Kokeile selleriteetä painonpudotukseen!

Sen lisäksi, että selleri tuo kylläisyyden tunteen ja auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta, se on myös vähäkalorinen ja auttaa ehkäisemään vatsan tulehdusta samalla kun se auttaa pudottamaan painoa.
Kokeile selleriteetä painonpudotukseen!
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaikki tietävät, että vihannekset ovat yksi parhaista ruoista painonpudotusta ajatellen. Ne ovat erinomainen vitamiinien, mineraalien, antioksidanttien ja muiden elintärkeiden aineiden lähde, ja ne auttavat kehoa toimimaan hyvin, jotta se kykenee polttamaan rasvaa ja poistamaan tarpeettomia aineita.

Selleri on täydellinen esimerkki painonpudotusta edistävästä vihanneksesta. Se on vähäkalorinen, ei sisällä lainkaan rasvaa ja sillä on korkea ravintoarvo, joten se stimuloi useita kehon toimintoja tehden painonpudotuksesta helpompaa.

Monet ihmiset eivät vielä tiedä sellerin ominaisuuksista ja hyödyistä painonpudotusta ajatellen, ja haluammekin jakaa olennaisimmat yksityiskohdat sen koostumuksesta. Kerromme myös, kuinka voit itse valmistaa siitä selleriteetä.

Selleriteen ravitsevat ominaisuudet

pilkottu selleri

Yksi sellerin tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että se koostuu 90–95 % vedestä. Tämä tekee siitä yhden vähäkalorisimmista vihanneksista. Se sisältää ainoastaan 16 kaloria 100 grammaa kohti.

Tämä tekee siitä myös yhden helpoimmin sulavista vihanneksista ja yhden parhaista vaihtoehdoista kehon nesteytykseen ja solujen ravitsemiseen.

Sellerillä on myös tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia, jotka voivat estää vatsan tulehdusta ja muun tyyppisiä tulehduksia, jotka vaikuttavat nivelten ja lihasten terveyteen.

Siinä on myös runsaasti elintärkeitä ravintoaineita, kuten:

 • A-, B1-, B2-, B6-, B9-, ja C-vitamiineja.
 • Mineraaleja, kuten kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa.
 • Tärkeitä aminohappoja.

Sellerin ravintoarvon ja korkean vesipitoisuuden vuoksi sen syöminen voi olla parhaita päätöksiä kaiken tyyppisille ruokavalioille.

Ei siis ole lainkaan ihme, että selleri on tällä hetkellä yksi kysytyimmistä vihanneksista, sekä painonpudotushyötyjensä että lääkekäyttömahdollisuuksiensa vuoksi. Teen valmistaminen selleristä mahdollistaa sen kaikkien ravintoaineiden optimaalisen hyödyntämisen.

Selleriteen ensisijaiset painonpudotushyödyt

nainen syö selleriä

On lukuisia syitä, miksi tämän vihanneksen nauttiminen on hyödyksi heille, jotka haluavat pudottaa painoa terveellisellä tavalla.

 • Ensinnäkin on mainittava sellerin diureettiset ja puhdistavat ominaisuudet. Nämä ominaisuudet johtuvat sen sisältämistä eteerisistä öljyistä, kuten limoneenistä, selineenistä ja asparagiinistä. Nämä sijaitsevat pääosin sellerin varressa ja siemenissä, mutta niitä esiintyy myös pienissä määrin sen lehdissä.
 • Sellerin korkean vesi- ja kuitupitoisuuden vuoksi se luokitellaan ravintoaineeksi, joka kykenee tehokkaasti aiheuttamaan kylläisyyden tunnetta. Sellerin syöminen voi helpottaa lopettamaan murehtimisen siitä, syötkö enemmän kaloreita kuin tarvitseekaan.
 • Sillä on antibakteerisia ja viruksia torjuvia vaikutuksia, jotka ehkäisevät erityyppisiä ruoansulatusinfektioita ja siten parantavat ruoansulatusta.
 • Sitä suositellaan stimuloimaan kaikenlaista myrkkyjen kertymisen ehkäisyä pääasiallisissa elimissä. Se edistää elimistön oikeanlaista toimintaa voimakkaan elimistöä puhdistavan vaikutuksensa vuoksi.
 • Kun kehon nesteet ovat tasapainossa, munuaiset toimivat paremmin ja nesteen kertymisen aiheuttama tulehdus vähenee.
 • Selleri on erinomainen henkilöille, jotka kärsivät korkeasta kolesterolista tai triglyserideistä. Sen ominaisuudet auttavat tasapainottamaan näitä arvoja pienentäen sydän- ja verisuoniongelmien riskejä.
 • Se tukee ruoansulatusprosessia parantamalla ravintoaineiden imeytymistä ja estämällä ongelmia kuten kaasun muodostumista, tulehduksia ja muita oireita, jotka vaikuttavat ruoansulatusjärjestelmään.
 • Säännöllinen selleriteen nauttiminen auttaa säätelemään kehon aineenvaihdunnallisia prosesseja, jotka ovat suurelta osin riippuvaisia kehon kyvystä poistaa ylimääräisiä rasvoja.
 • Edellä mainittujen seikkojen lisäksi on myös huomautettava, että sellerin syöminen välittää tärkeitä ravintoaineita ihon, hiusten ja näkökyvyn hyvinvointiin.

Kuinka painonpudotusta edistävää selleriteetä valmistetaan

 

Selleritangot

Voit nauttia selleriteetä joko kylmänä tai kuumana tukemaan painonpudotusruokavaliota.

Perinteiseen ohjeeseen kuuluu vain vesi ja selleri, mutta lisäämme hieman sitruunamehua voimistamaan teen detox-vaikutuksia.

Ainesosat

 • 3 sellerinvartta
 • 1 litra vettä
 • 1 sitruuna
 • 1/2 tl raastettua inkivääriä (valinnainen)

Ohjeet

 • Pese sellerinvarret varmistaaksesi, että ne ovat puhtaita, ja pilko ne.
 • Keitä litra vettä. Kun vesi kiehuu, lisää pilkottu selleri. Pienennä lämpötilaa ja anna hautua vielä 5–10 minuuttia.
 • Jos haluat lisätä juomaan inkivääriä, lisää se 1–2 minuuttia ennen kattilan poistamista liedeltä.
 • Kun juoma on valmista, poista kattila liedeltä ja anna teen asettua 10 minuuttia. Siivilöi ja lisää sitten sitruunamehu.

Käyttö

 • Juo kupillinen ennen aamupalaa.
 • Juo jäljelle jäänyt neste päivän mittaan, joko ennen jokaista pääateriaa tai aterioiden välissä.
 • Lisää tämä tee normaalin ruokavaliosi lisäksi. Pidä kuitenkin mielessä, että paras tapa on juoda selleriteetä 15 peräkkäisenä päivänä, pitää 15 päivää taukoa ja sitten taas jatkaa samaa teenjuonnin ja taukopäivien kiertoa.

Muista, että kyseessä ei ole ihmejuoma, vaan sen painonpudotusvoima riippuu suuresti elämäntavoistasi, jotka olet valinnut.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.