Logo image
Logo image

6 parasta yrttiä verenpaineen alentamiseksi

3 minuuttia
Jos käytät jotakin lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin ennen kuin alat hyödyntää näitä yrttejä verenpaineesi alentamiseksi. Näin voit välttää hoitojen mahdolliset haittareaktiot.
6 parasta yrttiä verenpaineen alentamiseksi
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Korkea verenpaine on yksi kaikkein vaarallisimmista sydän- ja verisuonitaudesta maailmassa, ja se asettaa miljoonien ihmisten hengen vaaraan. Verenpaineen alentamiseksi löytyy monia luonnollisia vaihtoehtoja.

Sairaus kehittyy siten, että valtimot kaventuvat tai tukkeutuvat, ja tämä tekee verenpaineesta merkittävästi korkeamman, ja se saa sydämen tekemään liikaa työtä.

Seurauksena on sitten se, että sydänlihaksen kunto heikkenee, ja muidenkin elinten terveys kärsii, kuten koskee munuaisia, haimaa ja aivoja.

Kun korkeaa verenpainetta ei hallita ajoissa, se lisää sydänkohtauksen riskiä, halvaus ja muita vakavia ongelmia, jotka vaikuttavat todella merkittävästi ihmisen elämänlaatuun.

Tämän vuoksi onkin hyvin tärkeää parantaa tiettyjä elintapoja sekä käyttää sellaisia hoitotuotteita, jotka ovat avuksi verenpaineen hallinnassa.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa kuudesta parhaasta yrtistä verenpaineen alentamiseksi luonnollisin kotikonstein.

Jatka lukemista ja ota nämä hyödylliset neuvot osaksi elämääsi – terveytesi tulee kiittämään sinua!

1. Oregano verenpaineen alentamiseksi

Some figure

Oregano sisältää ainesosaa nimeltä karvakroli, joka päätyy imeytetyksi kehoon, ja se auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta.

Tällä aineella on tulehtuneisuutta torjuvia ja verisuonia laajentavia ominaisuuksia, jotka toimivat yhdessä siten, että sydämen lyöntinopeus tulee säädellyksi, kuten myös veren virtaus valtimoiden lävitse.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Tämän mausteen maku on loistava, joten sitä voidaan käyttää monella tapaa: lihan, laatikoiden, keittojen ja muiden ruokalajien maustamisessa.
 • Voit valmistaa siitä haudukettakin, tai vaikkapa lisätä oreganoa smoothieisiin.

2. Virmajuuri on yksi parhaista yrteistä verenpaineen alentamiseksi

Virmajuuri on yrtti, jolla on rauhoittavia, tulehtuneisuutta torjuvia ja veren hyytymistä estäviä ominaisuuksia, ja ne voivat auttaa parantamaan verenpaineen tasoa.

Se auttaa stressiin, ja sillä virmajuuri stimuloi verenkiertoa, se auttaa myös palauttamaan sydämen lyöntinopeuden oikealle tasolle.

Se toimii luonnollisena rauhoittajana, ja tämä kasvi pystyy auttamaan lihaskivun, masennuksen ja unettomuuden kanssa.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Ota kymmenen pisaraa virmajuuresta saatua uutetta joka päivä.
 • Kannattaa myös valmistaa itsellesi hauduke tästä yrtistä, ja nauttia sitä tunti ennen kuin menet nukkumaan.

3. Laventeli

Some figure

Kehon hieronta laventelin eteerisellä öljyllä voi olla loistava apu veren virtaamisen stimuloimiseksi, jotta korkeaa verenpainetta voitaisiin lievittää.

Sen lisäksi, että tämä kasvi toimii hyvänä rauhoittajana, kyseinen yrtti on luonnollinen verisuonien laajentaja, joka rentouttaa ja avaa verisuonia.

Ulkoinen käyttö, kuten myös laventelin nauttiminen, on tehokas tapa pitää verenpaine hyvällä tasolla.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Valmista itsellesi laventelitee, ja nauti sitä kaksi kertaa päivässä.
 • Hanki laventelin eteeristä öljyä, ja hiero sitä vartaloosi 2-3 kertaa viikossa.

4. Peltokorte

Monessa korkean verenpaineen tapauksessa on suora yhteys jatkuvaan nesteen kertymiseen.

Tämä häiriö, jota kutsutaan myös nimellä edeema, vaikuttaa veren virtaukseen valtimoiden lävitse, ja se saa sydämen tekemään liikaa töitä.

Korte on nestettä poistava yrtti, joka stimuloi kertyneiden nesteiden ja jätteen poistumista, ja se auttaa korkeaan verenpaineeseen.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Valmista tee kuivatusta peltokortteesta, ja nauti sitä 2-3 kertaa päivässä.
 • Toista tätä hoitoa ainakin kolme kertaa viikossa.

5. Voikukka

Some figure

Kuten kortekin, voikukka on kyvykäs nestettä poistava kasvi, joka voi olla avuksi munuaisten toiminnan parantamiseksi, jotta voitaisiin poistaa tehokkaammin nesteitä ja mineraaleja.

Voikukan tulehtuneisuutta torjuvat ominaisuudet auttavat tukemaan valtimoiden terveyttä, ja tämä kasvi suojelee sydämen hyvinvointia.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Nauti kaksi kupillista voikukkahauduketta joka päivä.
 • Käytä tätä hauduketta myös mehuissa ja smoothieissa.

6. Kärsimyskukka

Kärsimyskukka on luonnollinen terveystuote, joka on ollut käytössä jo vuosikymmeniä lisäapuna masennuksen, ahdistuksen ja stressin hoidossa.

Sen rauhoittavat ominaisuudet rentouttavat kehoa ja mieltä, ja samalla se vähentää merkittävästi kehon tuottaman kortisolin määrää.

Se on myös tulehtuneisuutta torjuva ja verisuonia laajentava tuote, ja kärsimyskukka voi sopia hyvin kaikille niille, jotka kamppailevat korkean verenpaineen kanssa.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Valmista kärsimyskukasta hauduketta ja nauti sitä aina silloin, kun tunnet olevasi stressaantunut tai ahdistunut.
 • Muista kuitenkin, että tätä hauduketta on parasta nauttia iltaisin, sillä se auttaa saamaan kiinni unen päästä.

Oletko huolissasi korkeasta verenpaineesta? Kokeile tässä tapauksessa mitä tahansa näistä yrteistä, ja pystyt hoitamaan ongelmaa luonnollisilla aineksilla. Muista kuitenkin, että näiden tuotteiden tulokset riippuvat siitä, mitkä muut elintapasi ovat, ja etenkin tässä ovat tärkeitä asioita syömäsi ruoka ja se, kuinka paljon liikuntaa harrastat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Tabassum, N., & Ahmad, F. (2011). Role of natural herbs in the treatment of hypertension. Pharmacognosy Reviews. https://doi.org/10.4103/0973-7847.79097
 • Aydin, Y., Kutlay, Ö. ̈, Ari, S., Duman, S., Uzuner, K., & Aydin, S. (2007). Hypotensive effects of carvacrol on the blood pressure of normotensive rats. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-2007-990236
 • Santos, M. R. V, Moreira, F. V., Fraga, B. P., de Sousa, D. P., Bonjardim, L. R., & Quintans, L. J. (2011). Cardiovascular effects of monoterpenes: A review. Brazilian Journal of Pharmacognosy. https://doi.org/10.1590/S0102-695X2011005000119
 • Chen HW, Wei BJ, He XH, Liu Y, Wang J. Chemical Components and Cardiovascular Activities of Valeriana spp. Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:947619. doi:10.1155/2015/947619
 • Tesch, B. J. (2002). Herbs commonly used by women: An evidence-based review. Disease-a-Month. https://doi.org/10.1016/S0011-5029(02)90011-8
 • Ju MS, Lee S, Bae I, Hur MH, Seong K, Lee MS. Effects of aroma massage on home blood pressure, ambulatory blood pressure, and sleep quality in middle-aged women with hypertension. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:403251. doi:10.1155/2013/403251
 • Nagai, K., Niijima, A., Horii, Y., Shen, J., & Tanida, M. (2014). Olfactory stimulatory with grapefruit and lavender oils change autonomic nerve activity and physiological function. Autonomic Neuroscience: Basic and Clinical. https://doi.org/10.1016/j.autneu.2014.06.005
 • Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: A review of the scientific evidence. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.07.023

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.