Kevyet ja herkulliset tonnikalalla täytetyt tomaatit

17 huhtikuun, 2019
Moni meistä aliarvioi täytettyjen kasvisten potentiaalin, mutta todellisuudessa nämä reseptit sisältävät sekä runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, että ovat samalla yllättävän vähäkalorisia.

Tonnikalalla täytetyt tomaatit muodostavat täydellisen yhdistelmän ruokapyramidin tärkeimmistä raaka-aineista; hedelmistä ja proteiinista. Tässä reseptissä yhdistyvät niin tonnikalan herkullinen maku kuin tomaatin terveyttä hellivät vitamiinit.

Lisäksi yksi annos näitä tonnikalalla täytettyjä tomaatteja sisältää vain noin 250 kaloria (300 grammaa kohden). Kalorimäärä voi kuitenkin vaihdella sen mukaan, miten haluat mukauttaa reseptin annoskoon omaan päivittäiseen energiatarpeeseesi. Tätä reseptiä ei niinkään ole suunniteltu pääruoaksi, vaan se sopii paremmin kevyeksi ateriaksi tai alkuruoaksi.

Näiden kahden raaka-aineen yhdistelmä tarjoaa monia ravintoaineita: reseptin pääraaka-aine tomaatti sisältää runsaasti vitamiineja, siinä missä tonnikala taas on yksi parhaimmista vähärasvaisista valkoisesta lihasta saatavista proteiineista. Erinomaisen proteiininlähteen lisäksi tonnikala sisältää paljon muun muassa Omega-3 -rasvahappoja, hivenaineita ja mineraaleja, kuten fosforia, magnesiumia, sinkkiä, kaliumia ja kalsiumia.

Tonnikalan lisäksi lähes kaikki syötävät kalat sisältävät runsaasti edellä mainittuja hivenaineita ja mineraaleja, sekä tietysti elimistön toiminnan kannalta erittäin tärkeitä Omega-rasvahappoja.

Tonnikalalla täytetyt tomaatit

Hyvä tietää

Tuore tomaatti sisältää runsaasti vitamiineja

Tämän reseptin avulla voit valmistaa kotona samalla kevyen ja herkullisen aterian ja mikä parasta, sen valmistaminen ei ole ollenkaan monimutkaista, päinvastoin; reseptin tekemiseen tulisi mennä kokonaisuudessaan alle puoli tuntia!

Jos vielä epäilet, voitko sisällyttää huoletta tämän reseptin osaksi terveellistä ja vähärasvaista ruokavaliota, jaamme seuraavaksi hieman tarkempia yksityiskohtia tonnikalalla täytettyjen tomaattien ravintosisällöstä:

Tonnikalalla täytetyt tomaatit eivät siis ole ollenkaan huonompi vaihtoehto esimerkiksi myöhäiseksi iltapalaksi tai jopa kevyeksi päivälliseksi, jos nälkä sattuu yllättämään ja mikä parasta; tämä vitamiineja ja kivennäisaineita pullollaan oleva resepti auttaa pitämään nälkää poissa pitkään vähillä kaloreilla.

Lue myös: Kuinka monta ateriaa päivässä pitäisi syödä, jos haluaa pudottaa painoa?

Näin valmistat tonnikalalla täytetyt tomaatit helposti kotona

Tonnikala sisältää runsaasti keholle välttämättömiä Omega-3-rasvahappoja

Tämän ravinteikkaan ja herkullisen reseptin valmistamiseen menee vain 20 minuuttia.

Ainesosat (4 annosta)

 • 4 suurta tomaattia
 • 8 oliivia
 • 2 keitettyä kananmunaa
 • 250 g purkkia tonnikalaa (ilman öljyä)
 • 1 rkl majoneesia

Tutustu myös: Viikoittainen detox-kuuri tomaattimehusta, valkosipulista ja kurkumasta

Valmistus

 1. Pese tomaatit huolellisesti runsaalla vedellä.
 2. Leikkaa terävällä veitsellä tomaatin ”kansi” auki ja kaiverra yksitellen jokaisesta tomaatista sisus pois. Mitä pehmeämpi ja kypsempi tomaatti on, sitä helpompaa sisuksen kaivertaminen yleensä on.
 3. Lisää tonnikala, majoneesi ja ripaus suolaa ja pippuria kulhoon ja sekoita ainekset kunnolla keskenään.
 4. Lisää sekään keitetyt kananmunat ja oliivit tonnikalan joukkoon ja sekoita täyte huolellisesti.
 5. Täytä tomaatit tonnikalatäytteellä. Täytettä ei saisi ahtaa tomaattiin liikaa, ettei tomaatin rakenne rikkoudu.
 6. Voit nauttia tomaatit tuoreeltaan tai maun vahvistamiseksi kypsentää niitä uunissa 180 asteessa 15 minuutin ajan.

Nämä vähäkaloriset tonnikalalla täytetyt tomaatit sopivat erityisesti kevyeksi ateriaksi niin kuumana kesäpäivänä kuin myöhäisenä iltapalana, sillä tonnikalan proteiini ja pehmeät rasvat auttavat pysymään kylläisenä pitkään jättämättä oloa kuitenkaan tukalaisen täydeksi.