Logo image
Logo image

Kolme upeaa keinoa silmien rajaukseen

3 minuuttia
Osaatko rajata silmät kauniisti?
Kolme upeaa keinoa silmien rajaukseen
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Riippuen tilanteesta ja tapahtumasta, voit käyttää monia erilaisia tyylejä silmien rajaukseen. Yksinkertainen, siisti rajaus sopii hyvin arkeen ja töihin, kun taas dramaattiset ja värikkäät rajaukset sopivat loistavasti juhlatilaisuuksiin ja muihin erityistilanteisiin. Toki arjessakin voi käyttää näyttäviä rajauksia tylsyyden karkoittamiseksi. Muista kuitenkin aina suosia vedenpitävää rajausta, sillä se pysyy paikoillaan kovassakin menossa.

Rajauksen piirtäminen kaipaa vakaata kättä ja muutamaa harjoittelukertaa, sekä tietysti ripauksen mielikuvitusta ja leikkimielisyyttä. Voit käyttää perinteisiä rajauskyniä, nestemäistä rajausta tai rajaustussia – keinot ovat monet.

Täydellisen rajauksen piirtäminen saattaa tuntua vaikealta, etenkin mitä tulee kissansilmärajaukseen, mutta harjoitus todella tekee mestarin.

Alta löydät kolme nopeaa ja näyttävää keinoa rajauksen tekoon.

1. Kokeile viettelevää pin up- tyyliä

Some figure

Pin up oli suuressa suosiossa 40-50 -lukujen aikana: tämä hienostunut, aistikas ja menneiden aikojen glamouria henkivä tyyli on edelleen vahvasti nähtävissä nykytrendeissä.

Pin up -look soveltuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, töistä kahvitreffeihin. Aloita lookin rakentaminen hyvästä ja sileästä meikkipohjasta ja tasaisesta ihosta. Kun meikkipohja on kunnossa, saavat silmät loistaa.

Suositeltua lukemista: 5 helppoa meikkivinkkiä kasvojen kaventamiseen

Näin teet pin up -rajauksen

Silmämeikin teko aloitetaan peitevärin käyttämisellä: levitä sitä alaluomille tummien kohtien häivyttämiseksi. Muista valita juuri oman ihosi sävyyn sopiva peiteväri – kysy apua ammattilaiselta, mikäli tuotteen ostaminen omin päin arveluttaa.

 • Kun olet meikannut piiloon tummat silmänaluset, voit siirtyä yläluomien pohjustukseen. Käytä laadukasta pohjustustuotetta, joka siloittaa luomen ja varmistaa, ettei rajaus leviä, vaan piirtyy tasaisesti.
 • Levitä ensin luomiväri, suosi luonnollisia sävyjä. Muista häivyttää luomiväri hyvin.
 • Seuraavaksi piirretään rajaus. Käytä geeliä tai nestemäistä vedenkestävää rajausväriä. Vedenkestävät tuotteet eivät leviä hikoillessa, jumpatessa tai sadekuuron yllättäessä.
 • Muista käyttää mustaa rajausväriä, tämä antaa silmille halutun ilmeen.
 • Aloita rajauksen piirtäminen ripsien tyvestä, seuraa silmän luonnollista muotoa silmän sisänurkasta ulkonurkkaan. Lisää sitten kissamainen viiva silmän ulkonurkasta ylöspäin, silmän omaa muotoa mukaillen.
 • Voit tehdä rajauksesta paksun tai ohuen omasta tyylistä riippuen.
 • Meikin voi viimeistellä levittämällä beigeä luomiväriä kyynelkanavien alueelle, jolloin ilme pehmenee ja silmien väri kirkastuu.

2. Kreikkalainen rajaus

Some figure

Kreikkalainen rajaus on loistava vaihtoehto juhliin tai muihin erityistilanteisiin, kun kaipaat silmille kaunista, rohkeaa ja hienostunutta ilmettä.

Näin piirrät kreikkalaisen rajauksen

Aloita kreikkalaisen rajauksen tekeminen samalla tavalla kuin pin up -lookin: tee hyvä meikkipohja ja pohjusta silmäluomet. Ero pin up- rajaukseen on rajausvärin levittäminen yläluomen lisäksi alaluomelle, sekä valkoisen tai hopean luomivärin käyttäminen.

 • Käytä mustaa rajausväriä silmän sisänurkasta ulkonurkkaan ja piirrä kevyt kissamainen linja, joka yhdistyy alaluomen rajaukseen. Älä käytä rajausväriä koko alaluomella, vain silmän keskivaiheille ulkonurkasta alkaen. Tämä tekee ilmeestä hienostuneen.
 • Lisää hopeista tai valkoisena säihkyvää luomiväriä silmän sisänurkkaan ja liikkuvaa luomea kohti, tämä tekee silmistä kirkkaat ja säihkyvät. Samalla silmät näyttävät suuremmilta.
 • Käytä hyvälaatuista ripsiväriä meikin viimeistelyyn.

3. Kirkkaat rajaukset

Some figure
 Tämä hauska, kirkas ja raikas rajaus on nuorekas, dynaaminen ja kesäinen. Voit käyttää sitä milloin vain.

Näin teet näyttävän, värillisen rajauksen

Käytä peiteväriä alaluomella, pohjustusta liikkuvalla luomella ja ihon sävyyn sopivia luonnollisia luomivärejä ihon virheiden piilottamiseen. Kun käytät luonnollisia sävyjä luomella, korostuu rajauksen näyttävyys ja kirkkaus.

 • Tämän meikkilookin saavuttamiseksi käytetään sekä mustaa rajausta että näyttävämpää, värillistä rajausta.
 • Rajaa ensin silmät mustalla värillä, piirrä rajauksesta ohut ja selkeä, pidä rajaus suorana. Kun musta rajaus on tehty onnistuneesti, korostuu värillisen rajauksen kirkkaus.
 • Levitä sitten toinen rajaus mustan rajauksen yläpuolelle, sen muotoa mukaillen. Voit käyttää mitä tahansa sävyä, mutta suosi omien silmiesi sävyyn sopivaa väriä. Nämä väriyhdistelmät tuovat silmien väriä esiin ja korostavat sitä: sinisille silmille sopii sininen tai kultainen rajaus, vihreille silmille sopii vihreä tai violetti rajaus, ruskeille silmille sopii sininen, vihreä, hopea tai pinkki, harmaille silmille puolestaan sopii parhaiten kultainen, vihreä, sininen tai pinkki rajaus.

Muista käyttää laadukkaita, vedenkestäviä rajausvärejä – näin meikki pysyy siistinä koko päivän, eikä pyyhkiydy pois.

Suositeltua lukemista: 8 meikkivinkkiä riippuvien silmäluomien piilottamiseen


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Guevara, M. K. (2017). Make-up. In Poems Of The River Spirit. https://doi.org/10.2307/j.ctt9qh6mk.32

O’Hara, R. B. (2012). How to Make Models Add Up — A Primer on GLMMs. Annales Zoologici Fennici. https://doi.org/10.5735/086.046.0205


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.