8 meikkivinkkiä riippuvien silmäluomien piilottamiseen

Sekä silmäripset että kulmakarvat voivat saada silmät näyttämään avoimemmilta, suuremmilta ja katseen terävämmältä. Tietyt kosmeettiset kikat, kuten erilaiset meikkityylit, voivat saada silmät näyttämään säihkyviltä ja kirkkailta.

 

Riippuvat silmäluomet johtuvat ihon elastisuuden vähenemisestä ja ihon löystymisestä. Ilmiö on täysin normaali vanhenevilla ihmisillä. Silmäluomien löystyminen voi johtaa ilmeen väsähtämiseen ja ryppyjen syntymiseen, jolloin moni turvautuu meikkiin ja erilaisiin voiteisiin parantaakseen ulkonäköään.

Riippuvat silmäluomet voi myös hoitaa kirurgisilla toimenpiteillä, jotka poistavat riippuvan ihon. Joissain tapauksissa kosmeettinen leikkaus on hyvä vaihtoehto, sillä luomet voivat riippua niin vakavasti, että ne huonontavat näkökykyä. Kauneusleikkaukset ovat kuitenkin kalliita ja kivuliaita toimenpiteitä, ja vain harvat suostuvat leikeltäväksi pelkistä esteettisistä seikoista.

Riippuvia silmäluomia voi kuitenkin häivyttää ja silmien aluetta kaunistaa helpomminkin, ilman leikkaushoitoa. Kosmeettisilla kikoilla voi parantaa silmien ulkomuotoa ja palauttaa nuorekkaan ilmeen.

Tästä artikkelista löydät 8 hyödyllistä keinoa riippuvien luomien häivyttämiseen. 

1. Pohjusta meikki huolellisesti

Silmäluomien meikkaus

Käyttämällä pienen määrän meikinpohjustusvoidetta silmien alueella voit ehkäistä näkyviä juonteita ja tummia varjoja silmäluomella. Meikki ei myöskään tällöin keräänny juonteisiin, vaan pysyy paikoillaan siististi.

Meikinpohjustusvoidetta voi levittää silmäluomille tai muille ihoalueille mm. näkyvien ihohuokosten piilottamiseen, juonteiden häivyttämiseen ja meikin pysymisen varmistamiseen.

Pohjustusvoiteita löytyy eri sävyissä ja koostumuksissa, joten voit valita juuri itsellesi sopivan tuotteen helposti.

2. Käytä vedenkestävää rajausväriä ja ripsiväriä

Jos omaat riippuvat silmäluomet, voi meikin levitys käydä hankalaksi. Etenkin ripsivärin ja rajausvärin levittäminen voi olla vaikeaa ja sotkuista.

Jos käytät vesiliukoisia meikkejä, voi rajausväri ja ripsiväri levitä helposti räpytellessä tai luomen hankautuessa meikkiä vasten. Tästä syystä onkin suositeltavaa käyttää vedenkestäviä, hyvin pysyviä tuotteita, ja keskittyä niiden levittämiseen.

3. Käytä ruskeita sävyjä silmäluomilla

Silmäluomet

Hieraise pieni määrä mattapintaista ruskeaa luomiväriä ylemmälle luomelle. Käytä vaaleampaa sävyä luomen keskellä, sisäosissa ja kulmaluulla.

Seuraa silmän luonnollista muotoa ja häivytä meikki huolellisesti – näin vältyt kovalta ilmeeltä ja selkeiltä meikkirajoilta.

4. Vahvista katsetta rajaamalla silmät

Silmien rajaus tekee katseesta terävän ja silmien muodosta selkeän. Rajausvärin käyttö myös häivyttää vaikutelmaa luomien riippumisesta.

Käytä vedenkestävää rajausväriä yläripsien tyvessä: silmät näyttävät kirkkailta ja suurilta, ja katse vahvalta ja vakaalta. Voit käyttää rajausväriä myös alaluomella. Jos musta väri tuntuu liian kovalta, voit käyttää ruskeaa tai violettiin taittavaa sävyä. Kokeile geelimäistä ja nestemäistä rajausta, joilla saa selkeät linjat ja pysyvän rajauksen. Meikkikynällä rajauksesta voi tehdä pehmeämmän.

Älä levitä rajausväriä silmäluomien sisäosaan, tämä tekee silmistä pienemmän näköiset.

5. Kokeile kissansilmärajausta

Silmärajaus

Kissansilmärajaus sopii hyvin myös vanhemmille naisille, sillä se nostaa silmän ulkokulmaa ja saa ilmeen näyttämään viekoittelevalta ja hienostuneelta.

Rajausta voi olla vaikeaa piirtää riippuvalle luomelle, mutta harjoittelun kautta se onnistuu. Suosi nestemäistä rajausta tai rajaussivellintä, joilla saa muodostettua selkeän, terävän linjan.

6. Käytä runsaasti ripsiväriä

Kiharra ripset ennen ripsivärin levitystä: tämä avaa katsetta ja saa silmät näyttämään suuremmilta. Levitä muutama kerros hyvälaatuista ripsiväriä ja ripsistä tulee tuuheat, pitkät ja näyttävät. Varo paakkujen syntymistä.

Voit levittää ripsivärin tekemällä pientä siksak-liikettä ripsien tyvessä: tämä saa värin tarttumaan paremmin kaikkiin ripsiin. Vedä harja kaikkien ripsien läpi muutamaan kertaan. Muista myös ulko- ja sisänurkat.

7. Kokeile tekoripsiä

Irtoripset

Jos luonto ei ole suonut sinulle tuuheita räpsyttimiä, voit turvautua kaupasta saataviin irtoripsiin. Irtoripset ovat hauska lisä arkilookiin tai juhlatilaisuuksiin, niillä saa katseeseen vahvuutta ja syvyyttä. Irtoripsiä saa eri muotoisina ja kokoisina: ne voivat olla pieni ja hienostunut, huomaamaton lisä silmämeikkiin tai näyttävä ja dramaattinen osa laittautumista.

Voit käyttää irtoripsiä koko luomella tai vain silmän ulkonurkassa. Irtotupsuilla saa täytettä luonnollisemmin.

8. Kokeile näitä keinoja kulmakarvojen muotoiluun

Kulmakarvat ovat osa meikkirutiinia ja niiden muotoilua ei tulisi unohtaa. Kulmat antavat silmille kauniin ilmeen ja voivat joko tehostaa katsetta tai tehdä siitä epäselkeän ja suttuisen.

Piirrä kulmiin kunnon kaari: tämä auttaa nostattamaan katsetta. Jos kulmasi eivät ole kovin paksut, voit hakea lisätäytettä ja näyttävyyttä kulmaväreistä. Käytä kulmien väriä vastaavaa sävyä ja häivytä se huolellisesti, muuten kulmat voivat näyttää epäluonnollisilta.

Kulmaluulle voi sipaista vaaleaa luomiväriä, sillä se lisää katseen tehoa ja kirkkautta.

Muista että paras keino löytää juuri omille kasvoillesi sopiva meikkilook on kokeilla eri sävyjä ja keinoja. Suosi hyvälaatuisia meikkituotteita ja vietä aikaa peilin edessä omia parhaita puoliasi korostaen.

UUTISIA VERKOSSA