11 helppoa vinkkiä kestävään meikkiin

marraskuu 29, 2016
Päivittäiset toiminnot ja ulkoiset tekijät voivat pilata meikin. Kosteusvoide, pohjustusvoide ja kasvovesi auttavat kuitenkin lisäämään meikin kestävyyttä.

Monet päivittäiset toiminnot ja ulkoiset tekijät kuten saaste, voivat pilata meikin, jonka tekemiseen jotkut ihmiset käyttävät rutkasti aikaa joka aamu.

Olisi mahtavaa, jos meikki pysyisi kasvoilla siistinä pitkään eikä sitä tarvitsisi parannella joka hetki. Hiki, ilmasto ja ilman molekyylit saavat kuitenkin kosmetiikkatuotteet kulumaan pois kasvoilta vähitellen, kunnes ne katoavat kokonaan.

Onneksi on olemassa lukuisia vaivattomia kauneuskikkoja, joita voimme hyödyntää päivittäin saadaksemme meikistä kestävämmän.

Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa 11 löytämäämme kiinnostavinta vinkkiä, joilla meikistä saa pitkäkestoisen. Lue ne alta ja ota ne käyttöön!

1. Pese kasvosi huolella

kasvopesu

Ennen kuin levität kasvoillesi mitään kosmetiikkaa, on tärkeää pestä iho miedolla pesuaineella ja vedellä. Tämä vähentää ihon pinnalla olevia epäpuhtauksia ja mahdollistaa meikin tasaisen levittymisen.

2. Käytä kosteusvoidetta

Kosteusvoiteen käyttäminen on erittäin tärkeää, jotta meikki saadaan levitettyä iholle kunnolla ja kestämään pidempään. Kosteusvoiteen käyttö luo nimittäin suojaavan kerroksen iholle ja estää näin ihon luonnollisten öljyjen aiheuttamia muutoksia kasvoilla.

3. Käytä pohjustusvoidetta

pohjustusvoide

Pohjustusvoiteet ovat hyvin suosittuja. Niitä käytetään vähentämään kasvoilla näkyvää kiiltoa, ja ne myös pitävät meikin raikkaan näköisenä pitkään. Lisäksi tällaisen tuotteen jatkuva käyttö pienentää ihohuokosia ja ehkäisee niihin syntyviä epäpuhtauksia, kuten mustapäitä.

4. Käytä irtopuuteria

Irtopuuteri on paras apuväline meikin viimeistelyyn. Jotta saat levitettyä sen oikealla tavalla, sinun on käytettävä meikkisivellintä ja taputeltava puuteri iholle kevyesti. Näin se levittyy tasaisesti sutiin ja kasvoillesi.

Puuteria ei tulisi ”harjata” kasvoille, sillä tämä poistaa iholla jo olevat kosmetiikkatuotteet.

Kun olet saanut peitettyä iholta haluamasi alueet, odota muutama sekunti ja poista sitten ylimääräinen puuteri pehmeällä liinalla tai sudilla.

5. Valitse vedenkestäviä tuotteita

ripsivari

Vedenkestävä ripsiväri, luomiväri ja muut meikit sopivat loistavasti ihmisille, joilla on rasvainen ihotyyppi tai jotka hikoilevat kasvoista liikaa. Vedenkestävät tuotteet eivät nimittäin tarvitse jatkuvaa parantelua, vaan ne kestävät hyvännäköisenä useita tunteja.

Sinun tulisi kuitenkin antaa ihon levätä muutaman päivän ajan vedenkestävien tuotteiden käyttämisen jälkeen, sillä niiden sisältämät kemikaalit ovat tavallisesti kovempia kuin muunlaisissa tuotteissa.

6. Pitkäkestoinen huulipuna

Kosmetiikkateollisuus on luonut kymmenittäin erilaisia pitkäkestoisia huulipunia kaikenlaisiin tarpeisiin. Näissä tuotteissa on voimakas väri ja ne voivat kestää koko päivän tarvitsematta jatkuvaa parantelua.

Jos et löydä täydellistä pitkäkestoista punaa, voit käyttää tavallista huulipunaa ja lisätä päälle hieman irtopuuteria varmistaaksesi, että se pysyy huulilla pitkään.

7. Levitä kajaalia kaksi kertaa

kajaali

Jos sinusta on rasittavaa, että silmärajaukset kuluvat pois jo parissa tunnissa, piirrä ne ensin rajauskynällä ja taputtele sen jälkeen päälle hieman kivipuuteria.

Tämän jälkeen odota muutama sekunti ja lisää sitten nestemäistä eyelineria puuterikerroksen päälle, kunnes saat haluamasi lopputuloksen.

8. Poskipuna

Poskipuna on helppo levittää ja se kestää iholla pidempään kuin puuterit. Tärkeää on tietää, kuinka puna levitetään poskille tasaisesti, jotta lopputuloksesta tulee luonnollinen.

9. Valitse ihollesi oikeanlaiset tuotteet

meikki

Naisten, joilla on rasvainen ihotyyppi, kannattaa suosia puuterimaisia kosmetiikkatuotteita, joissa ei ole öljymäisiä ainesosia, saadakseen pitkäkestoisen meikin.

Toisaalta naisten, joilla on kuiva tai sekaiho, kannattaa valita voidemaisia meikkituotteita tai tuotteita, jotka levitetään iholle puikosta.

10. Vähemmän on enemmän pitkäkestoisessa meikissä

Monet ihmiset erehtyvät luulemaan, että useampi kerros meikkiä päällekkäin tekee meikistä kestävämmän kuin yksi kerros. Meikkiasiantuntijat kuitenkin suosittelevat käyttämään ohuita meikkikerroksia, sillä se on paras tapa saada meikki kestämään pidempään.

Liiallinen meikki ei ainoastaan kulu pois helpommin, vaan se tekee ihostasi myös huonomman näköisen.

11. Älä unohda kasvovettä!

kasvovesi

Yksi parhaista tuotteista kestävän meikin saamiseen on kasvovesi. Tämä raikastava neste pitää ihohuokosesi puhtaina ja auttaa säilyttämään ihon luonnollisen hehkun.

Tätä tuotetta kannattaa käyttää aina ennen meikin levittämistä, ja sitä voidaan myös suihkauttaa kasvoille useita kertoja päivässä. Sinun kannattaa kuitenkin pyyhkiä liiallinen kasvovesi pois liinalla, hankaamatta kuitenkaan liian lujaa.

Näiden yksinkertaisten vinkkien avulla voit saavuttaa täydellisen pitkäkestoisen meikin ilman ammattimeikkaajan apua.

 

 

UUTISIA VERKOSSA