Katkenneiden verisuonien hoito ja ehkäisy

kesäkuu 20, 2015

Onko sinulla näkyviä pinnallisia verisuonia jaloissasi? Katkenneet verisuonet ilmestyvät usein rykelmissä ja ovat väriltään punaiseen tai siniseen taittavia. Katkenneet verisuonet tunnetaan myös hämähäkkiverisuonina. Ne ovat lähinnä kosmeettinen haitta, mutta joskus niissä voi tuntua myös kipua. Etenkin kesäisin näkyvät verisuonet ovat kiusallinen ongelma, sillä kuumalla säällä olisi kiva käyttää lyhyitä hameita ja shortseja. Joskus leikkauksesta tai laserhoidosta on apua, mutta on olemassa myös täysin luonnollisia menetelmiä katkenneiden verisuonien hoitoon ja ehkäisyyn. Lue lisää alta.

 Miten ehkäistä katkenneiden verisuonien syntymistä?

Katkenneet verisuonet ilmestyvät useimmiten nilkkoihin, sääriin ja reisiin. Syyt verisuonten katkeiluun ovat jokseenkin epäselvät, mutta ainakin geeniperimän (jos vanhemmillasi on suonikohjuja ja hämähäkkiverisuonia, on todennäköisempää, että myös sinä saat niitä), heikon verenkierron ja huonojen elämäntapojen (kehno ruokavalio, liikumattomuus…) on todettu vaikuttavan niiden syntyyn.

Suonikohjut ja katkenneet verisuonet ilmenevät usein yhdessä, mutta ensimmäisenä ilmaantuvat katkenneet verisuonet ja suonikohjut vasta myöhemmällä iällä. Jos sinulla on katkenneita verisuonia jaloissasi, kannattaa aloittaa niiden hoitaminen jo nyt, ettei ongelma pahene vuosien mittaan. Alla esittelemme parhaimmat keinot katkenneiden verisuonien hoitoon.

1. Kylmä kylpy jaloille

jalkakylpy

Kokeile kylmää suihkua jaloille etenkin aamuisin. Heti herättyäsi ja suihkussa käydessäsi, käytä 5 minuuttia suihkutellen kylmää vettä jalkoihisi. Voit myös uittaa pyyhettä kylmässä vedessä, puristaa ylimääräisen pois ja kiertää pyyhkeen jalkojesi ympärille. Kylmä kutistaa verisuonia ja ihoa ja vähentää tulehdusta katkenneissa verisuonissa, verenkierto tiivistyy ja voit aloittaa aamusi raikkaalla ja kevyellä tunteella jaloissasi. Suosittelemme sinua tekemään kylmän kylvyn jaloille joka päivä.

2. Älä unohda antioksidanttien voimaa

appelsiinimehu

Nyt kun olet ottanut jalkojen kylmän suihkun osaksi jokaista päivää, mikset lisäisi lasillista appelsiinimehua samaan rutiiniin? Helppoa, eikö totta. Voit puristaa mehun itse tai käyttää luomumehua kaupasta, johon ei ole lisätty säilöntäaineita tai sokeria.

Appelsiini on täynnä antioksidantteja, jotka taistelevat kehon tulehdustiloja ja solujen vanhenemista vastaan. Antioksidantit kohentavat verenkiertoa, auttavat veren hapettumista ja kiinteyttävät. Appelsiinin lisäksi keskity nauttimaan siruunaa, greippiä, mansikoita, vadelmia, tomaattia, kiiviä ja muita hedelmiä ja marjoja.

3. Nuku jalat kohotettuina

jalat-ylos

 

Sinun ei tarvitse nostaa jalkoja seinää vasten ja yrittää nukkua. Laita yöksi jalkojen alle tyyny, joka kohottaa niitä vain hitusen. Veri pääsee kiertämään paremmin jalkoihin ja vähentää katkenneiden verisuonten syntymistä.

4. Käytä omenaviinietikkaa

omenaviinietikka

Oletko yllättynyt? Tavallinen omenaviinietikka on loistava lihasten rentouttaja ja kiinteyttäjä. Omenaviinietikka aktivoi verenkiertoa tehokkaasti ja sen käyttö on helppoa.

Ota pieni liina tai pyyhe ja uita sitä omenaviinietikassa, asettele se kohtaan, jossa katkenneita verisuonia on ja anna sen vaikuttaa 20 minuutin ajan. Voit kastella pyyhkeen uudestaan ja uudestaan, ja laittaa kaikkiin niihin eri kohtiin, joissa katkenneita verisuonia ilmenee. Voit toistaa hoidon joka päivä, ja huomaat, miten omenaviinietikkaa häivyttää punoittavia suonia.

5. Avokado ja ruusunmarja

ruusunmarja

Ruusunmarja ja avokado ovat täydelliset yhdessä, etenkin jos olet vahannut tai ajellut jalkoja. Molemmat aineet rauhoittavat ihoa ja poistavat kipua, ne myös aktivoivat verenkiertoa ja ihon hapensaantia.

On olemassa monia kalliita voiteita, jotka käyttävät näitä kahta ainesta, mutta miksi maksaa maltaita, kun voit tehdä saman hoitavan tuotteen kotonakin? Eteeristä ruusunmarjaöljyä löytyy useista terveysmyymälöistä ja joskus jopa apteekeista. Ruusunmarjaa käytetään kosmetiikassa laajalti, sillä on hyväksi iholle. Ruusunmarja sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä jonkin verran A- ja E-vitamiinia. Yhdistettynä avokadoon ruusunmarja toimii loistavasti katkenneiden verisuonten hoitoon, muista käyttää sitä aina vahaamisen jälkeen.

Näin valmistat voiteen avokadosta ja ruusunmarjasta:

Tarvitset puolikkaan avokadon ja 10 tippaa eteeristä ruusunmarjaöljyä. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha ulos. Paloittele ja laita kulhoon, lisää joukkoon 10 tippaa ruusunmarjaöljyä. Muussaa ainekset keskenään tasaiseksi.

Kun seos on valmis, sen käyttäminen on helppoa. Levitä sitä kerros kaikille niille alueille, joissa katkenneita verisuonia ilmenee. Levitä se vastapäivään pyörivin liikkein alhaalta ylöspäin, varo painamasta liian kovaa. Anna seoksen vaikuttaa 15 minuuttia, niin iho pääsee imeyttämään sen itseensä. Huuhtele pois kylmällä vedellä tai pyyhi pois kostealla pyyhkeellä.

Huomaat, miten siloiseksi seos ihon tekee, ja miten hoidetulta ja kosteututetulta iho näyttää heti hoidon jälkeen. Vahauksesta ärsyyntynyt iho rauhoittuu ja katkenneita verisuonia syntyy vähemmän.

UUTISIA VERKOSSA