4 illallisideaa ummetuksen hoitoon

Ummetus on inhottava terveysongelma, joka voi aiheuttaa pitkittyneitä vaivoja ellei siihen puutu nopeasti. Keinotekoisia laksatiiveja kannattaa välttää, sillä ne ärsyttävät suolistoa ja voivat olla haitallisia luonnolliselle bakteerikannalle.

Tässä artikkelissa kerromme, miten ummetusta voi hoitaa luonnollisesti. Ihmisen suoli tyhjenee normaalisti 8–72 tunnin välein. Ummetus on kyseessä, kun suoli tyhjenee harvemmin kuin kolme kertaa viikossa tai jos ulostus on niin kiinteää, että ulostaminen on vaikeaa tai kivuliasta. Nämä illallisideat ovat terveellisiä ja kiihdyttävät suolen toimintaa. Kokeile näitä reseptejä jo tänään!

Miten ummetusta voi hoitaa illallisella?

Se, mitä syöt ja milloin, on erityisen tärkeää ummetuksen hoidon kannalta. Nauttimalla ummetusta ehkäiseviä ja hoitavia ruoka-aineita helpotat vatsan toimintaa.

Maksa toimii läheisesti suoliston kanssa ja etenkin illallisella on suuri vaikutus maksan toimintaan. Maksa puhdistuu ja uudistuu yön aikana, ja se joutuu käsittelemään illallisella nautittuja aineksia, jotka voivat joko helpottaa tai vaikeuttaa sen toimintaa. Nauttimalla kevyen ja terveellisen illallisen, otat positiivisen askeleen kohti ummetuksen lopettamista. Valikoimalla ruokia jotka ovat hyväksi maksalle ja suolistolle, heräät seuraavana aamuna energisenä ja hyvinvoivana ja huomaat eron entiseen. Suoli toimii paremmin ja ummetus ja turvotus katoavat.

Paistettu munakoiso tomaatin ja mozzarellan kera

Munakoisoa ummetuksen hoitoon

Munakoiso on herkullinen kasvis, joka sisältää runsaasti selluloosaa. Selluloosa edistää jätteen liikettä suolessa. Lisäksi munakoiso koostuu pitkälti vedestä, joten se täyttää mahaa, nesteyttää ja alentaa verenpainetta sekä pahanlaatuisen kolesterolin määrää verenkierrossa.

Munakoison paistaminen uunissa on helppo, kevyt ja terveellinen kypsennysmuoto. Munakoison kannattaa kuitenkin antaa seistä suolatussa vedessä tunnin ajan ennen kypsennystä, tämä ehkäisee kitkerää makua paistoksessa.

Reseptin tekee erityisen herkulliseksi murskattu tomaatti ja pieni määrä mozzarellaa. Tulet huomaamaan, että nämä kolme ovat hekumallinen yhdistelmä. Pese ja viipaloi munakoiso ohuiksi siivuiksi (voit antaa niille suolakylvyn tai jättää sen tekemättä). Levitä paistoastian pohjalle kerros tomaattimurskaa, kerros munakoisoviipaleita ja kerros mozzarellaa. Paistos valmistuu lasagnen tapaan kerroksittain. Levitä paistoksen pinnalle kerros tomaattia ja mozzarellaa, sekä oreganoa ja basilikaa. Noin puoli tuntia riittää paistamiseen.

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto ummetukseen

Kurpitsa sisältää paljon kuitua ja auttaa kehoa huuhtomaan pois ylimääräisen nesteen. Tämä lievittää turvotusta nopeasti, johtuipa se nesteiden kertymisestä tai ummetuksesta. Kuitu helpottaa suoliston toimintaa.

Tämä klassinen kurpitsakeitto on koostumukseltaan paksua ja tasaista ja se täyttää mahan, mutta sulaa helposti. Se valmistuu helposti ja nopeasti. Tarvitset kurpitsan, joka pestään ja paloitellaan. Voit käyttää keitossa myös muita aineksia, kuten sipulia ja valkosipulia lisämakua tuomaan. Kypsennä kurpitsa öljyssä ja lisää kasvislientä ja muita haluamiasi aineksia keittoon. Soseuta keitto, kun kasvikset ovat pehmenneet ja kypsyneet. Ripottele päälle merisuolaa ja oliiviöljyä, ne parantavat maksan ja suoliston toimintaa.

Sirottele pinnalle muutama kurpitsansiemen, sillä ne tuovat mukavan rouskeen lisäksi suolistoloisia ehkäisevän vaikutuksen.

Avokado ja pellavansiemen

On sellaisia iltoja, kun kokkaus ei kiinnosta. Olet ehkä tehnyt pitkän päivän töissä, eikä aika ja energia riitä monimutkaisen aterian valmistamiseen, mutta haluat silti syödä jotain terveellistä. Nopea ja täyttävä keino on valmistaa guacamolen tyyppinen tahna avokadosta ja levittää sitä täysjyväleivälle.

Avokadot ovat täynnä proteiinia, vitamiineja ja terveellisiä aminohappoja. Lisäksi niistä saa hitaasti sulavaa kuitua, mikä helpottaa suoliston toimintaa.

Valmistaaksesi avokadotahnan, tulee sinun vain muussata avokado haarukalla ja lisätä joukkoon mausteita, kuten murskattua valkosipulia, oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja suolaa. Lisää myös pellavansiemeniä, sillä ne soveltuvat ummetuksen luonnolliseen hoitoon hyvin.

Täytetty kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa sisältää paljon erityislaatuista kuitua, jolla on nesteyttävä vaikutus. Kuitu ehkäisee tulehdusta, joka aiheutuu suolistossa heikkolaatuisen ravinnon nauttimisesta.

Kesäkurpitsalla on lievästi laksatiivinen vaikutus, mikä tekee siitä loistavan luonnollisen apukeinon ummetuksen ja epäsäännöllisen suolen toiminnan ehkäisyyn. Voit käyttää vaihtoehtoisesti mitä tahansa muuta pienempää kurpitsalaatua, joka mahtuu mukavasti uuniin.

Kurpitsa leikataan kahtia, ja keskelle koverretaan kolo, jonka voi täyttää tummalla riisillä ja muilla terveellisillä aineksilla. Valmista vaikka mausteinen riisitäyte kanasta ja kasviksista. Voit kokeilla myös täytettyjä paprikoita tai erityisen pienikokoisten kurpitsoiden täyttämistä paprikoiden tapaan leikkaamalla hatun irti.

Paistoaika on pitkähkö, ja kurpitsan kypsyystaso kannattaa tarkastaa haarukalla. Lusikoi päälle kotitekoista kastiketta, sen voi valmistaa yksinkertaisesti oliiviöljystä ja sitruunamehusta.

Täytetty kesäkurpitsa