Kasviöljyt, jotka auttavat kosteuttamaan hiuksia

Monet ihmiset kärsivät kuivista hiuksista. Tästä artikkelista kerromme kasviöljyistä, jotka voivat auttaa kosteuttamaan niitä.
Kasviöljyt, jotka auttavat kosteuttamaan hiuksia
Abel Verdejo

Tarkistanut ja hyväksynyt: fysioterapeutti Abel Verdejo.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Monet tekijät voivat vahingoittaa hiusten kapillaarirakennetta, kuten ilmasto, hiustenkuivaajat, väriaineet, muotoilutuotteet, stressi ja huono ruokavalio. Siksi on hyvä tietää, mitkä keinot onnistuvat kosteuttamaan hiuksia tehokkaasti.

Tässä artikkelissa kerromme luonnollisista ja edullisista kasviöljyistä, jotka auttavat kosteutuksessa. Jokaisella öljyllä on omat ominaisuutensa. Kasviöljyjen käytön myötä sinun ei tarvitse turvautua keinotekoisiin tuotteisiin.

Kasviöljyt ovat erinomaisia ​​henkilöille, joilla on kuivat tai vaurioituneet hiukset. Ne ovat hyödyllisiä myös, jos haluat ravita hiuksiasi kesän jälkeen tai vain hemmotella itseäsi silloin tällöin. Helposti rasvoittuvien hiusten omaavien henkilöiden tulisi välttää öljyjä. Ihmiset, joilla on kuivat ja halkeilevat latvat, voivat myös käyttää kasviöljyjä, kunhan vältetään öljyn joutumista päänahkaan.

 

Kiharia hiuksia kannattaa pyrkiä kosteuttamaan usein.

Seesamiöljy

Seesamiöljy auttaa vähentämään kaljuuntumisen ja päänahan hilseilyn riskiä. Se on erittäin öljyinen, minkä vuoksi sitä tulisi hieroa kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan vain jos sinulla on erittäin kuivat hiukset. Seesamiöljy sisältää erittäin paljon antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita, ja sillä on bakteereja, tulehduksia sekä sieni-infektioita ehkäiseviä ominaisuuksia.

Seesaminsiemenet

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljyssä oleva Omega-3 auttaa hoitamaan ja kosteuttamaan hiuksia. Se sopii sekä päivittäiseen käyttöön että käytettäväksi paikallisesti ongelmakohtiin. Pellavaöljy sisältää myös runsaasti E-vitamiinia, kasvilimaa, proteiinia ja jodia muiden komponenttien joukossa.

Sen koostumus ei ole kovin öljyinen, minkä vuoksi sitä voit levittää kaikkialle hiuksiin. Pellavansiemenöljyä suositellaan erityisesti henkilöille, joilla on kuivat ja vahingoittuneet latvat.

Manteliöljy auttaa kosteuttamaan hiuksia

Manteliöljy on hyvin tunnettu ja edullinen vaihtoehto. Se on ihanteellinen hiuksille, jotka ovat kuivat ja vahingoittuneet. Manteliöljy silottaa hiusta, poistaa sähköisyyttä ja lisää hiusten tuuheutta.

Manteliöljy auttaa kosteuttamaan hiuksia.

Neem-öljy

Tämä öljy ei ole yhtä tunnettu kuin edelliset. Sillä on kuitenkin erittäin hyviä ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään hiukset terveinä. Sitä on käytetty perinteisesti Ayurveda-lääketieteessä erittäin menestyksekkäästi. Nykyään sitä voi löytää monista yrttikaupoista.

Neem-öljy sisältää kasvisteroleja ja välttämättömiä öljyjä, kuten Omega-3, Omega-6 ja Omega-9, sekä atsadirachtiinia, limonoidia, joka on erityisen hyödyllinen bakteereina. Neem-öljy auttaa hoitamaan muun muassa päänahan kuivuutta, kutinaa, hilseilyä, psoriaasia, hiustenlähtöä ja täitä.

Kookosöljy

Neitsytkookosöljyä monet naiset käyttävät pitääkseen hiuksensa terveinä ja kauniina. Voit levittää sitä hiuksiin ja päänahkaan ennen suihkua. Levitä kookosöljy hieromalla sitä huolellisesti hiuksiin, jotta se tunkeutuu syvälle hiuksen rakenteisiin.

Kookosöljy voi auttaa hilseilyyn, seborrooisen dermatiittiin ja yleiseen kutinaan, koska sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Jos sinulla on erittäin rasvaiset hiukset, voit noudattaa samaa menettelyä, mutta käytä sen sijaan kookosmaitoa.

Kasviöljyjen käyttö

Levitä valitsemaasi öljyä hiusten keskiosasta latvoihin. Mikäli hiukset ovat hyvin kuivat, levittämisen voi aloittaa hiusten juuresta. Anna vaikuttaa. Tämän jälkeen pese hiukset normaalisti.

Jos sinulla on katkeilevat latvat, voit myös levittää muutaman tipan öljyä shampoopesun jälkeen. Jos sinulla on erittäin kuivat hiukset, laita kaksi tai kolme tippaa öljyä kämmenelle. Hiero käsiäsi yhteen ja levitä öljy hiuksiin sormillasi. Harjaa hiukset läpi varmistaaksesi että öljy levittyy kunnolla.

Helposti rasvoittuvien hiusten ja päänahan omaavien henkilöiden tulisi sekoittaa kasviöljy luonnollisen aloe vera -geelin kanssa suhteessa 1:1, sillä näin hiusnaamio ei ole liian öljyinen, mutta auttaa silti kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksiasi.

Voit myös lisätä öljyjä naamioihin, shampoihin tai luonnonväreihin, esim. hennapohjaisiin väriaineisiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.