Kaikelle on oma aikansa

Kaikelle on oikea aika, joten ei ole mitään syytä kiiruhtaa tai stressaantua tiettyjen asioiden saavuttamisesta. Jos olet kärsivällinen, kaikki se, jonka on tarkoitus tapahtua, tapahtuu.
Kaikelle on oma aikansa

Viimeisin päivitys: 16 maaliskuuta, 2019

Kaikki se, minkä on tarkoitus tapahtua, tulee tapahtumaan omalla ajallaan. Tarvitset vain hiukan kärsivällisyyttä ja etenkin tahdonlujuutta jatkaa nykyisyyden rakentamista joka ikinen päivä siihen saakka, että saavutat tavoitteesi. Kaikelle on oma aikansa.

On monia asioita, joita voit hyödyntää tällaisen ajattelun avulla. Jos yrität pakottaa asioita tai kiirehtiä, et välttämättä saa haluttua tulosta aikaan.

Ihmisten on tärkeää hyväksyä elämän kiertokulku ja hetkellisyys. Kukaan ei voi haikailla täydellisen parisuhteen perään, ellei hän osaa ensin rakastaa itseään.

On täysin normaalia kokea aikakausia, joiden kautta löytää syvemmän yhteyden itseensä – tämä on yleistä etenkin parisuhteiden päättymisen jälkeen. Vaikeudet ja vastoinkäymiset tuovat sinua lähemmäs sitä ihmistä, joka todellisuudessa olet.

Kasvaminen on oppimista ja avoimuus uusille mahdollisuuksille on erityisen tärkeää.

Kaikki mikä on tarkoitettu tulee tapahtumaan, mutta kaikelle on oma aikansa

Juuri kun sitä vähiten odotat, kaikki meneekin juuri niin kuin toivoit tai paremminkin. Kun asiat menevät hyvin, ei kyseessä ole aina vetovoiman laki, sillä suuressa osassa tapauksia pelkkä tietyn asian haluaminen ei välttämättä johda sen tapahtumiseen.

Joskus hyviä asioita tapahtuu itsestään, mutta usein hyviä asioita tapahtuu siksi, että on niiden aika. Tässä on tärkeää myös se, että annat niille mahdollisuuden tapahtua. Ajallaan pystytkin keräämään oman satosi hedelmät.

 

sateenkaari naisen silmässä

Mahdollisuuden taika

Sinun on opittava tunnistamaan taika, sillä tämä avaa oven suoraan silmiesi eteen juuri oikealla hetkellä. Sinun on yksinkertaisesti opittava näkemään mahdollisuudet ja niiden taika.

Mietitään asiaa esimerkin kautta: olet opiskellut tietyn ammatin, olet viettänyt aikaa harjoitellen, oppien ja opiskellen ja saanut käytettäväksesi tarpeelliset taidot ja tiedot.

Pian valmistumisesi jälkeen aukeaa uusi työpaikka haluamallasi alalla. Työpaikka on innovatiivinen ja vaikka se sopiikin pitkälti omaan taustaasi ja koulutukseesi, olet pelokas, sillä et ole varma soveltuisitko tehtävään täysin.

Vain sellaiset ihmiset, jotka osaavat nähdä mahdollisuuden ja uskaltavat ottaa siitä kiinni, saavuttavat haluamansa juuri oikealla hetkellä. Eivät liian myöhään tai liian aikaisin, vaan juuri oikealla hetkellä.

Jos et tartu mahdollisuuteen, et välttämättä enää koskaan kohtaa samanlaista täydellistä tilaisuutta.

Kaikki tarkoitettu tapahtuu, jos muistat rohkaista sitä

Mahdollisuudet eivät ehkä ensikatsauksella edes näytä mahdollisuuksilta. Toimettomuus ei synnytä mahdollisuuksia, eikä asioiden haluaminen johda mihinkään ilman toimintaa.

Sinun täytyy aktiivisesti hakea muutosta ja mahdollisuuksia, ja rohkaista niiden esiintymistä. Ihmiset ovat syntyjään luovia olentoja. Pystymme muuntamaan omaa todellisuuttamme ja luomaan itsellemme mahdollisuuksia.

Jotkut asiat tapahtuvat siksi, että oikea aika on koittanut. Mutta jos et koskaan saa heräteltyä voimaa, tahtoa ja omistautumista, tulet vain harvoin saavuttamaan sen, mitä haluat.

 

vapaa nainen: kaikelle on oma aikansa

Avoimen mielen tärkeys

Avoin mieli unelmoi ja toivoo, lähettää toiveita syvään tuntemattomaan. Avoin mieli koostuu myös konkreettisista ominaisuuksista:

 • Avoin mieli on tietoinen tarpeistaan.
 • Avoin mieli on yhteydessä itseensä, ymmärtää itseään ja nauttii hyvästä itseluottamuksesta, joka asettaa rajat niille asioille, joita se ei halua ja levittää kädet levälleen sellaisille asioille, joita se kaipaa.
 • Avoin mieli on tarkkaavainen. Se kuuntelee, valikoi käytettäväkseen asioita, jotka auttavat sitä kasvamaan ja jatkaa kehittymistään.
 • Avoin, vastaanottavainen mieli tietää, miten tilaisuuteen tartutaan. Se asettaa energiansa ja tietonsa käyttöön juuri oikealla hetkellä, silloin kun mahdollisuus herää.

Kärsivällisyyden tärkeys

Ihmiset, jotka liikkuvat nopeasti ja ajattelematta elämän läpi, asettavat itsensä vaaraan. Heiltä puuttuu kärsivällisyys, ja tämä johtaa usein pettymyksiin.

 • Usein kuulee sanottavan, että riskejä on osattava ottaa, mukavuusalueelta on poistuttava ja on oltava rohkea. Jotta pystyt ottamaan tällaisia askelia, on ensin oltava valmistautunut.
 • Ilman hyvää itseluottamusta ei voi olettaa löytävänsä onnea ihmissuhteissa. Tulet aina olemaan riippuvainen siitä, mitä kumppani tekee tai ei tee. Olet riippuvainen toisen toimista ja sanoista.
 • Älä yritä hakeutua tiettyyn työhön, ellet ole ensin saavuttanut siihen tarvittavia taitoja ja tietoa. Jos hakemuksesi hylätään, se johtuu siitä, ettet ollut valmis. On tärkeää olla kärsivällinen ja omistaa aikaa itsesi kehittämiseen, kasvattamiseen ja tiettyjen tärkeiden taitojen ja kykyjen oppimiseen.

 

naisen sydän sykkii

Kärsivällisyys on hyveistä ehkä hankalin, sillä monet eivät malttaisi odottaa hyvien asioiden tapahtumista. Älä kuitenkaan menetä toivoasi, vaan usko itseesi, jaksa yrittää ja ole avoin uusille asioille. Kaikelle on oma aikansa, ja tilaisuuksiin tulee tarttua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hall, L. (2013). Focusing on the good things. Occupational Health.
 • Bashford, S. (2012). Staying calm: It’s the thought that counts. Occupational Health.
 • Bondolfi, G. (2013). Topic: 309 -Debate: Is Mindfullness an Evidence-Based Treatment? IS MINDFULLNESS AN EVIDENCE-BASED TREATMENT? European Psychiatry. https://doi.org/10.1016/S0924-9338(13)77507-2
 • Sharma, O. P., & Vijay, D. (2016). Relational Study of Mindfullness and Perceived Stress among Undergraduate Students. INDIAN JOURNAL OF PSYCHOLOGICAL SCIENCE.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.