Logo image
Logo image

Kirkasta ihon tummia läikkiä

2 minuuttia
Onko sinulla tummia läikkiä iholla auringosta johtuen ja haluat häivyttää niitä? Tässä joitakin luontaishoitoja, joiden avulla voit kirkastaa ihoa. Niiden valmistaminen on helppoa!
Kirkasta ihon tummia läikkiä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kuinka monta kertaa ihosi on palanut auringossa? Vaikka saatatkin ajatella, että siten saat hyvän rusketuksen oikein nopeasti, voitkin saada iholla tummia läikkiä. Tuloksena on epätasainen ihonsävy. Voit kuitenkin kirkastaa näitä läikkiä seuraavilla luontaishoidoilla!

Saatat myös pitää: Ihon kiinteyttäminen luonnollisesti

Kirkasta ihon tummia läikkiä

Ensin on välttämätöntä painottaa hyvän aurinkosuojan tärkeyttä. Se auttaa sinua välttymään auringonpolttamilta.

Se myös nopeuttaa ja helpottaa sinulla jo mahdollisesti olevien tummien läikkien kirkastamista. Seuraavat hoitokeinot voivat myös auttaa.

Kuori iho sokerilla ja hunajalla

Ihon kuoriminen on yksi parhaista tavoista sen kirkastamiseksi. Jotta se toimisi, on tärkeää kuoria iho pari kertaa viikossa.

Paras tapa sen tekemiseksi on käyttää kahta hyvin yksinkertaista ainesosaa: sokeria ja hunajaa.

  • Hunajan käyttäminen kuorinnassa on tärkeää, sillä se kosteuttaa, kiinteyttää ja pehmentää ihoa.
  • Sokeri (valkoinen tai ruskea) on pääosassa kuorinta-aineen kuorinnan kannalta. Sokerirakeet kuorivat ihoa fyysisesti.
  • Jos valmistamasi hunaja-sokeriseos on liian kiinteää, lisää tahnaan hieman vettä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: 8 kosteuttavaa ohjetta: Hiusnaamio hunajasta

Some figure
Sokeri ja hunaja ovat ainesosia, jotka auttavat pääsemään eroon kuolleista ihosoluista.

Sitruunavesi

Sitruuna on aina ollut suosittu ainesosa ihon kirkastamiseksi. Se voi siis kirkastaa myös ihon tummia läikkiä, jotka ilmestyvät auringon aiheuttaman vahingon vuoksi.

On kuitenkin tärkeää olla altistumatta auringolle sitruunaveden käytön jälkeen, sillä se voi lisätä ihon palamisen riskiä, ja näin voit saada lisää tummia läikkiä.

  • Sitruunavettä on paras käyttää illalla ennen nukkumaanmenoa.
  • Purista vain yhden sitruunan mehu ja lisää hieman vettä. Käytä kasvoveden tapaan.

Kosteuta aloe veralla

Kun olet kuorinut ihon sokerilla ja hunajalla ja levittänyt sitruunavettä, tulee sinun kosteuttaa iho.

Jotta iho voisi uusiutua oikealla tavalla, on erittäin tärkeää kosteuttaa se parhailla mahdollisilla ainesosilla. Yksi suosituimmista ja luonnollisimmista kosteuttajista on aloe vera.

Aloe vera on kasvi, jota kaikilla pitäisi olla kotona. Se on todella hyödyllinen mille vain palovammalle.

  • Leikkaa vain yksi sen lehdistä, avaa se ja levitä geeliä suoraan vahingoittuneelle alueelle. Se tarjoaa välitöntä helpotusta ja kosteuttaa samalla ihon.
  • Levitä aloe veraa kuorinnan jälkeen niin pian kuin mahdollista ihon tummien läikkien kirkastamiseksi. Parhaimman tuloksen saamiseksi varmista, että olet hyvin johdonmukainen levityksen suhteen.

Anna aloe veran myös imeytyä ja toimia kunnolla yön yli.

Some figure
Aloe vera auttaa uusimaan ihon sekä kosteuttaa ja rauhoittaa sitä. Levitä sitä usein toipuaksesi nopeammin auringon aiheuttamasta vahingosta.

Kuinka ehkäiset ihon tummia läikkiä syntymästä

Kaikista näistä luontaistuotteista huolimatta on tärkeää muistaa, että auringolle ei tulisi altistua tarpeettomasti. Toisinaan aurinkosuojan käyttäminen ei vain riitä. Yritä rajoittaa auringolle altistumista ja varmista, että et pysy ulkona liian pitkään.

Paras vaihtoehto on kuitenkin pysyä poissa auringosta kokonaan keskipäivän aikaan tai pukeutua suojaaviin vaatteisiin.

Sinun kannattaakin kysyä itseltäsi: levitänkö tarpeeksi aurinkovoidetta? Käytänkö minun ihotyypilleni sopivaa voidetta?

Älä myöskään unohda muita asioita, jotka voivat suojata sinua auringolta. Käytä esimerkiksi aurinkolaseja, hattua ja liinaa hartioiden peittona ja niin edelleen. Lyhyesti sanottuna, nämä asusteet auttavat sinua välttymään auringon polttamalta iholta ja tummilta läikiltä.

Auringon polttama iho ei johda ainoastaan ei-toivottuihin tummiin läikkiin, vaan lisää myös ihosyövän riskiä. Sen takia on erittäin tärkeää suojata itseään auringolta. Koska vaihtoehtoja on nykyään niin monia, miksi et hyödyntäisi niitä?

Ehkäisy on paras hoitokeino!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Castañeda Gameros, Paola, & Eljure Téllez, Juliana. (2016). El cáncer de piel, un problema actual. Revista de la Facultad de Medicina (México)59(2), 6-14. Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0026-17422016000200006&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Domínguez, Ileana, Santana Gutiérrez, Odalis, Recio López, Orlando, & Fuentes Naranjo, Marilín. (2006). Beneficios del Aloe Vera l. (sábila) en las afecciones de la piel. Revista Cubana de Enfermería22(3) Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192006000300004&lng=es&tlng=es.
  • Suárez, S., & Jazmín, D. (2015). Plan para elaboración y comercialización de una crema corporal aclaradora, que contenga dióxido de titanio y extracto de limón, para mujeres que presenten hiperpigmentación, en la ciudad de Guayaquil (Bachelor’s thesis, Universidad de Guayaquil. Facultad de Ciencias Químicas).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.