Vinkit nopeaan painonpudotukseen

Hedelmäteet antavat elimistölle paljon vitamiineja ja mineraaleja ja puhdistavat elimistöä haitallisista aineksista. Lisäksi teeuutteet sisältävät hyvin vähän kaloreita, jos ollenkaan.
Vinkit nopeaan painonpudotukseen

Viimeisin päivitys: 01 maaliskuuta, 2019

Laihduttaminen ei ole helppoa. Se vaatii mielenlujuutta, kestävyyttä ja paljon motivaatiota. Ei ole olemassa ihmedieettiä, jota noudattamalla laihdut muutamassa viikossa mallin mittoihin. Pikadieetit ja -kuurit voivat tuoda hetkellisiä tuloksia, mutta ne perustuvat usein kehon näännytykseen ja muihin epäterveellisiin metodeihin, joita ei voi pitkällä aikavälillä noudattaa turvallisesti.

Ohjeet nopeaan, mutta terveelliseen painonpudotukseen

Tässä artikkelissa keskustelemme terveellisestä laihdutuksesta ja siitä, miten tärkeää on tehdä pieniä päivittäisiä muutoksia jättimäisen ja yllättävän ruokaremontin sijaan. On olemassa monia helppoja keinoja pudottaa painoa nopeasti mutta terveellisesti, kunhan muistat pysyä positiivisena ja keskittyneenä.

1. Laihduta ystävän kanssa

Laihdutetaan kaverin kanssa

Yksi toimivimmista tavoista on lyöttäytyä yhteen kaverin kanssa, jolla on samat tavoitteet kuin sinulla. Kaveriporukalla voitte sopia yhteisistä treenihetkistä, jakaa vinkkejä ja tarjota tukea toisillenne, kun pinna meinaa palaa ja motivaatio loppua. Monet asiantuntijat suosittelevatkin juuri tätä lähestymistapaa painonpudotukseen, miksi näin on? Katsotaanpa.

 • Motivoitte toinen toisianne ja jaksatte jatkaa projektia.
 • Kokemus on palkitsevampi, kun voit jakaa sen jonkun kanssa. Ystävät tukevat ja ymmärtävät tavoitteitasi.
 • Voitte sopia kävelylenkistä, treenisessiosta salilla tai muista aktiviteeteista yhdessä ja pitää kiinni aikatauluista – näin et pääse lipsumaan aikatauluun kirjatuista treeneistä.
 • Voitte luoda yhdessä hyviä ja terveellisiä reseptejä ruokailuun, jakaa ideoita ja vinkkejä ja suositella tiettyjä tuotteita. Näin saat paljon enemmän ideoita ruuanlaittoon, etkä sorru vanhoihin tottumuksiin.

2. Juo lasi lämmintä sitruunavettä tyhjään mahaan joka aamu

Sitruunavettä laihdutukseen

Lämmin sitruunavesi aamutuimaan on yksi parhaista tavoista saada hyvä aloitus päivälle ja saada aineenvaihdunta liikkeelle.

 • Sitruunat ovat täynnä C-vitamiinia ja pektiiniä, jotka tasapainottavat kehon pH-arvoja ja puhdistavat maksaa auttaen sitä toimimaan tehokkaasti.
 • Sitruunavesi parantaa ruuansulatusta.
 • Sitruunaveden pH-arvoa tasapainottava vaikutus pitää sinut kylläisenä pidempään ja ehkäisee jatkuvaa napostelua.

3. Juo hedelmäteetä

Hedelmäteetä laihdutukseen

Hedelmistä valmistetut teejuomat sisältävät hyvin vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän vitamiineja ja mineraaleja, joilla puhdistat ja nesteytät kehoa. Samalla saat kunnon annoksen antioksidantteja. Voit valmistaa teet itse kuivatuista tai tuoreista aineksista. Kokeile seuraavia teemakuja:

 • Appelsiininkuori ja kaneli
 • Mansikka ja sitruuna
 • Omena ja vihreä tee

4. Mantelimaidon hyödyt

Mantelimaito painonpudotukseen

Lehmänmaito ei välttämättä ole se paras vaihtoehto laihduttajan ruokavaliossa, sillä se sisältää rasvaa ja kaloreita. Maidon sisältö voi jopa hankaloittaa ruuansulatuksen toimintaa. Lehmänmaidon voi onneksi korvata helposti kasvipohjaisilla maidoilla, kuten mantelimaidolla.

 • Makeuttamaton mantelimaito sopii aamupalalle. Sekoita maitoa kahviin tai puuroon tai valmista herkullinen ja terveellinen smoothie.
 • Mantelimaito sisältää runsaasti terveellisiä ravintoaineita ja antaa energiaa, joten se sopii aamun aloitukseen.

5. Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti on terveellinen vaihtoehto aamiaispöytään tai välipalaksi. Jogurttia voi sekoittaa keittoihin ja sillä voi korvata kerman ja kermavaahdon jälkiruuissa.

 • Suosi paksua, täysrasvaista ja maustamatonta jogurttia, se sisältää paljon proteiinia. Vaikka jogurtissa on jonkun verran kaloreita, se sopii hyvin laihduttajan ruokavalioon. Jogurtti auttaa tekemään suoliston toiminnasta säännöllistä ja toimivaa antamalle keholle sen tarvitsemia bakteereja. Maitohappobakteerit ovat suoliston toiminnan kannalta välttämättömiä.
 • Jogurtti tehostaa vastustuskykyä.
 • Korvaa majoneesi salaatinkastikkeissa ja leivän päällä kreikkalaisella jogurtilla. Jogurtti on huomattavasti terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto majoneesiin verrattuna. Jogurtti sopii suolaisiin ja makeisiin aterioihin.
 • Täydellinen aamiainen muodostuu kreikkalaisesta jogurtista, jonka päälle voi sirotella lähes mitä vain: kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita hedelmiä, hunajaa, kauraa – vain taivas on rajana!

6. Sano “kyllä” kookosöljylle!

Kookos painonpudotuksessa

Kookosöljy on mahtava lisä painonpudotukseen. Kookosöljy tekee hyvää koko keholle hiuksista varpaisiin, ja sitä voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kookosöljyä saa tavallisista ruokakaupoista ja vähintäänkin luontaistuotekaupoista. Kookosöljy auttaa säätelemään kilpirauhasen toimintaa, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja parantaa maksan terveyttä, ja lisäksi öljyllä on viruksia tappava vaikutus. Älä siis enää hidastele, vaan hae purkki öljyä jo tänään! Suosi kylmäpuristettua, luonnonmukaisesti tuotettua öljyä.

Nauti kaksi ruokalusikallista kookosöljyä päivässä – lusikallinen aamulla ja toinen illalla 15 päivän ajan. Ota 10 päivän tauko ja toista sama hoito.

7. Nauti vihermehua joka päivä

Vihermehut ovat loistava lisä jokaiseen ruokavalioon, mutta erityisen hyödyllisiä ne ovat painonpudotukseen. Vihermehu pitää vatsan kylläisenä ja vähentää tarvetta naposteluun ja ylensyöntiin. Vihermehuihin saa helposti sisällytettyä monia erilaisia ravintoaineita suurissa määrissä, ja ne tehostavat aineenvaihduntaa. Kokeile tätä helppoa vihermehua ja nauti sitä joka päivä:

Ainekset

 • 1 päärynä (älä kuori)
 • ½ kurkku
 • 1 kiivi
 • 100 ml kookosvettä
 • Puolikkaan limen mehu
 • 200 ml vettä

Valmistus

 • Pese päärynä huolellisesti, poista siemenkota ja leikkaa päärynä lohkoiksi.
 • Kuori kurkku ja kiivi, leikkaa lohkoiksi.
 • Purista limen mehu kulhoon.
 • Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen kookosveden ja veden kanssa. Sekoita tasaiseksi juomaksi ja lisää muutama jääpala. Nauti illallisen yhteydessä tai töiden jälkeen, kun tarvitset annoksen lisäenergiaa.

Kokeile näitä vinkkejä jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.