös vilkaista itseään ennen ulos lähtöä.

Peilit sopivat täydellisesti mihin tahansa sisustukseen ja ovat käteviä siksi, että niistä voi vilkaista itseään juuri ennen ulos lähtöä. Voit laittaa eteiseen kokovartalopeilin tai pienemmän peilin. Valinta on sinun!

Ovimattojen tapaan peilejäkin myydään monenlaisia täydentämään mitä tahansa sisustusta: soikeita, pyöreitä, neliönmuotoisia, kehystettyjä tai kehystämättömiä, missä tahansa värissä. Kenties jo tiedätkin, millainen peili näyttäisi hyvältä omassa eteisessäsi.

Nyt kun tiedät, kuinka eteinen kannattaa sisustaa, on aika kääriä hihat! Ilahduta vieraitasi kauniilla sisustuksella ja tee eteisestäsi upea tila! Viihtyisä eteinen piristää taatusti pitkän raskaan päivän jälkeen.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 tilaa vievää sisustusvirhettä pienessä makuuhuoneessa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 tilaa vievää sisustusvirhettä pienessä makuuhuoneessa

Välttääksesi seuraavassa sisustusprojektissa liikaa tilaa vieviä tilaratkaisuja, esittelemme seuraavaksi 7 yleistä sisustusvirhettä pienessä makuuh...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Vaivasuata. (2013). Diferencia entre diseño interior y decoración interior.
  • Fisch, O. (1955). Decoración Interior. SIAP.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.