Jooga voi auttaa korkean verenpaineen hallinnassa

Vaikka lääkinnällistä hoitoa ei tulisikaan hylätä, voi myös jooga auttaa korkean verenpaineen hallinnassa, sillä opit hengittämään paremmin ja arvioimaan ongelmia eri näkökulmasta.
Jooga voi auttaa korkean verenpaineen hallinnassa

Viimeisin päivitys: 19 heinäkuuta, 2019

Jooga ei ainoastaan auta pysymään hyvässä kunnossa, vaan se myös tasapainottaa hermostoa ja pitää ahdistuksen, masennuksen, stressin sekä korkean verenpaineen hallinnassa. Tässä artikkelissa annamme erilaisen näkökulman joogaan.

Jooga on vanha psyykkinen ja hengellinen toimitus, joka tarjoaa monia etuja. Siihen on syy, miksi tuhannet ihmiset harrastavat sitä päivittäin joka puolella maailmaa. Sellaisessa kulttuurissa, jossa stressitaso on korkea, on tärkeää löytää tapa hallita stressiä luonnollisin keinoin kehon tasapainon ja harmonian vuoksi.

Kokonaisvaltainen jooga korkean verenpaineen hallintaan

korkean verenpaineen hallintaa joogan avulla

Jooga voi olla terveellinen ja luonnollinen tapa hallita korkeaa verenpainetta. Tässä mielessä jooga on kokonaisvaltainen laji. Joogaan kuuluu suora suhde mielen, tunteiden ja kehon välillä, ja sillä voidaan myös hoitaa niin sanottuja psykosomaattisia sairauksia.

Liiallisilla huolilla ja ajatuksilla on aina negatiivinen vaikutus terveyteen ja ne estävät meitä hallitsemasta korkeaa verenpainetta. Joogan avulla voimme saavuttaa mielen hiljaisuuden. Se on siis tapa rentouttaa mieli.

On tärkeää olla ylirasittamatta itseään ajatuksilla, varsinkin negatiivisten tilanteiden suhteen tai asioiden, joita emme voi hallita. Tämä johtuu siitä, että ne kuluttavat energiaamme ja tekevät meistä heikompia.

Hankkiudu eroon stressistä korkean verenpaineen hallitsemiseksi

Stressi on yksi niistä tekijöistä, joka vaikuttaa eniten korkean verenpaineen esiintymiseen. Täynnä aktiviteetteja ja vastuullisuutta olevan stressaavan elämäntyylin ansiosta saamme suuren annoksen epävarmuutta, painetta ja ahdistusta. Jooga on siis ihanteellinen tapa vähentää kiireistä olemassaoloa ja hidastaa asioita.

Joogassa käytetään useita rentoutumismenetelmiä, jotka voivat auttaa meitä saavuttamaan itsetietoisuuden. Meditoinnin avulla, keskittymällä hengityksestä tietoisena olemiseen, voit alentaa korkeaa verenpainetta.

Jooga tarjoaa harjoituksia, asentoja ja menetelmiä mielen rauhoittamiseksi tietyksi aikaa, mikä voi johtaa yllättäviin terveyttä edistäviin tuloksiin.

Korkean verenpaineen hallinta ja ehkäisy joogan avulla

venytysharjoituksia

Jooga on ihanteellinen täydentävä laji korkean verenpaineen hallintaan ilman lääkitystä. Jos se yhdistetään terveelliseen elämäntyyliin, johon sisältyy fyysisiä harjoituksia sekä tasapainoinen ruokavalio, voi sillä olla mahtavia tuloksia. Mikäli et kärsi korkeasta verenpaineesta, on se myös hyvä tapa ehkäistä sitä.

Sinnikkyydellä voit korjata verenpainetta haittaavat epäterveelliset tavat. Kaiken kaikkiaan, jooga auttaa sinua olemaan tietoisempi rutiineistasi ja huolistasi näyttäen ne eri näkökulmasta. Mikä tahansa ongelma näyttää vähemmän vakavalta, kun arvioit sitä rauhallisessa paikassa.

Älä jätä lukematta: Parhaat jooga-asennot aloittelijoille

Muita joogan harrastamisen tarjoamia etuja

Joogan harrastaminen tuo myös monia muita terveyshyötyjä:

 • Ensinnäkin harjoitusten ja asentojen (asanat) ansiosta saat lihaksista notkeammat. Jooga toimii venyttämällä ja tehtyjen liikkeiden avulla, jotka parantavat notkeutta.
 • Lisäksi jooga parantaa ja korjaa ryhtiä ja saa sinut tuntemaan olosi nuoreksi ja atleettiseksi.
 • Se edistää myös keskittymistä, parempaa mientilaa, elinvoimaisuutta sekä fyysistä voimaa. Se on siis mielialan nostattaja.
 • Hengellisimmän joogan avulla voit tehdä itseäsi tutkiskelevan matkan, jossa sinua pyydetään tutustumaan itseesi syvältä sisältä päin. Tämän tietoisuuden avulla tulet ymmärtämään oman paikkasi ja löydät hyväksynnän sekä sisäisen rauhan.
 • Jooga tarjoaa myös henkistä vakautta, vahvistaa itsetuntoa ja edistää kunnioituksen, empatian sekä sosiaalisen tietoisuuden arvoja.
 • Se auttaa sinua myös kehittämään suuremman arvostuksen kehoasi kohtaan ja oppimaan huolehtimaan siitä tuntemalla omat heikkoutesi.

Jooga tekee sinusta itsenäisen ja vapaan

Kaikkien joogan terapeuttisten hyveiden ansiosta jooga auttaa sinua hylkäämään minkä vain riippuvuuden sekä vähän liikkuvan elämäntyylin. Mikä tahansa paikka ja aika sopivat hetken rentoutumiseen.

Jooga vaatii myös paljon harjoittelua, vaivannäköä, omistautumista ja kärsivällisyyttä. Siitä syystä jooga pakottaa sinut olemaan itsepintainen sekä antaa sinulle mahtavia palkintoja, kun tekniikkasi paranee.

Lopuksi, tämä laji toimii yhdessä elämäsi uuden henkisen keskuksen kanssa, joka tuo sinulle onnellisuutta ja hyvinvointia.

Mitä siis enää odotat? Kokeile joogaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hagins, M., States, R., Selfe, T., & Innes, K. (2013). Effectiveness of yoga for hypertension: Systematic review and meta-analysis. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine2013.
 • Labiano, L., & Brusasca, C. (2002). Tratamientos psicológicos en la hipertensión arterial. Interdisciplinaria: Revista de Psicología y Ciencias Afines = Journal of Psychology and Related Sciences, (1), 85–97.
 • Posadzki, P., Cramer, H., Kuzdzal, A., Lee, M. S., & Ernst, E. (2014). Yoga for hypertension: A systematic review of randomized clinical trials. Complementary Therapies in Medicine. Churchill Livingstone.
 • Tyagi, A., & Cohen, M. (2014, March 1). Yoga and hypertension: A systematic review. Alternative Therapies in Health and Medicine. InnoVision Communications.
 • Wang, J., Xiong, X., & Liu, W. (2013). Yoga for Essential Hypertension: A Systematic Review. PLoS ONE8(10).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.