Logo image
Logo image

Onko kehoosi kertynyt myrkyllisiä aineita?

4 minuuttia
Tavalliset ongelmat, kuten päänsärky ja huono keskittymiskyky, voivat johtua liiasta myrkyllisten aineiden määrästä kehossa. Voi siis olla, että kehosi kertoo sinulle erilaisin oirein, että se tarvitsee puhdistusta.
Onko kehoosi kertynyt myrkyllisiä aineita?
Viimeisin päivitys: 19 marraskuuta, 2018

Vaikka elintapasi olisivat terveelliset, saattaa olosi olla innoton tai energiaton. Tämä voi johtua siitä, että kehosi ei poista myrkyllisiä aineita kunnolla.

Nyt haluamme kertoa merkeistä, jotka tulee ottaa huomioon viesteinä siitä, että jokin ei ole kunnossa elimistössäsi.

Oireita siitä, että keho ei poista myrkyllisiä aineita kunnolla

Päänsärky, ärtyneisyys ja huono ruoansulatus voivat olla yksittäisiä ongelmia, jotka johtuvat jostain määrätystä, hetkellisestä terveysongelmasta.

Silloin kun ne eivät enää ole poikkeus vaan ennemminkin kehon tavallinen tapa toimia, kannattaisi kiinnittää asiaan huomiota, sillä ne voivat tällöin olla merkki kehon ongelmista poistaa myrkkyjä.

Tavallisimmat oireet kehon ongelmista poistaa myrkyllisiä aineita ovat seuraavat:

1. Jatkuva väsymys

Yleensä kun nukut riittävästi, olosi on seuraavana päivänä energinen ja voit hyvin.

Joskus taas riittävä uni ja lepokaan ei auta, vaan tunnet olosi väsyneeksi jatkuvasti. Tällöin kyseessä voi olla kehoon kertyneet myrkyt, sillä keho ei ole puhdas eikä se pysty toimimaan täydellä kapasiteetillaan.

Jos juot kahvia tai syöt suklaata tämän ongelman poistaaksesi, teet tilanteesta vain pahemman. Lisäksi muista, että krooninen väsymys voi olla oire hormonaalisesta epätasapainosta, joka vahingoittaa vastustuskykyäsi.

2. Ummetus

Some figure

Kun jokin ei toimi kunnolla vatsassa ja suolistossa, kehosi ei voi poistaa myrkkyjä ulosteen avulla tarpeeksi hyvin.

Krooninen ummetus on merkki siitä, että kehossa vallitsee epätasapaino. Vaikka olisit lisännyt kuidun määrää tai muuten muuttanut ruokavaliotasi, et kenties ole huomannut mitään eroa olossasi, sillä tarvitsisit syvällisen suolen puhdistuksen.

Älä unohda, että ruoansulatusjärjestelmäsi on kerännyt jätettä, joka ei ole päässyt kokonaan pois kehosta. Yritä siis syödä enemmän raakoja kasviksia ja hedelmiä, jotta voisit edistää tätä puhdistumisprosessia.

Lue seuraavaksi: Puhdistava juoma suolistolle

3. Päänsärky

Some figure

Migreenin ja päänsäryn syyt ovat monet, mutta ole tarkkana, jos päänsärkyä ilmenee useamman kerran viikossa.

Jos et saa selville miksi päätäsi särkee (jos sinulla vaikkapa ei ole ollut viime aikoina erityisen stressaavaa, et ole ollut auringossa etkä ole kärsinyt unettomuudesta), kannattaisi miettiä kehon kunnollista puhdistamista.

Muista kuitenkin, että päänsäryt voivat lisääntyä puhdistusprosessin aikana, ja tätä ilmiötä kutsutaan “toipumiskriisiksi”. Puhdistamisen jälkeen niiden pitäisi kuitenkin kaikota.

4. Painonnousu

On totta, että suurimmalle osalle painonpudotus on hyvin vaikeaa, mutta joillekin meistä taas painon lisääminen on hankalaa.

Jos kuitenkin liikunnasta ja ruokavaliosta huolimatta et huomaa mitään muutosta vaa’alla (olipa tavoite kumpaan suuntaan tahansa), kyseessä voi olla jokin hormonaalinen ongelma.

Miten tämä sitten liittyy myrkkyihin kehossa? Siten, että hormonien tehtävä elimistössä voi vaikeutua ja joutua epätasapainoon saamasi ravinnon tai elämäntapojesi seurauksena.

5. Keskittymisvaikeudet

Some figure

Onko sinulle nykyisin tavallista vaikeampaa saada tehtävät tehdyiksi kunnolla? Jätätkö asioita puolitiehen, sillä “pääsi on pilvissä”? Ja onko vaikeaa tehdä tavallisia päätöksiä?

Aivosumu” on kyvyttömyyttä keskittyä, ja tämä ilmiö on hyvin tavallinen silloin, kun kehoon on kertynyt liikaa myrkyllisiä aineita.

Älä tee sitä virhettä, että otat apuun kahvin tai alkoholin saadaksesi lisättyä tehokkuuttasi. Sen sijaan poista kehosi kuona-aineita kunnollisella ruokavaliolla.

6. Mielialan vaihtelut

Käykö itsellesikin joskus näin: yhtenä hetkenä olet iloinen, ja sitten äkkiä olosi onkin kuin maailman surkeimmalla olennolla? Muuttuuko mielialasi monta kertaa päivässä, ja ovatko syynä ongelmiin aina ulkoiset asiat, kuten ruuhkat, työ, raha tai kotityöt?

On muistettava, että masennus, ahdinko ja surullinen olo voivat syntyä myös myrkyllisten aineiden kertymisestä elimistöön (kun ne evät tule kunnolla poistetuiksi).

Aloita siis terveellisen ruokavalion noudattaminen, ja pikkuhiljaa tulet kyllä huomaamaan että olosi paranee.

7. Unettomuus

Some figure

Jos sinulla on usein painajaisia, tai jos heräät keskellä yötä etkä enää nukahda uudelleen, tai mikäli nukkuminen on muuten vaikeaa, kenties ongelmana ovat myrkylliset aineet kehossasi.

Tällöin unettomuus johtuu siitä, että myrkyt häiritsevät melatoniini-nimisen hormonin toimintaa – tämä tekijä vastaa rentoutumisesta ja levosta.

  • Joskus uskomme, että ratkaisuna ovat unilääkkeet tai muut rentouttavat lääkkeet. Niistä voi kuitenkin muodostua kaksiteräinen miekka.
  • Unilääkkeen annostukset suurenevat pikkuhiljaa ja vaivihkaa, ja samalla kehoon lisätään yhä enemmän myrkkyjä.
  • Siksi me suosittelemme eri tyyppisiä tekniikoita unettomuuden estämiseksi ennen nukkumaanmenoa, kuten meditaatiota tai joogaa, jotta saisit hyvän unen täysin luonnollisin keinoin.

8. Lihaskivut

Huomioi, että elämäntapasi voivat johtaa lihaskipuihin tai -kouristuksiin, ja etenkin niskan ja selän alueella. Joskus kuitenkin saatat miettiä, miksi jäykkyyttä ilmenee, vaikket ole tehnyt mitään “huonoa” kehollesi.

Saatat laittaa syyksi huonon yöunen, uuden tyynyn tai liikunnan, mutta jos aiheuttaja ei ole mikään näistä… mikä se sitten on?

Kun myrkkyjä on kehossa liikaa, ne aiheuttavat tulehdusta, ja siten ne johtavat kipuun ja ongelmiin liikkumisen saralla.

9. Akne

Some figure

Ihosi kertoo terveydestäsi. On siis tärkeää kiinnittää huomiota ihon kuntoon. Kun kehosi haluaa poistaa myrkkyjä, se voi tehdä tämän useilla eri tavoilla. Yksi näistä on ihon kautta, ja prosessin tuloksena ilmaantuu näppylöitä esimerkiksi kasvoihin, yläruumiiseen tai selkään.

Lisäksi iho näyttää yleisesti huonovointiselta – ihohuokoset ovat laajentuneet ja mustapäitä kehittyy.

Tämän kaiken välttämiseksi kannattaa ensinnäkin puhdistaa ja kuoria ihoa, mutta kiinnitä huomiota myös ravintoosi ja mieti, mikä ongelman syy voisi olla.

Lue nyt: 6 myrkkyjä poistavaa mehua ja smoothieta

Kuten huomaat, puhdistamalla kehoasi luonnollisesti liioista myrkyistä pystyt parantamaan oloasi ja terveyttäsi monella tapaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.