Kookosviinietikka: pääkäyttötarkoitukset ja hyödyt

Kookosviinietikka tarjoaa vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, jotka parantavat yleistä terveyttä. Kookosviinietikan uuttotapa kuitenkin vaihtelee. Se voidaan valmistaa kookospuun mahlasta tai kookosvedestä.
Kookosviinietikka: pääkäyttötarkoitukset ja hyödyt

Viimeisin päivitys: 01 marraskuu, 2019

Kookosviinietikka tarjoaa monia etuja sekä terveydelle että kauneudelle. Sen vitamiinit, aminohapot ja mineraalit parantavat yleisterveyttä ja se voidaan ottaa osaksi mitä tahansa kauneusrutiinia.

Tätä etikkaa voidaan uuttaa eri lähteistä: kookospuun mahlasta tai kookosvedestä. Valmistettiinpa se sitten mahlasta tai vedestä, osoittautuvat sen lukuisat ominaisuudet ja edut erittäin hyödyllisiksi keholle.

Jatka lukemista selvittääksesi mitä kaikkea se voi tarjota!

Kookosviinietikka mahlasta

kookospalmut

Ensinnäkin kookosviinietikkaa saadaan sekä kookospuiden mahlasta että kookosvedestä.

Mahla sisältää sekä kasvin että maaperän ravinteita. Se uutetaan kookospuiden yläosasta, jossa kukat ja hedelmät kasvavat.

Kun mahla poistetaan, se fermentoidaan. Fermentointiprosessi kestää yleensä 45-60 päivää. Sen aikana vältetään suodattimien ja lämmityksen käyttämistä. Fermentoidun nesteen väri vaihtelee vaaleanruskeasta tummanruskeaan riippuen siitä, kuinka kauan sitä fermentoidaan.

Jos pullon pohjalla on kiinteitä jäämiä, älä huoli! Tämä on oikeastaan merkki siitä, että kookosviinietikka on laadukasta.

Mahlasta tehdyn kookosviinietikan terveyshyödyt

Tämä mahla on täynnä välttämättömiä aminohappoja, B-vitamiinia, C-vitamiinia, probiootteja sekä prebiootteja.

Lisäksi siinä on runsaasti mineraaleja, kuten fosforia, rautaa, kaliumia, rikkiä, booria, sinkkiä, kuparia ja mangaania. Sillä on myös hyvin alhainen glykeeminen indeksi ja melkein neutraali pH-arvo.

Näiden hyötyjen ansiosta diabeteksesta kärsivät ihmiset käyttävät usein kookosviinietikkaa, koska se auttaa pitämään verensokeritason alhaisena.

Myös painonpudotusta yrittävät ihmiset voivat käyttää kookosviinietikkaa, sillä se vähentää ruokahalua. Tämä johtuu siitä, että se sisältää etikkahappoa, joka tyydyttää nälän ja auttaa siten pudottamaan painoa.

Kookosviinietikan sisältämät probiootit ja entsyymit auttavat myös ruoansulatuksessa. Sen bakteerien ja mikrobien vastaiset ominaisuudet tekevät siitä myös hyödyllisen hoidon haavojen ja immuunijärjestelmän parantamiseen.

Hyödyt vain jatkuvat ja jatkuvat. Jopa tämän etikan sisältämät mineraalit auttavat pitämään verenpaineen optimaalisella tasolla ja parantamaan sydämen terveyttä.

Kookosviinietikka vedestä

kookosvesi

Vaikka kookosvesi sisältääkin vähemmän ravinteita kuin mahla, voi sitä silti käyttää etikan valmistamiseen.

Kookosvesi fermentoidaan ensin sokerin ja hiivan kanssa. Sitten se suodatetaan liinan läpi. Myöhemmin siihen lisätään sokeria ja liuotetaan se siihen samalla, kun se pidetään 60 asteessa noin 20 minuutin ajan.

Seos laitetaan säilöntäastiaan hiivan kanssa ja jätetään vetäytymään viikon ajaksi. Vaahto muodostuu sen jälkeen ja mausta tulee hapokas. Se voidaan suodattaa tai käyttää sellaisenaan.

Käyttötarkoitukset ja hyödyt

Yksi tämän nesteen hyödyistä on se, että se auttaa parantamaan ruoansulatusta.

  • Jotta sitä voitaisiin käyttää ruoansulatukseen, sinun tulee vain sekoittaa yksi ruokalusikallinen huoneenlämpöistä vettä ruokalusikalliseen kookosviinietikkaa ja juoda se päivittäin tyhjään vatsaan.

Jos yrität pudottaa painoa, sekoita kaksi ruokalusikallista etikkaa lasilliseen vettä ja juo sitä ennen jokaista ateriaa. Se alentaa verensokeritasoa ja myös ruokahalua.

Joidenkin tutkimusten mukaan se voi myös lievittää haavaumia, infektioita, vatsan ärsytystä ja muita ruoansulatusongelmia.

  • Sekoita vain teelusikallinen kookosviinietikkaa ja teelusikallinen hunajaa keskenään.
  • Tämän seoksen käyttäminen päivittäin paaston aikana nopeuttaa toipumista.

Koska kookosviinietikka on fermentoitua, ei se ehkä ole hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka kärsivät ärtyvän suolen oireyhtymästä.

Kookosviinietikka auttaa myös edistämään suoliston ja maksan toiminnan terveyttä. Se on erinomainen tapa puhdistaa myrkyt kehosta. Se voi jopa auttaa parantamaan haavat, ehkäisemään nesteen kertymistä, lisäämään kehon puolustuskykyä ja suojaamaan immuunijärjestelmää. Lisäksi se auttaa ehkäisemään bakteereita moninkertaistumasta ja taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan sen sisältämien antioksidanttien ansiosta.

Voit lisätä kookosviinietikkaa helposti ruokavalioon mausteena tai salaatinkastikkeena.

Kosmeettiset käyttötavat

kookosviinietikka ihonhoidossa

Tällä etikalla on monia kosmeettisia etuja, varsinkin hiusten ja ihon kannalta.

Kookosviinietikka on myös ihanteellinen ainesosa kenen tahansa kosmetiikkahoitoihin.

Voit parantaa hiusten tuuheutta ja kiiltoa levittämällä sitä hiuksiin ja antamalla sen vaikuttaa 20 minuutin ajan ennen kuin huuhtelet sen läpikotaisin.

Kun on kyse kasvoista, ei se ainoastaan paranna ihon ulkonäköä, vaan desinfioi myös hyvin rasvoittuvan ihon.

Kookosviinietikka voi myös vähentää tummia silmänympäryksiä. Voit tehdä sen hieromalla aluetta varovasti etikalla verenkierron stimuloimiseksi.

Lisäksi se auttaa myös vähentämään finnejä ja mustapäitä, sekä auttaa puhdistamaan ja poistamaan aknearvet tai muut ihon virheet.

  • Lisää vain lusikallinen kookosviinietikkaa ruokalusikalliseen vettä ja levitä iltaisin kasvojenpuhdistusaineen tavoin.

Kookosviinietikalla on lukuisia eri käyttötarkoituksia ja hyötyjä, jotka tekevät siitä tuotteen, jota kaikilla pitäisi olla saatavilla kotona. Se ei ainoastaan paranna terveyttä, vaan voi myös parantaa ihon ja hiusten kuntoa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Omenaviinietikan hyödyt kasvojen puhdistamisessa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Omenaviinietikan hyödyt kasvojen puhdistamisessa

Tiesitkö, että sinun kannattaa puhdistaa kasvot omenaviinietikalla? Jos et vielä käytä sitä kauneudenhoidossa, älä jätä lukematta tätä artikkelia!