Kauramaidon hyödyt ja valmistusohje

Kauramaito sisältää paljon kuitua, joten se auttaa painonpudotuksessa, ja samalla siitä saa kylläisen olon. Se on myös täydellinen korvike herkuille silloin, kun sinun tekee mieli jotain makeaa.

Olet saattanut pitää kauraa ainoastaan viljana, jota syödään puuron muodossa aamiaisella sekä lisänä esimerkiksi jogurteissa. Kaura on kuitenkin paljon muutakin, sillä sitä voi käyttää lukuisilla eri tavoilla terveyden ja painonpudotuksen edistämiseksi. Tämänkertaisessa artikkelissamme kerromme yhdestä tällaisesta tavasta nauttia kauran hyödyistä, eli kauramaidosta. Lue siis lisää, ja kuulet kauramaidon mahtavista ominaisuuksista sekä saat ohjeen tämän juoman valmistamiseksi kotona.

Miksi kauramaito on todella hyväksi terveydellesi?

Tässä vaikutuksessa on kyse pääasiassa kauran sisältämästä suuresta kuitumäärästä. Kaurassa on sitä enemmän kuin missään muussa jyvässä tai viljassa, ja saatkin tästä tuotteesta runsaan valikoiman erilaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kaura alentaa verenpainetta, parantaa vatsan toimintaa ja ruoansulatusta, edistää painonpudotusta sekä taistelee tietynlaisia syöpiä vastaan.

Kauramaitoa on käytetty myös suoliston sisäseinämien ja veren puhdistukseen. Se on hyödyksi monenlaisten vaivojen hoidossa ja ehkäisyssä, ja kaura edistääkin terveyttä yleisesti ottaen – tämä koskee kuitenkin erityisen selvästi ruoansulatusta. Kaura parantaa suuresti suoliston toimintaa sekä auttaa elimistöä poistamaan myrkyllisiä aineita turvallisella tavalla.

Kauramaitoa laseissa

Sinun kannattaa kokeilla kauramaidon juontia erityisesti aamuisin, ja tällöin sitä on paras nauttia ennen aamiaista tyhjään vatsaan. Sitten voit ottaa toisen lasillisen maitoa ennen lounasta, ja vielä kolmannen illalla ennen päivällistäsi. Näin tunnet olosi kylläisemmäksi, joten syötyäsi jo jonkin verran et tunne enää yhtä suurta kiusausta ottaa vielä lisää.

Jotkut ovat sitä mieltä, että ennen kauramaitoa sisältävän uuden rutiinin aloittamista olisi parasta tehdä täysi kehon puhdistus, joka kestää noin viikon verran. Sitten tätä kuitupitoista juomaa voi alkaa nauttia ylhäällä kuvatulla tavalla.

Lisää kauramaidon hyödyistä

Kauramaidolla on lukuisia terveyshyötyjä, ja tässä listaamme niistä muutamia.

 • Se vähentää kolesterolin määrää kehossa, sillä se puhdistaa verisuonia.
 • Se tasapainottaa verensokeritasoja, sillä se antaa sinulle kylläisen tunteen ilman, että glukoosin tuotanto lisääntyy.
 • Se pienentää riskiä sairastua syöpään – etenkin paksusuolen syöpään – sillä se estää myrkyllisten aineiden kerääntymistä suolistoon.

Kaurasmoothie ja viinirypäleet

 • Se alentaa verenpainetta, sillä samoin kuten koskee kolesteroliakin, on kauramaidolla puhdistava vaikutus veressä.
 • Se edistää tervettä suoliston toimintaa, sillä se lisää hyvänlaisten suoliston bakteerien kasvua sekä ehkäisee ummetusta.
 • Se on hyödyksi painonpudotuksessa, sillä se saa aikaan kylläisen olon.
 • Se parantaa fyysistä suorituskyyä – urheilijoiden on hyvä juoda lasillinen kauramaitoa ennen kuin he osallistuvat esimerkiksi kilpailuun. Tämä juoma on siis hyvä lisä treeniohjelmaan.
 • Se parantaa unenlaatua, ja siksi kauramaito on ihanteellinen kotihoito unettomuuden kanssa kampaileville.

Kauramaito painonpudotuksen tukena

Useimmat ihmiset, jotka päättävät aloittaa juomaan kauramaitoa, tekevät niin siksi, että he haluavat pudottaa painoaan entistä tehokkaammin. Kaura on hyväksi painonpudotuksessa sen sisältämän runsaan kuidun ansioista.

Kauramaidossa on lisäksi vain vähän kaloreita, ja siinä on hyvin pieni määrä rasvaa ja sokereita, joten se on mahtava vaihtoehto herkuille. Kauramaitoa juomalla pystyt tehokkaasti pienentämään haluasi syödä jälkiruokia ja muita makeita tuotteita.

Kaurasmoothie ja marjat

Tehokasta laihtumista tavoittelevat ihmiset asettavat elimistönsä usein nääntymistilaan. Tämä ei tietystikään ole terveellistä, mutta moni tekee niin siitä huolimatta. Hyvä uutinen tätä koskien onkin se, että kauramaito on oiva ratkaisu tehokkaaseen laihdutukseen. Se saa aikaan kylläisen olon, joka kestää useita tunteja. Siten painonpudotuksen kanssa kamppaileva pystyy välttämään vatsan nälkäiset ja vaativat äänet aterioiden välillä.

Kauramaitoa kannattaa juoda sellaisten ruokien kanssa, jotka nekin sisältävät paljon kuitua, kuten muun muassa raastettu kookos, banaanit, mansikat, kaneli, mausteneilikka, vanilja ja kardemumma. Kaikki nämä tuotteet antavat sinulle herkullisen makuelämyksen, jos yhdistät niitä kauramaitoon.

Kuinka kauramaitoa voi valmistaa kotona?

Jos haluat juoda kauramaitoa sellaisenaan, kannattaa se tehdä aamiaisen aikaan jo ennen kuin alat syömään. Voit myös käyttää kauramaitoa lisänä monenlaisissa resepteissä, sillä sitä voi laittaa smoothieihin, leivonnaisiin, kastikkeisiin ja jopa keittoihin. Sillä on hyvin voimakas maku, joten se on erittäin hyvä lisä makeille tai suolaisille ruoille.

Kauramaito ja pähkinät

Resepti # 1 kauramaidon valmistamiseksi

Ainekset:

 • kolme kupillista vettä
 • yksi kupillinen kaurahiutaleita
 • neljä teelusikallista ohrasta valmistettua miso-tahnaa

Valmistus

Keitä vesi kiehuvaksi ja poista kattila hellalta. Lisää kaurat ja anna niiden liota 30 minuutin ajan. Lisää sitten miso ja sekoita ainekset hyvin.

Resepti # 2 kauramaidon valmistamiseksi

Ainekset:

 • yksi kupillinen kaurahiutaleita
 • viisi kupillista vettä
 • kaksi teelusikallista ohrasta valmistettua miso-tahnaa

Valmistus

Tämän reseptin kohdalla kaurahiutaleet tulisi keittää. Anna veden siis kiehua ja lisää siihen sitten kupillinen kauraa. Keitä hiutaleita 10 minuuttia. Ota kattila pois hellalta, ja anna kauran viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää sitten sekaan miso ja sekoita hyvin. Peitä kattila kankaalla, ja anna sen olla yön yli. Aamulla kaada seos tehosekoittimeen ja hienonna, kunnes saat aikaiseksi tasaisen koostumuksen. Tätä juomaa tulisi nauttia aina tyhjään vatsaan, ja sen olisi hyvä olla viileää.

Resepti # 3 kauramaidon valmistamiseksi

Ainekset:

 • yksi kupillinen vettä
 • yksi ruokalusikallinen kaurahiutaleita tai kaurajauhoa
 • hunajaa, luonnonmukaisesti tuotettua sokeria, kanelia tai steviaa (valitse jokin mieleisesti makeutusaine)

Valmistus

Tämä kolmas resepti vaatii jonkinlaisen makeutusaineen. Valmista maito illalla, ja jos haluat saada nestettä enemmän kuin yhden juoman verran, kerro ainekset haluamallasi määrällä. Laita kaurat veteen, ja lisää sekaan myös makeuttajaa. Anna olla yön yli, ja juo sitten aamulla tyhjään vatsaan. Maidon lämpötila voi olla mieleisesi.

Valitse siis jonkin kolmesta reseptistämme ja ota kauramaito vakituiseksi osaksi ruokavaliotasi, jotta voit nauttia tämän herkullisen juoman lukuisista terveellisistä vaikutuksista!