Korkeaa verenpainetta torjuva aamusmoothie

Tämä smoothie auttaa sinua torjumaan korkeaa verenpainetta. On kuitenkin myös hyvin tärkeää noudattaa tasapainoista ruokavaliota sekä omaksua muitakin terveellisiä ruokailutottumuksia.
Korkeaa verenpainetta torjuva aamusmoothie
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Korkea verenpaine on sydämeen ja verisuoniin vaikuttava häiriö, joka syntyy silloin, kun verenpaine kohoaa valtimoiden paksuuntumisen vuoksi. Tämä rasittaa sydäntä liikaa sekä saa sen tekemään enemmän työtä, jotta verta tulisi välitetyksi kaikkiin kehon osiin.

Tämän seurauksena muutkin elimet kuin sydän – kuten esimerkiksi munuaiset, aivot ja haima – tulevat heikentymään.

Kaikkein huolestuttavinta tässä on se, että korkea verenpaine lisää todennäköisyyttä saada sydänkohtauksia, halvauksia ja muita vakavia sairauksia, jotka pahimmassa tapauksessa johtavat kuolemaan.

Onneksi on kuitenkin hyviäkin uutisia, nimittäin voit torjua korkeaa verenpainetta muuttamalla elintapasi terveellisiksi, ja tämä koskee etenkin ravintoa.

Tällä kertaa kerromme siis herkullisesta aamusmoothiesta, jonka ominaisuudet auttavat pitämään yllä valtimoiden joustavuutta, jotta voisit välttää niiden tukkeutumista.

Haluatko tietää, mikä tämä resepti on? Jatka lukemista ja merkitse se muistiin – alenna verenpainettasi päivittäisellä aamusmoothiella!

Aamujuoma korkean verenpaineen torjumiseksi

korkea verenpaine madaltuu ananaksella

se koostuu terveellisistä aineksista, jotka tarjoavat runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja.

Ikävä kyllä kyseessä ei ole mikään ihmehoito, jonka avulla korkea verenpaine voitaisiin poistaa täysin niillä potilailla, joilla tämä ongelma ilmenee. Se on kuitenkin hyvä lisä, jonka avulla voit edistää verenpaineen tasapainoa, mikäli kuulut niihin, joilla korkea verenpaine on jo diagnosoitu. Siten voit vähentää niitä riskejä, jotka tämä sairaus tuo mukanaan.

Huomaa, että tämä smoothie tarjoaa myös runsaan määrän C-vitamiinia. Tämä on ravinne, jonka on osoitettu olevan tehokas verenpaineen pienimääräisessä alentamisessa.

Eräs tutkimus (jonka toteuttivat Johns Hopkins University -yliopiston tutkijat Yhdysvalloissa ja joka julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä) vahvistaa, että 500 milligramman syönti C-vitamiinia päivittäin vähentää verenpaineen tasolle 3.84 mm lyhyellä aikavälillä.

mitataan verenpainetta

Lisäksi kalium torjuu myös nesteen kertymistä sekä pehmentää kehon kudoksia, ja se myös parantaa verenkiertoa, jotta korkean verenpaineen riski vähenisi.

Lisäksi tämä smoothie vähentää sydämen ja verenkierron sairauksia, sillä se sisältää runsaasti resveratrolia. Se on antioksidantti, jota saadaan viinirypäleistä, joka kuuluu tämän juoman aineksiin. Kyseinen antioksidantti suojaa valtimoiden seinämiä, ja se estää huonon kolesterolin hapettumista sekä torjuu verihyytymien muodostumista.

Nämä ovat juoman tärkeimmät vitamiinit ja hivenaineet:

 • A-, B9-, E- ja K-vitamiini
 • mineraalit (seleeni, kalsium, magnesium)
 • kuitu

Kuinka tämä tehokas aamusmoothie valmistetaan?

korkea verenpaine saadaan alas tällä smoothiella

lisäämällä kyseisen juoman ruokavalioosi voit nauttia myös sen hoikentavista vaikutuksista.

Mainittakoon myös se, että tämä juoma toimii tehokkaana lisänä ummetuksen ja ruoansulatuksen ongelmien torjumiseksi, sillä se sisältää runsaasti kuitua.

Sen nestettä poistava vaikutus stimuloi virtsan muodostumista munuaisissa sekä auttaa poistamaan kehosta ne nesteet, jotka aiheuttavat turvotusta.

Smoothien puhdistavat ainekset stimuloivat myrkyllisten aineiden poistumista kehosta, ja se auttaa torjumaan korkeaa verenpainetta.

Onko tässä tarpeeksi syitä tämän terveellisen smoothien lisäämiseksi omalle päivittäiselle ruokalistallesi? Laita muistiin seuraavat ohjeet, ja aloita tämän tehojuoman nauttiminen jo huomenaamulla!

Tarvittavat ainekset

 • 2 ananasviipaletta
 • 8 viinirypälettä
 • 1 omena
 • 1 banaani
 • 1 appelsiinin mehu
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

 • Leikkaa ananasviipaleet, kuori ne ja paloittele ne sitten useampaan osaan.
 • Pese viinirypäleet hyvin, ja laita ne ja ananaksen palat tehosekoittimeen.
 • Lisää sitte sekaan paloiteltu omena ja banaani.
 • Purista mehu yhdestä appelsiinista, ja lisää se muiden ainesten sekaan.
 • Laita vielä mukaan lasillinen vettä (tai sen verran kuin haluat), jotta sekoittuminen helpottuisi, ja sekoita kaikkia aineksia noin minuutin ajan.
 • Jos haluat tehdä tästä juomasta virkistävämmän, voit lisätä siihen vielä jääkuutioita.
 • Kun olet saanut aikaiseksi tasaisen seoksen, nauti juomasi niin pian kuin vain mahdollista.
 • Yritä juoda smoothie aina tyhjään vatsaan tai vaihtoehtoisesti aamupäivällä.

Jos lisäät tämän juoman tavalliseen ruokavalioosi, voit torjua korkeaa verenpainetta sekä siten vähentää riskiäsi saada sydän- ja verisuonitauteja.

Muista kuitenkin se, että tämä resepti ei ole yhtä voimakas lääke kuin ne, joita lääkärisi sinulle voi määrätä. Lisäksi pidä mielessäsi, että tämän juoman vaikutukset tulevat riippumaan omista elintavoistasi – olisi nimittäin vaikeaa vaikuttaa kohonneeseen verenpaineeseen, mikäli siitä kärsivä ihminen ei rajoittaisi tyydyttyneiden rasvojen, suolan ja teollisesti käsiteltyjen ruokien kulutustaan.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Musiikkiterapia hoitaa korkeaa verenpainetta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Musiikkiterapia hoitaa korkeaa verenpainetta

Lääkärikäynnit, verenpainemittarit ja lääkitys ovat tavallisin hoito verenpaineeseen, mutta on tarjolla vähän erikoisempikin vaihtoehto: musiikkite...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Juraschek, S. P., Guallar, E., Appel, L. J., & Miller III, E. R. (2012). Effects of vitamin C supplementation on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials–. The American journal of clinical nutrition, 95(5), 1079-1088.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.