Näin teet hoitavat kaurasaippuapussit kylpyhuoneeseen

lokakuu 6, 2015

Kaura sopii leivontaan sekä ruuanlaittoon ja lisäksi kaura on yksi suosikkiaineksistamme luonnollisessa kauneudenhoidossa. Kaura sopii syömisen lisäksi kasvojen ja kropan ihon hoitoon mm. naamioiden ja kuorinnan muodossa. Kauran hellävarainen ja hoitava vaikutus on tunnettu jo vuosikymmeniä ja tässä artikkelissa tutustummekin lähemmin kaikkiin niihin tapoihin, joilla kauraa voi käyttää.

 Silkkinen iho kauralla: Mitä sinun tulisi tietää kaurasta

1. Puhdistava vaikutus

Kaura on täydellinen luonnontuote ihon tehokkaaseen, mutta samalla hellävaraiseen puhdistamiseen. Kauralla poistat kasvojen iholta epäpuhtaudet ja meikin: kaura imee itseensä talin ja lian ja estää näin ihohuokosten tukkeutumisen.

Kauran sisältämät proteiinit pitävät ihon pH-tasapainon normaalilla tasolla – kaura sopii siis hienosti ihon syväpuhdistamiseen herkistämättä tai ärsyttämättä sitä.

2. Kaura kosteuttaa ihoa

kaurasaippua

Kauran sisältämät lipidit kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Iho ei pääse kuivumaan, vaan pysyy kuulaana ja pehmeänä koko päivän. Lisäksi kaura auttaa suojaamaan ihoa ilmansaasteilta ja ympäristön haittavaikutuksilta.

3. Kaura sopii kuorintaan

Kauran kosteuttavat ja syväpuhdistavat ominaisuudet tekevät siitä loistavan luonnollisen kuorijan. Kauralla poistat kasvoilta kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet. Voit siis heittää hyvästit mustapäille ja finneille ja tuntea olosi hehkuvaksi.

Kaiken tämän lisäksi kaura sopii myös tiettyjen ihosairauksien, kuten aknen hoitoon. Kaurasta voi löytyä apu aknen oireiluun, sillä kauran sisältämät ainesosat kontrolloivat ja hillitsevät liiallisen talin tuotantoa iholla, mikä puolestaan vähentää finnien ja muiden epäpuhtauksien syntymistä. Suosittelemme kokeilemaan kauraa, mikäli kärsit aknesta tai rasvaisesta ihosta.

4. Kaura rauhoittaa ihon

Herkkäihoiset voivat huoletta kokeilla kauraa ihonhoidossa, sillä kauralla on tunnetusti rauhoittava ja hoitava vaikutus. Ihottumasta, ihon kuivuudesta tai yliherkkyydestä tai psoriasiksesta kärsivien kannattaa kokeilla kauraa. Kaura on hellävarainen luonnontuote, joka ei sisällä ihoa ärsyttäviä kemikaaleja, jotka voivat pahentaa ihottumaa tai muita oireita.

5. Kauralla on rentouttava vaikutus lihaksiin

Tätä et ehkä tiennytkään, mutta kauraa voi käyttää myös lihasten rentouttamiseen kylpyvedessä. Jos urheilet paljon tai kärsit lihassäryistä, suosittelemme kokeilemaan kaurasta ja saippuasta valmistettuja pussukoita, joita voit käyttää kylpyvedessä. Kaura rentouttaa lihakset ja lievittää kipuja ja särkyjä, samalla se pitää huolta herkästä ja kuivasta ihosta.

Kaurasaippuapussit

kaurapussi

Saippuapussien tekoon tarvitset

Valmistaaksesi kaksi kaurasaippuapussia, tulee sinun hankkia seuraavat tarvikkeet:

  • 4 desiä kaurahiutaleita
  • Kaksi pientä, noin kämmenen kokoista kangaspussia. Pussien tulisi olla valmistettu sifongista, musliinista tai organzasta. Sinulta saattaa löytyä tällaisia pussukoita valmiiksi jo kotoa, sillä usein pienet lahjatavarat tai korut pakataan tällaisiin pusseihin. Pussien suulla tulisi olla lanka tai nauha, jolla ne saa suljettua.
  • Puolikas palasaippua, raastettuna. Käytä tähän sellaista palasaippuaa, jonka olet todennut omalla kohdallasi parhaaksi. Valikoi tuoksu josta pidät, tai käytä herkälle iholle tarkoitettua hajustamatonta saippuaa. Luontaistuotekaupoista löytyy usein luomupalasaippuoita, joiden tuoksut ovat täysin luonnollisia alkuperältään ja sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti. Raasta puolikas saippuasta hienoksi jauheeksi.
  • Eteeristä öljyä. Käytä mieleistäsi tuoksua.

Näin valmistat hoitavat saippuapussit

kaura

  • Saippuapussien valmistaminen on helppoa. Sinulla tulee olla valmiina kaksi pientä, kämmeneen mahtuvaa kangaspussia. Tällaiseen pussiin tulisi mahtua pari desiä kaurahiutaleita.
  • Ensimmäiseksi valmistetaan hoitava kaurasekoitus, joka kaadetaan pusseihin. Lisää kulhoon neljä desiä kaurahiutaleita ja raasta sekaan puolikas palasaippua.
  • Lisää 10 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Voit käyttää samantuoksuista öljyä, kuin mistä palasaippua on tehty, tai kokeilla yhdistää jotain muuta tuoksua. Voit myös lisätä joukkoon kuivattuja yrttejä ja kasveja, kuten laventelia, appelsiinin lehtiä, rosmariinia… Mitä ikinä kätköistäsi löytyykään ja jonka tuoksusta pidät. Voit valikoida yrtit niiden hoitavien ominaisuuksien mukaan: laventeli rauhoittaa, minttu virkistää jne.
  • Melkein valmista! Jaa kulhossa sekoittamasi ainekset tasaisesti kahden pussin kesken ja sulje pussit narulla. Voit käyttää pusseja suihkussa, hieroen niitä hellästi iholle, tai upottaa ne kylpyveteen ennen rentouttavaa kylpyhetkeä. Muista kuivattaa pussit kunnolla jokaisen käyttökerran jälkeen, mieluiten ilmastoidussa ja kuivassa paikassa. Pussien käyttöikä on rajoitettu ja voit valmistaa uuden satsin kaurasaippuaa, kun pussin sisältö ei enää tuoksu kunnolla ja kaura on muuttunut jauhoksi. 
UUTISIA VERKOSSA