Logo image
Logo image

Karkota hyönteiset kotoasi luonnollisesti

4 minuuttia
Yrtit ovat helpoin ja tehokkain apu torjua hyönteiset kodistasi. Tarvitset tähän vain useita kippoja, joissa on istutettuina erilaisia lajeja, ja samalla teet kodistasi erittäin miellyttävän tuoksuisen.
Karkota hyönteiset kotoasi luonnollisesti
Viimeisin päivitys: 01 marraskuuta, 2018

Muistat ehkäpä lapsuudestasi sen, että isoäitisi tai äitisi käytti luonnollisia hyönteiskarkottajia kodin pitämiseksi vapaana tuholaisista.

Vaikka jotkut perheet käyttivät jo vuosikymmeniä sitten kemikaaleja, toiset halusivat mieluummin pelottaa kärpäset ja hyttyset pois luonnollisten keinojen avulla. Nämä tuotteet löytyivät usein jo valmiiksi keittiön kaapeista.

Tämänkertaisessa artikkelissa kerromme, kuinka voit torjua hyönteiset kotonasi ilman mitään kemikaalituotteita. Jatka siis lukemista, mikäli haluat ottaa avuksesi luonnolliset keinot tämän kiusallisen ongelman hoidossa!

Karkota hyönteiset kotoasi näillä tuotteilla

Nämä luonnolliset tuotteet on tarkoitettu torjumaan monen tyyppisiä hyönteisiä ilman, että joudut ottamaan käyttöösi kemikaaleja, jotka saattavat olla haitaksi perheesi terveydelle tai itsellesi.

Lisäksi teet kodistasi samalla todella hyvän tuoksuisen!

Parhaat vaihtoehdot ovat seuraavat luonnontuotteet:

Krysanteemi tai pyretriumkasvit

Tätä kasvia käytetään torjumaan muurahaisia, punkkeja ja kirvoja. Sitä on käytössä puutarhoilla ja pelloilla, ja se auttaa viljelijöitä pitämään kasvit vapaina tuholaisista.

Voit käyttää pyretriumkasveja torjuntatuotteena puutarhassasi.

Santa maria

Tätä käytetään hyttysten ja kärpästen torjuntaan. Jotta voisit tehostaa sen vaikutuksia, suosittelemme kyseisen kasvin sekoittamista laventelin ja citronellan kanssa. Istuta sitä kotisi sisääntulotilaan, ja aseta sitä etenkin ovien ja ikkunoiden kohdalla.

Voit myös kasvattaa sitä sisätiloissa.

Basilika

Some figure

BasilikaSe karkottaa hyttysiä ja kärpäsiä, ja sen lumoava tuoksu on erittäin sopiva keittiöön.

Lisäksi voit käyttää tämän yrtin lehtiä monen tyyppisissä resepteissä, joten sen lisäksi että karkotat basilikan avulla hyönteiset, se on erittäin käytännöllinen raaka-aine ruoanlaittoon!

Laventeli

Tämä voimakkaan tuoksuinen kukka on useiden eri hyönteisten kuten hyttysten, kärpästen, kirppujen ja koiden ehdoton vihollinen. Jos sinulla ei ole laventelia kotonasi, voit ostaa sitä nipun kukkakaupasta, laittaa roikkumaan ylösalaisin ja kuivattaa. Näin se karkottaa hyönteisiä kodistasi tehokkaasti.

Voit aina laittaa laventelia myös puutarhaasi (se tarvitsee kuitenkin aurinkoisen alueen).

Citronella

Tämä hyvin tunnettu yrtti toimii tehokkaasti hyttysiä ja kärpäsiä vastaan. Citronellaa voidaan myös käyttää ruoanlaitossa, ja sillä on mahtava tuoksu. Laita sitä mille tahansa sellaiselle alueelle, joka saa paljon aurinkoa, tai tuo kotiisi kimppu.

Timjami

Some figure

leikata hiukan lehtiä irti timjamista ja hieroa niitä käsiisi ja niskaasi.

Testaa kuitenkin ihoasi ensin, jotta voisit varmistua, ettei timjami aiheuta sinulle mitään allergisia reaktioita.

Rosmariini

Rosmariinia käytetään hyttysten torjuntaan luonnollisesti. Voit laittaa oksan keittiöösi, tai voit antaa sen kuivua ja laittaa sen sitten pöytäänne kun syötte ulkona. Toinen tapa on murskata kourallinen rosmariinia ja hieroa sitä sitten iholle.

Luonnollisia tapoja hankkiutua eroon torakoista

Some figure

Ottaen huomion, että eräät tutkimukset ovat määrittäneet torakat kykeneviksi selviämään jopa ydinräjähdyksestä, saatat luulla, ettei näitä olioita voi pysäyttää mikään. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä torakoitakin voi torjua.

Boorihappo on tähän paras apu. Sitä saa hankittua helposti ja hyvin edulliseen hintaan.

Tämä tuote auttaa myös torjumaan muurahaisia. Sitä saa apteekeista ja jopa ruokakaupoista. Käytä sitä kuitenkin vain hiukan ja tarkasti mietityillä alueilla, ja ole varovainen etenkin, jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä!

Ota puolikas kupillinen vettä ja sekoita se kahteen ruokalusikalliseen boorihappoa. Upota tähän seokseen leivänpalanen ja laita se sitten sellaiselle alueelle, jossa näkyy torakoita.

Toinen vaihtoehto on sekoittaa kolme osaa boorihappoa ja yksi osa sokeria, ja ripotella tätä seosta sitten keittiösi tai kylpyhuoneesi lattialle (kulmiin, rakoihin, huonekalujen taakse jne).

Sokeri toimii syöttinä, joka vetää torakoita puoleensa, ja boorihappo tappaa ne.

Luonnollisia tapoja poistaa kärpäset

Tämä hyönteinen on ärsyttävä vaiva, ja se elää siellä, missä se pääsee käsiksi roskiin. Kärpäset levittävät tauteja, joten ne eivät ole hyviä vieraita kodeissa.

Ensinnäkin sinun kannattaa puhdistaa kotisi kunnolla, jotta voisit estää kärpäsiä tulemasta, mutta lisäksi on olemassa eräitä hyvin tehokkaita kotihoitoja näiden hyönteisten karkottamiseksi.

Aromaattiset kasvit

Calendula ja minttu voivat auttaa ajamaan kärpäset pois kodistasi, jos laitat näitä kasveja ikkunoiden ja ovien lähelle. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja oksia. Hyvä uutinen näitä yrttejä koskien on se, että niillä on torjuvan vaikutuksen lisäksi mahtava tuoksu, joten kotisi tulee olemaan todella miellyttävä.

Eteeriset öljyt

Some figure

Jotta voisit valmistaa helposti luonnollisen kärpäskarkottimen, tarvitset vain pienen vesipullon ja puuvillakangasta

Sekoita pullossasi 20 tippaa jokaista seuraavassa listattua eteeristä öljyä:

 • laventeli
 • eucalyptus
 • minttu
 • citronella

Liota kangasta nesteessä siten, että laitat sen pullon sisään. Sulje korkki ja anna pullon olla kokonaisen päivän ajan. Avaa se sitten ja laita pullo sellaiselle alueelle, missä kärpäsiä näkyy. Sitten voit laittaa korkin kiinni ja säilöä pullon seuraavaa kertaa varten.

Omenaviinietikka

Tätä tuotetta ei käytetä vain sen voimakkaan tuoksun vuoksi, vaan se toimii myös tehokkaana antiseptisena tuotteena.

 • Tarvitset vain puolikkaan kupillisen omenaviinietikkaa ja 20 pisaraa eukalyptuksen eteeristä öljyä.
 • Käytä millä tahansa pinnalla. Voit esimerkiksi laittaa hiukan keittiötasollesi tai sille pöydälle, jossa aiot syödä ateriasi.

Yrttisuihke

Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli sinulla ei ole käytettävissä eteerisiä öljyjä.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen vettä (240 ml)
 • puoli kupillista alkoholia (120 ml)
 • 2 ruokalusikallista minttua, laventelia ja citronellaa

Näin se valmistetaan

 • Keitä kaikkia aineksia kahden minuutin ajan, ja anna niiden sitten viilentyä. Lopuksi siivilöi neste.
 • Kaada neste spraypulloon ja käytä sitä missä tahansa kotonasi.
 • Voit laittaa tätä seosta mille tahansa pinnalle, ja sitä voi käyttää myös iholla.

Kokeile näitä vinkkejä ja torju hyönteiset luonnollisin keinoin – näin vältät mahdollisesti haitalliset kemikaalit sekä teet kodistasi yrttien avulla loistavan tuoksuisen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • 20 Minutos. (Consulta 2018). LA VERDAD SOBRE EL MITO DE LAS CUCARACHAS INMUNES AL ATAQUE NUCLEAR Y SU EXPLICACIÓN. Online [https://www.20minutos.es/noticia/3008385/0/verdad-cucarachas-mito-sobreviven-ataque-nuclear/].
 • Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). ÁCIDO BÓRICO. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81cido_b%C3%B3rico].
 • Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). INSECTOS. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Insectos].

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.