Kevyet illalliset – vähennä painoasi näkemättä nälkää

Jos haluat pudottaa painoasi ilman liiallista näläntunnetta, etkä myöskään halua tehdä kohtuuttoman suuria uhrauksia painon vähentämisen vuoksi, on tärkeää ottaa tavaksi kevyiden illallisten nauttiminen. Koska illallinen on päivän aterioista juuri se, joka voi aiheuttaa eniten painonnousua, saattaa pienemmän illallisen syönti olla erittäin tehokas keino tavoitepainon saavuttamiseksi.

Tämä mielessä pitäen jaamme tässä artikkelissa muutaman reseptin, joiden avulla saat valmistettua kevyitä illallisia. Ne ovat myös yksinkertaisia toteuttaa, ja voit mennä nukkumaan tuntematta itseäsi nälkäiseksi. Tällä tavalla pystyt pudottamaan painoasi pikkuhiljaa.

Aiheuttaako illallinen painonnousua?

On tärkeää tiedostaa, että se mitä syöt illalla (erityisesti jos on kyse myöhäisestä illasta, etkä harrasta liikuntaa ennen sänkyyn menoa) ei tule kulutetuksi ja päätyy todennäköisesti kasvattamaan energiavarantoasi. Jos tämä energiavaranto on liian suuri, muuttuu ylimenevä osa elimistöön kertyväksi rasvaksi.

Näin tapahtuu erityisesti silloin, jos syömäsi ruoat eivät ole tyypiltään hyvänlaisia. Tällaiset ruoat antavat sinulle tunteen kylläisyydestä, mutta ne eivät ole elimistön helposti sulatettavissa.

Aika on tärkeä tekijä

Kuten sillä on merkitystä, mitä ruokia syöt, niin on myös sillä, mihin aikaan nuo ruoat syödään. Illallinen on joissakin Euroopan maissa tapojen mukaan aikainen, ennen kello kuutta, jonka jälkeen syödään iltapalaksi jotakin kevyttä. Muissa maissa asia on juuri päinvastoin, eli iltapäivällä syödään välipala, ja illallista ei syödä ennen yhdeksää tai kymmentä.

Paras vaihtoehto on syödä illallista ennen kello kahdeksaa, jotta antaisit itsellesi tarpeeksi aikaa prosessoida syömäsi ruoka kunnolla. Tällä on kuitenkin tietysti tekemistä myös sen kanssa, kuinka myöhään yleensä menet nukkumaan. Jos menet sänkyyn aikaisin ja tulet uudestaan nälkäiseksi, voit aina syödä hedelmän tai juoda jonkin hauduke-juoman.

Tasapainoinen illallinen

Kevyt illallinen ei tarkoita sitä, että sinun täytyy syödä salaatinlehtiä ja yksi tomaatti. Vaikka painonpudotus olisikin tavoitteenasi, on sen saavuttamiseksi tasapainoisella tavalla tärkeää, että illallisesi sisältää hiilihydraatteja (vihanneksia, hedelmiä tai viljaa) sekä proteiinia. Täten esittelemämme reseptit sisältävät juuri sen verran tarvittuja ainesosia, kun on tarpeen tasapainon kannalta.

Kasviskeitot

Kasviksista valmistetut keitot ovat tehokkaasti ruoansulatusta edistäviä, kylläisyyden tunnetta antavia, sekä helposti valmistettavia. Ne ovat myös paljon ravinteita sisältäviä. Voit vaihdella kasviksia joita käytät keitoissasi sen mukaan, mikä vuodenaika on kyseessä, ja voit etsiä uusia yhdistelmiä mielenkiintoisten makujen aikaansaamiseksi. Tässä muutamia ehdotuksia:

  • Kurpitsa ja kaneli
  • Kesäkurpitsa, valkosipuli ja kaurahiutaleet
  • Purjo, sipuli ja pippuri
  • Porkkana ja inkivääri

sipulikeitto