Logo image
Logo image

Luo kodikas ja viihtyisä koti näillä sisustusideoilla

3 minuuttia
Tänään haluamme jakaa joitakin sisustusideoita, joilla saa luotua kodikkaan ja viihtyisän kodin hyvin pienillä muutoksilla. Lue alta lisää!
Luo kodikas ja viihtyisä koti näillä sisustusideoilla
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Onko tavoitteenasi saada kodikas ja viihtyisä koti? Siinä tapauksessa jatka lukemista! Esittelemme alla muutamia helppoja ja edullisia sisustusideoita, joilla muutat kotisi unelmakodiksesi pienillä muutoksilla.

Kodikas ja viihtyisä koti näillä sisustusideoilla

Viihtyisä koti ei vaadi paljon rahaa; kodikkuus riippuu täysin pienistä yksityiskohdista ja omasta luovuudestasi.

Tässä joitakin sisustusideoita, joilla luot kodistasi viihtyisämmän ja tunnelmallisemman sekä itseäsi että vieraitasi varten.

1. Valitse miellyttävä valaistus

Some figure

Oikeanlainen valaistus tekee kodista tunnelmallisen ja lämminhenkisen.

Oikeanlainen valaistus on ensisijainen asia lämminhenkisessä ja viihtyisässä kodissa.

Mieti, miltä sinusta tuntuu astuessasi pimeään ja kolkkoon huoneeseen. Tunne on varmastikin juuri päinvastainen kuin mitä koet avarassa ja valoisassa tilassa. Käytä siis luonnonvaloa maksimaalisesti tai hyödynnä lamppuja, joilla saat tunnelmallisuutta huoneeseen.

Kodin valaistus kertoo paljon sinusta. Valitse lämpimän sävyisiä (ja mielellään ympäristöystävällisiä) lamppuja. Kannattaa esimerkiksi asettaa lukulamppu nojatuolin viereen nurkkaukseen. Harkitse valon hyödyntämisestä myös sellaisilla alueilla, joita haluaisit tuoda esiin (kuten maalauksen lähellä).

Harkitse himmentimen asentamista valaistukseen. Sen avulla voit säädellä valon voimakkuutta ja muuttaa hetkessä huoneen tunnelmaa. Himmentimiä löytyy sekä kattolampuille että jalkalampuille. Lamppuja voi myös tehdä itse hyödyntämällä purkkeja.

Lue lisää kodin valaisemisesta: Kodin valaiseminen ilman sähköä 5 vinkin avulla

2. Viihtyisä koti syntyy henkilökohtaisesti tärkeillä esineillä

Ellet sitten palkkaa sisustussuunnittelijaa, lähes kaikki sisustuksessasi on persoonallista. Laita näytteille esineitä joita haluat katsoa, jotka ilahduttavat ja muistuttavat hyvistä hetkistä.

Esimerkiksi se Intiasta ostamasi matto tai viime vuoden safariajelulta nappaamasi kuvat sopivat loistavasti tekemään kodista persoonallisen. Ne ovat loistava keskipiste sisustuksessa.

3. Sisusta kasveilla

Some figure

Kotiin saa viihtyisyyttä ja tunnelmaa kasveilla.

Huonekasvit tuovat väriä kotiin ja piristävät mitä tahansa huonetta. Sisäkasveja on erilaisia; osa niistä ei tarvitse paljon hoitoa ja kastelua, joten ne sopivat hyvin myös muille kuin viherpeukaloille.

Laita kasveja kaikkiin niihin paikkoihin, joihin haluat vähän piristystä, kuten yksinäiseen nurkkaan tai korkealle hyllylle. Jos kylpyhuoneessasi on avara ikkuna, harkitse sinne joitakin trooppisia kasveja, sillä ne pitävät höyrystä.

4. Valitse oikeanlaiset verhot

Oikeanlaiset verhot tekevät ihmeitä kodin sisustukselle. Niiden tulisi päästää valoa sisään, ainakin yhteisissä tiloissa.

Voit valita verhoihin kirkkaita värejä ja rohkeita kuoseja, jos huone on muutoin yksinkertainen ja selkeä. Sitä vastoin monenkirjavampaan huoneeseen sopivat loistavasti yksinkertaiset ja neutraalin väriset verhot. Verhoilla voi helposti leikitellä kokeile erilaisia kunnes löydät sopivat.

Jos olet hyvä pensselin ja kangasmaalin kanssa, voit jopa räätälöidä omat verhosi. Valitse jokin upea muotti tai piirrä vapaalla kädellä. Koko kangasta ei ole pakko peittää; pienet yksityiskohdat siellä täällä riittävät.

5. Sisusta viihtyisä koti kynttilöillä

Some figure

Kynttilät tuovat pehmeää valoa ja tekevät kodista tunnelmallisen ja viihtyisän.

Puhuimme jo valaistuksen merkityksestä, ja kynttilät ovat yksi loistava vaihtoehto siihen. Ne tuovat huoneeseen valoa romanttisella, intiimillä ja tunnelmallisella tavalla. Jotkut niistä antavat jopa tuoksua!

6. Tunnelmallinen ja viihtyisä koti matoilla

Matot ovat yksi loistava keino tehdä kodista viihtyisä ja lämminhenkinen. Kukapa ei nauttisi lämpimästä matosta jalan alla talvella?

Mattoja ei tarvitse olla joka kohdassa; voit käyttää pieniä mattoja tietyissä paikoissa, esimerkiksi nojatuolin edessä.

Älä jätä lukematta: Kodin sisustuksen perusteet: 6 hyvää ohjetta

7. Puiset huonekalut

Some figure

Puu tuo kotiin rustiikkista ilmettä, joka tekee tilasta viihtyisän ja kodikkaan.

Mikään muu materiaali ei luo lämminhenkistä tunnelmaa niin kuin puu. Hyödynnä sitä huonekaluissa, hyllyköissä ja muissa kodin esineissä. Miltä kuulostaisi itse tehty katseenvangitsija pöydälle rannalta löytämästäsi ajopuusta?

8. Viihtyisä koti on siisti

Siisti koti luo tasapainoa ja kutsuu rentoutumaan. Sitä vastoin sotku nostaa stressitasoa.

Kodin järjestämiseen ja siivoamiseen löytyy paljon vinkkejä netistä.

9. Valitse pyöristetyt tuolit ja nojatuolit

Some figure

Erilaisten muotojen kirjo tekee kodista viihtyisän ja kodikkaan.

Saattaa vaikuttaa hassulta, mutta pyöristetyt reunat kutsuvat rentoutumaan ja lepäämään. Jos tuoleissasi on suorat linjat, niistä saa houkuttelevammat lisäämällä tyynyjä ja pehmusteita.

10. Käytä tyynyjä ja vilttejä

Tyynyt ja viltit tuovat uutta eloa vanhaan nojatuoliin. Niistä saa vielä kodikkaampia valmistamalla ne itse vanhoista käyttämättömistä vaatteista. Tilkkutekniikka on nyt muodissa, ja se on yksi kodikkaimmista malleista.

Kuten voit nähdä, kotiin saa helposti viihtyisyyttä ja tunnelmaa hyvin pienillä muutoksilla. Sinun ei välttämättä tarvitse lähteä lainkaan ostoksille – kääri vain hihat ja pane luovuutesi töihin!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).
  • Migoya, P. (2010). El color en el diseño de interiores. Proyecto de Interiores.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.