7 hyvää tapaa rentouttaa mieli

7 hyvää tapaa rentouttaa mieli

Viimeisin päivitys: 06 helmikuuta, 2019

Läpi päivän koet hetkittäin stressiä, jännitystä, ahdistusta ja saatat haluta juosta pakoon ja piiloutua näitä tilanteita. Mutta mikä on kaikista paras tapa hallita negatiivisia tunteita ja rentouttaa mieli niin, etteivät negatiiviset tunteet tuhoa terveyttäsi?

Tämän päivän artikkelissa keskustelemme seitsemästä helposta tavasta rentouttaa mieli niinä hetkinä kun tarvitset sitä eniten. Nämä ovat käytännöllisiä strategioita, joista on suurta apua ja kutsumme sinut oppimaan ne kanssamme.

7 tapaa rentouttaa mieli

1. Yksityinen piilopaikkasi, oma suojasi

Yksi tapa rentouttaa mieli, on kuvitella itselleen yksityinen turvapaikka.

 

Tässä on yksinkertainen esimerkki, jotta ymmärrät tämän ensimmäisen vinkin. Kuvittele, että olet töissä ja tuhat asiaa odottaa ja katsot minne vain, on joka paikassa vain lisää jännittyneisyyttä, melua, kollegoita kysymässä sinulta jotakin, niin paljon taakkaa… Tai kuvittele, että olet juuri riidellyt kumppanisi kanssa ja tajuat, että lapset odottavat edelleen, että viet heidät kouluun. Miten voit löytää aikaa rentouttamaan mielesi, vaikkakin vain sekunniksi?

Ajattele tyhjää huonetta. Tämä yksityinen paikka rentoutumiselle ja rauhalle, jossa voit sulkea oven takanasi ja olla yksin. Oven takana on melua ja stressiä, mutta olet turvassa omassa yksityisessä ja rauhallisessa paikassasi. Voit istua miettien asioita ja olla rauhassa. Ei ole paineita.

2. Valkoinen seinä

Kun huolet kasaantuvat päällesi, kuvittele eteesi valkoinen seinä.

 

Tämä harjoitus on helppo ja hyvin tehokas. Jokainen meistä on kokenut hetkiä, jolloin yhtäkkiä koemme hukkuvamme loputtomaan määrään huolia, ahdistuneisuutta ja pelkoja. Jotenkin negatiiviset tunteet hyökkäävät sinua kohti ja saavat sinut halvaantumaan.

Kun tämä tapahtuu, katkaise samantien ajatuksenkulku ja mieti valkoinen seinä eteesi. Anna sen loputtoman valkeuden rauhoittaa sinua. Kokeile. Laita piste huolillesi ja ratkaise pelkosi tuolla negatiiviselta energialta suojaavalla mielikuvalla.

3. Keskity hengitykseesi

Kun olo alkaa ahdistamaan, keskity hengitykseesi.

 

Stressi ja ahdistuneisuus aiheuttavat sen, että hengität nopeammin, vedät ilmaa sisään ja aiheutat sen, että sydämesi toimii vilkkaammin kuin sen tulisi toimia. Yhtäkkiä ja huomaamattasi olet antautunut lihasjännitykselle ja päänsärylle.

Kun tämä tapahtuu, yritä keskittyä hengittämään hitaammin. Aloita laittamalla toinen kätesi vatsalihastesi päälle ja hengitä syvään. Tunne niiden laajentuvan ja supistuvan kun rintakehäsi laskeutuu ja nousee. Pidätä ilmaa muutama sekunti hengitysten välissä ja kun annat ilman karata kehostasi, huomaat kuinka painolastisi karkaa samalla. Se on hyvin rentouttavaa kehollesi ja rentouttaa mielesi.

4. Kirjoita

Kun huolet painaa, ota muistikirjasi esiin, ja kirjoita.

 

Yksinkertainen ja hyvin terapeuttinen keino rentouttaa mielesi on pitämällä muistikirjaa aina mukana. Se on yksinkertainen paikka kirjoittaa ylös kaikki huolet, jotka hiipivät luoksesi kuin lauma uhkaavia variksia.

Vapauta pelkosi ja stressisi sanojen kautta, ja jos haluat, voit myöhemmin polttaa kaikki sivut ikäänkuin viimeisenä vapautuksena. Voit myös pitää niitä päiväkirjana auttaen sinua kartoittamaan huolesi ja myös toiveesi ja unelmasi. Päivä toisensa jälkeen tämä päiväkirja voi olla paras kaverisi, henkilökohtainen pakotiesi.

5. Hae aurinkoa, kävele hetki ruohossa

Luonnossa kävely tekee hyvää mielelle.

 

Kun alat tuntemaan hukkuvasi stressiin tai kun ahdistuneisuuden ja muiden päivän huolien takia tunnet olevasi allapäin, älä mieti kahdesti tätä: kävele puistossa, metsässä, rannalla tai vuoristossa.

Tunne aurinko selässäsi ja anna rauhan tulla ylitsesi kun valo hellii ihoasi. Se on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin, ihmiskunnan alkuperille, ja me vakuutamme, ettei mikään ole niin terapeuttista ja rentouttavaa kuin päivittäinen kävely luonnossa.

6. Etsi joku, joka kuuntelee sinua

Jokaisella tulisi olla joku, jonka kanssa keskustella huolista.

 

Tunnet varmasti jonkun sosiaalisesta verkostostasi, joka vilpittömästi kuuntelee sinua empaattisesti ja tunteella. Tämä henkilö auttaa rentouttamaan mielesi hetkeksi, kun kuvailet asioita, jotka tekevät sinut onnettomaksi, huolestuttavat sinua tai aiheuttavat stressiä.

Joskus et etsi neuvoa tai ketään kertomaan mitä tehdä. Monesti tarvitset vain jonkun, joka kuuntelee. Sen jälkeen kun olet onnistunut vapauttamaan tämän painon harteiltasi, voit kysyä heiltä apua päättämään, mikä tulisi olla seuraava askeleesi.

7. Etsi henkilökohtainen tilasi

Jokainen tarvitsee henkilökohtaista tilaa.

 

Jokainen tarvitsee henkilökohtaisen, yksityisen tilan, jossa he voivat rentoutua ja olla oma itsensä. Joku voi löytää sen kuuntelemalla musiikkia ja sulkemalla silmänsä. Toiset piirtämällä, tanssimalla tai kutomalla – ei ole merkitystä mikä aktiviteetti on kyseessä.Tärkeää on se, että sinulla on jokin tapa tai harrastus, joka auttaa sinua vapautumaan jännityksestä ja olemaan oma itsesi, auttaen unohtamaan huolet.

Viimeiseksi, on tärkeää että tiedät tai löydät itsellesi sopivimman tavan rentouttaa mieli. Jokainen on ainutlaatuinen ja erityinen, emmekä me kaikki hyödy samalla tavalla samoista neuvoista. Etene hiljalleen ja kokeile jokainen vinkki, jonka olemme kuvailleet tässä artikkelissa selvittääksesi, mikä sopii sinulle parhaiten.

Muista aina laittaa oma elämäsi ja onnellisuutesi etusijalle. Älä anna itsestäsi muille siihen pisteeseen asti, että lakkaat välittämästä itsestäsi. Anna sydämellesi ja mielellesi, mitä ne tarvitsevat ja puolusta henkilökohtaista tilaasi, yksityisyyttäsi ja vapauttasi. Älä päästä niitä käsistäsi! 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.