Logo image
Logo image

5 helppoa meikkivinkkiä kasvojen kaventamiseen

3 minuuttia
Jos kaipaat kasvoille kapeampaa ilmettä, voit hyödyntää näitä meikkivinkkejä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Kun korostat kasvojen korkeita kohtia ja hyödynnät tummempia sävyjä meikkauksessa, saavutat erilaisen lopputuloksen, joka hämää silmää. Jos et välitä tälläytymisestä, voit keskittyä korostamaan silmiä.
5 helppoa meikkivinkkiä kasvojen kaventamiseen
Viimeisin päivitys: 11 marraskuuta, 2022

Kasvojen muodon korostaminen ja kaventaminen onnistuu oikeiden meikkivälineiden ja ammattilaisten kikkojen avulla. Sinun ei tarvitse olla meikkitaiteilija, eikä sinun myöskään tarvitse käyttää tuntikausia peilin edessä kaventaaksesi poskiasi tai korostaaksesi kauniita piirteitäsi oikealla tavalla.

Esittelemme viisi helppoa meikkivinkkiä, joiden avulla kavennat kasvosi hetkessä!

Muutamalla helpolla vinkillä ja tuotteella onnistut elävöittämään kasvojen ilmettä ja tekemään kasvojen linjoista kapeammat. Kun kokeilet meikkivinkkiä, tarvitset muutamia välineitä.

Tarvitset vain valopuuteria, hyvän meikkivoiteen, poskipunaa, silmänrajauskynän ja siveltimen.

Viisi meikkivinkkiä kapeampiin kasvoihin!

Kauneus alkaa aina hyvästä ihonhoidosta. Käytä laadukasta, omalle ihotyypillesi sopivaa puhdistusainetta ennen meikin levittämistä. Puhdas, öljytön ja sileä iho auttaa meikkiä tarttumaan paremmin ja saa sen näyttämään tasaiselta. Näin saavutat ammattimaisen lopputuloksen ja meikki myös kestää paremmin.

Kun kasvot ovat puhtaat ja kuivat, voit aloittaa meikin levittämisen:

1. Meikkipohja: valon ja varjojen tasapaino

Some figure

Olet varmasti kuullut contouringista eli kasvojen piirteiden korostamisesta valon ja varjon avulla.

Contouringissa käytetään tummia sävyjä kasvojen virtaviivaistamiseen, tummentamalla kasvojen luonnollisia varjoisia alueita. Vaaleilla, heleillä sävyillä puolestaan korostetaan kasvojen korkeita kohtia, jolloin saavutetaan kuulas, kaunis ulkomuoto.

Kun contouringia kokeilee ensimmäistä kertaa, voi olo tuntua hölmöltä ennen häivytystä: contouringin ensivaiheet kun näyttävät dramaattisilta ja kummallisilta.

Kun alat oppia hahmottamaan omien kasvojesi linjat ja muodot, muuttuu contouring helpommaksi. Kun kokeilet controuringia ensimmäistä kertaa, aloita pienellä määrällä meikkiä.

Kuinka hyödynnät meikkivinkkiä piirteidesi korostamiseen

Tarvitset seuraavat tuotteet:

 • Silmänalusiin käytettävää peitevoidetta
 • Ihon sävyyn sopiva meikkivoide
 • Meikkivoide, joka on sävyltään kaksi astetta omaa väriäsi tummempi
 • Valopuuteria
 • Väritön meikkipuuteri

Tee näin:

 • Aloita meikin levittäminen silmänalusista: taputtele peitevoide alaluomelle ja häivytä hyvin.
 • Levitä meikkivoide tasaisesti kasvoille. Suosi aurinkosuojan sisältäviä meikkivoiteita.
 • Seuraavaksi aloitetaan kasvojen korkeiden kohtien korostaminen. Levitä ensin tummempi meikkivoide kasvojen varjokohtiin: poskien alapuolelle, leuan alapuolelle, nenän sivuille ja ohimoille kuvan osoittamalla tavalla. Käytä sormia häivytykseen.
 • Nyt alkaa controuringin ihmeellinen vaihe: valopuuterin levitys. Taputtele puuteri otsalle, nenäluulle, poskipäille ja leuan korkeimpaan kohtaan. Jos kasvosi ovat erityisen leveät, voit jättää valopuuterin levittämättä poskipäille: näin silmä osuu kasvojen keskikohtiin ja luo illuusion kapeammista kasvoista.
 • Viimeistele meikki levittämällä meikkipuuteria.

2. Kissansilmärajauksen kaventava vaikutus

Some figure

Kissansilmärajaus on ollut käytössä jo vuosikymmenien ajan ja se on suosiossa yhä: rajauksella on samanaikaisesti hienostunut ja viettelevä vaikutus. Käytä rajauskynää, tussia tai nestemäistä rajausväriä. Rajauksella on kasvoja kaventava vaikutus.

Näin piirrät rajauksen

 • Aloita silmämeikin tekeminen levittämällä liikkuvalle luomelle silmämeikinpohjustusvoide. Voide siloittaa rypyt ja takaa, että rajaus on siisti ja pysyvä.
 • Levitä luomelle luonnollisia sävyjä.
 • Aloita rajauksen tekeminen merkkaamalla kissansilmärajauksen ulkoraja ja täytä sitten rajauksen paksut osat mustalla värillä. Seuraa silmän omaa muotoa ja hyödynnä vaikka teippirullaa tarkan rajauksen saavuttamiseksi.

3. Piirrä kulmakarvat esiin

Some figure

Tämä helppo keino kaventaa kasvoja nopeasti. Tuuheat, yhtäjaksoiset kulmakarvat antavat kasvoille terävämmän ilmeen, joten muista käyttää kulmakynää tai kulmaväriä niiden korostamiseen. Kauniit kulmat nostattavat ilmettä ja saavat olon skarpiksi.

Näin saat kauniit kulmat

 • Harjaa kulmakarvat kulmaharjalla, käytä ylöspäin suuntautuvia liikkeitä.
 • Täytä tyhjät kohdat kulmakarvoissa kulmakynällä karvojen kasvusuuntaa mukaillen ja häivytä väri sitten harjan avulla.

4. Älä unohda punan tärkeyttä

Poskipuna on ehdottoman tärkeä meikkituote, mikäli kaipaat kasvoille kapeampaa ilmettä. Valikoi käyttöösi pinkkiin tai oranssiin taittava sävy.

Puna tulee levittää poskipäiden keskikohtaan, josta se häivytetään kohti korvia. Suosi nestemäisiä poskipunia ja helmiäissävyissä kiiltäviä punia, jotka antavat kasvoille kauniin hehkun.

5. Nudevärit ja väritön kiilto huulille

Some figure

Viimeistelläksesi tämän kaventavan lookin, on aika suunnata huomio huuliin. Suurin osa tästä meikkilookista painottuu kasvojen yläosiin, kuten poskipäihin ja silmiin, joten tasapainon nimissä on hyvä jättää huulet luonnollisiksi.

Suosi pinkkejä ja beigeen taittavia sävyjä, jotka eivät ole turhan voimakkaita. Voit myös käyttää pelkkää huulikiiltoa. Tämä antaa huulille kaivattua väriä ja kiiltoa, mutta ei vaadi liikaa huomiota.

Contouringin antamat linjat ja viehkot kissasilmät antavat kasvoille klassisen, kuulaan ja hehkeän ilmeen, ja samalla kasvot näyttävät normaalia kapeammilta. Kokeile yhtä helppoa meikkivinkkiä jo tänään – et tule pettymään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Liu, S., Ou, X., Qian, R., Wei, W., & Cao, X. (2016). Makeup like a superstar: Deep localized makeup transfer network. In IJCAI International Joint Conference on Artificial Intelligence.

Korichi, R., Pelle-De-Queral, D., Gazano, G., & Aubert, A. (2008). Why women use makeup: Implication of psychological traits in makeup functions. J. Cosmet. Sci. https://doi.org/10.1111/j.1468-2494.2008.00452_3.x

Dellinger, K., & Williams, C. L. (1997). Makeup at work negotiating appearance rules in the workplace. Gender and Society. https://doi.org/10.1177/089124397011002002


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.