Kolesterolia alentava verkkomeloni-banaanismoothie

Tämä verkkomeloni-banaanismoothie sisältää ominaisuuksia, jotka alentavat huonoa kolesterolia ja parantavat verenkiertoa. Kun lisäät siihen vielä kanelia, alennat myös veren triglyseridiarvoja.
Kolesterolia alentava verkkomeloni-banaanismoothie
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tämä herkullinen verkkomeloni-banaanismoothie tasapainottaa kolesterolitasoja, mikä parantaa terveyttä ja edistää hyvinvointia.

Luonnolliset hedelmäsmoothiet ovat loistava vaihtoehto korkean kolesterolin alentamiseen. Kaikki ruoat, joissa on runsaasti karoteenia, C-vitamiinia, antioksidantteja, sinkkiä ja kuitua, ovat epäilemättä paras valinta siihen.

Jos yhdistät tämän verkkomeloni-banaanismoothien terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon  ja aktiiviseen elämäntapaan, johon kuuluu runsaasti liikuntaa, seuraavan verikokeesi tulokset ovat varmasti paremmat.

Oletko valmis kokeilemaan tätä herkullista smoothieta?

Verkkomeloni alentaa kolesterolia

Verkkomeloni

Ei ole väliä, minkä verkkomelonilajin valitset: ne kaikki sisältävät runsaasti fytokemikaaleja, vettä ja kuitua, jotka ovat täydellisiä valintoja huonoa kolesterolia eli LDL-kolesterolia vastaan taistelemisessa.

 • C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka parantaa sydämen terveyttä. Se hoitaa kudoksia ja pitää valtimot ja laskimot joustavina ja puhtaina plakista.
 • Verkkomeloni sisältää myös beetakaroteenia, joka on eräs luonnollisista soluaineenvaihduntaa parantavista ja kiihdyttävistä antioksidanteista.
 • Magnesium- ja kuitupitoisuudestaan johtuen se saa aikaan laksatiivisen vaikutuksen, joka vähentää rasvan imeytymistä.
 • Verkkomeloni sisältää myös runsaasti kaliumia. Tämä on erityisen välttämätöntä sydämen terveydelle. Sopiva kaliumin määrä ruokavaliossa alentaa verenpainetta ja tasapainottaa natriumpitoisten ruokien vaikutusta.

Tässä luonnollisessa smoothiessa yhdistämme verkkomelonin ja banaanin. Jos elimistösi ei sulata kunnolla banaaneja, voit käyttää myös viinirypäleitä tai omenaa.

Jos ripottelet hieman kanelia tämän verkkomeloni-banaanismoothien päälle, lisäät samalla toisen loistavan kolesterolitasoja alentavan ainesosan.

Banaanin kolesterolia alentavat ominaisuudet

banaani, hunaja ja kaneli

Jotkut ihmiset eivät ole varmoja siitä, alentavatko vai lisäävätkö banaanit kolesterolia. Mutta kuten lähes kaikkien ruokien kohdalla, ratkaisevaa on se, että ne lisää ruokavalioon tasapainoisella tavalla, äärimmäisyyksiin menemättä.

Jokin niinkin yksinkertainen asia kuin yhden banaanin syöminen päivittäin voi parantaa yleisterveyttäsi. Kyseinen hedelmä ei ainoastaan anna energiaa, vaan se on myös täydellinen ainesosa täyteläisiin, kolesterolia alentaviin smoothieihin.

 • Banaanit ovat erittäin vähärasvaista ruokaa.
 • Banaanit ovat yksi parhaista hedelmistä, joita voit syödä saadaksesi runsaasti kuitua. Kuitu on erittäin tärkeä asia ruokavaliossa kunnollisen myrkkyjen poiston ja suolen toiminnan kannalta. Tämän ansiosta LDL-kolesterolin, eli pahan kolesterolin, tasot normalisoituvat veressäsi.
 • Banaanit sisältävät myös runsaasti antioksidantteja ja mineraaleja, kuten sinkkiä ja seleeniä. Nämä ovat tärkeitä maksan optimaalisen kolesterolisynteesin kannalta sekä kolesterolitasojen tasapainottamisessa.
 • Seuraava seikka on myös erittäin tärkeä: banaanit parantavat verenkiertoa ja ehkäisevät verihyytymiä, jotka voivat tukkia valtimoita.

Verkkomeloni-banaanismoothien valmistus

smoothie verkkomelonista

Ainekset

 • 1 banaani
 • 2 kupillista verkkomelonia (150 g)
 • n. 1 lasillinen vettä (200 ml)
 • 1 teelusikallinen jauhemaista kanelia

Ohje

Tämän smoothien tekeminen hoituu viidessä minuutissa. Sinun tarvitsee vain löytää oikeat ainesosat.

On tärkeää, etteivät käyttämäsi hedelmät ole ylikypsiä. Muutoin liika sokeri saattaa olla haitaksi, ja smoothie saattaa jopa olla huonosti sulavaa.

 • Yritä varmistaa, että molemmat ovat sopivan kypsiä.
 • Halkaise ensin meloni. Poista kuoret ja paloittele meloni, jotta se sekoittuu helpommin tehosekoittimessa.
 • Kuori banaani ja paloittele se kolmeen osaan.
 • Laita tämän jälkeen verkkomeloni ja banaani tehosekoittimeen. Sekoita muutaman sekunnin ajan. Lisää sitten vettä saadaksesi smoothiesta juoksevampaa.
 • Kun smoothie on valmis, tarjoile se lempilasissasi ja ripottele pinnalle hieman kanelia. Muista, että tämä herkullinen mauste alentaa myös loistavasti kolesterolia ja triglyseridejä.

Valmista tätä herkullista verkkomeloni-banaanismoothieta kaksi kertaa viikossa, hyödyntäen aina melonikautta. Kolesteroliarvosi tasapainottuvat, ja tämä johtaa parempaan elämänlaatuun ja terveyteen.

Se on sen arvoista!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y
 • Mattes, M. Z., & Vickers, Z. M. (2018). Better-liked foods can produce more satiety. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2017.10.012
 • Gordon, M. (1985). Cholesterol. Nutrition & Food Science. https://doi.org/10.1108/eb059065
 • Mackowiak K., Torlinska Walkowiak N., Torlinska B., Dietary fibre as an important constituent of the diet. Postepy Hig Med Dosw, 2016. 70: 104-9.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety- a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.