Kehoa puhdistavat haudukkeet: 4 reseptiä

Elimistöön voi kertyä myrkyllisiä aineita monestakin syystä. Jotta voisit päästä eroon kaikesta haitallisesta jätteestä kehossasi, kannattaa nauttia haudukkeita, joilla on tehokkaita puhdistavia vaikutuksia.
Kehoa puhdistavat haudukkeet: 4 reseptiä
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kehoa puhdistavat haudukkeet parantavat terveyttä, ja esimerkiksi korte on erittäin tehokas apu vilustumisen torjuntaan. Se on myös ruoansulatusta edistävä ja nesteen kertymistä torjuva luontaistuote. Nyt kerromme, mitkä kasvit sopivat täydellisesti elimistön puhdistamiseen haudukkeilla.

Kehoa puhdistavat haudukkeet

Jotta voisit tehdä luonnollisen ja kunnollisen puhdistuksen, kannattaa kääntyä nestettä poistavien ja ruoansulatusta edistävien kasvien puoleen. Niitä tulisi nauttia enintään kolme viikkoa putkeen. Voit korvata aamiaisella nauttimasi kahvin näillä haudukkeilla.

Haudukkeet valmistetaan lusikallisesta lääkinnällistä kasvia ja kupillisesta kiehuvaa vettä. Hauduta juomaa 5-10 minuutin ajan. Saat niistä runsaasti antioksidantteja!

Kortehauduke

Kehoa puhdistavat haudukkeet: peltokorte

Peltokortteella on tehokas nestettä poistava vaikutus.

Kyseessä on lääkinnällinen kasvi, jolla on monia puhdistavia ominaisuuksia. Se voidaan yhdistää piparminttuun, lakritsaan, anikseen, minttuun tai fenkoliin.

Kannattaa käyttää aineksia yhtä suurissa määrissä, jotta hauduke olisi todella tehokas keuhkojen liman poistamiseksi. Tämä juoma voi auttaa myös ruoansulatuksen toiminnan parantamisessa.

Timjamihauduke

Kehoa puhdistavat haudukkeet: timjami

Timjami on kasvi, joka parantaa maksan toimintaa ja helpottaa hengitystä.

Se on haudukkeessa käytettynä erityisen suositeltu huonosta ruoansulatuksesta kärsiville ja niille, jotka kärsivät hermostuneisuudesta. Lisäksi timjami auttaa parantamaan sappirakon ja maksan toimintaa, ja se on loistava antioksidanttien lähde.

Mansikanlehtihauduke

mansikka

Mansikanlehdestä valmistetussa haudukkeessa on runsaasti antioksidantteja, ja se on erinomainen nestettä poistava juoma.

Saat mansikanlehdistä apua kehoon kertyneiden myrkkyjen karkottamiseen – nämä saattavat aiheuttaa eräitä ongelmia, kuten korkeaa virtsahappojen tasoa ja kihtiä.

  • Yhdistä yhtä suuret määrät mintun-, mustikan-, lesken- ja mansikanlehtiä.
  • Nauti kupillinen päivässä.

Seljahauduke

seljahauduke

Selja parantaa ruoansulatusta ja vaikuttaa elimistössä rauhoittaen.

Tällä haudukkella on nestettä poistavia ja puhdistavia vaikutuksia, ja seljaa käytetäänkin paljon kehon luonnollisessa puhdistuksessa. Voit yhdistää sen sellaisiin kasveihin, jotka auttavat parantamaan ruoansulatusta ja rauhoittavat hermoja.

  • Yhdistä yhtä suuret osat seljankukkaa, vihreää anista, kamomillaa, salvianlehtiä ja törmäkukkaa.
  • Valmista hauduke samaan tapaan kuin äskeinen, eli mansikanlehtihauduke – toisin kuin edellisen kohdalla, voit kuitenkin nauttia tätä teetä 2-3 kertaa päivässä.

Toivomme, että pystyt nauttimaan näistä tehokkaista haudukkeista, mikäli kehon puhdistus luonnollisesti kiinnostaa! Ne ovat erittäin energisoivia ja täynnä antioksidantteja. Ota juomat osaksi arkeasi, mutta toisaalta älä mene niiden kanssa liiallisuuksiin.

Vaikka pystytkin niiden avulla edistämään terveyttäsi ja hyvinvointiasi, älä missään nimessä korvaa luonnollisilla haudukkeilla mitään sinulle määrättyjä lääkkeitä, ja pidättäydy aina lääkärin ohjeissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010, July). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Gallego, M. G., Gordon, M. H., Segovia, F. J., Skowyra, M., & Almajano, M. P. (2013). Antioxidant properties of three aromatic herbs (rosemary, thyme and lavender) in oil-in-water emulsions. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society90(10), 1559–1568. https://doi.org/10.1007/s11746-013-2303-3.
  • Wang, S. Y., & Lin, H. S. (2000). Antioxidant activity in fruits and leaves of blackberry, raspberry, and strawberry varies with cultivar and developmental stage. Journal of Agricultural and Food Chemistry48(2), 140–146. https://doi.org/10.1021/jf9908345
  • Sidor, A., & Gramza-Michałowska, A. (2015, October 1). Advanced research on the antioxidant and health benefit of elderberry (Sambucus nigra) in food – a review. Journal of Functional Foods. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.07.012

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.