Hunajan 7 mahtavaa ja yllättävää käyttötapaa

2 marraskuun, 2018
Sen lisäksi, että hunaja on luonnollinen makeuttaja, tällä luonnontuotteella on monia muitakin käyttömahdollisuuksia. Se on suureksi avuksi sekä sisäisesti että ulkoisesti, ja hunaja auttaakin helpottamaan monenlaisia pulmia ilman, että joutuisit turvautumaan lääkkeisiin.

Hunaja on lääkinnällinen luonnontuote, ja hunajan käyttötavat ovat moninaiset: se hoitaa haavoja, nopeuttaa paranemista, kosteuttaa ihoa, puhdistaa hiuksia, toimii luonnollisena yskänlääkkeenä sekä parantaa ruoansulatusta.

Tällä kertaa kerromme seitsemästä yllättävästä ja tehokkaasta tavasta käyttää hunajaa hyvinvoinnin edistämiseksi. Tulet oppimaan yksinkertaisia ja helppoja tapoja valmistaa omat hunajahoitosi vaivattomin kotikonstein. Jatka siis lukemista ja ota avuksesi mahtavat ja erilaiset hunajan käyttötavat terveydenhoidossa!

Millaista on hyvä hunaja?

Hunajan käyttötavat ovat mahtavat ja moninaiset!

 

Kaikki hunaja ei ole samanlaista. On nimittäin olemassa monia erilaisia hunajatyyppejä, ja ne vaihtelevat sekä maultaan että väriltään.

Jotta voisit hyötyä parhaiten tämän luonnontuotteen lääkinnällisistä ominaisuuksista, sinun tulisi valita raakaa hunajaa, jota ei ole käsitelty korkeissa lämpötiloissa. Lisäksi on hyvin suositeltavaa ostaa korkealaatuisinta ja luonnollisesti tuotettua hunajaa, jotta voisit varmistaa, ettei valmistuksessa ole käytetty lisäaineita – niitä käytetään säilymisen edistämiseksi.

Kun olet ostanut hunajan, purkkia voi liottaa kuumassa vedessä tai vesihauteessa, jotta hunaja muuttuu koostumukseltaan nestemäiseksi.

Katsotaan seuraavaksi hunajan monia erilaisia hyötyjä hyvinvoinnin kannalta – jatka lukemista ja kokeile itse!

Hunajan käyttötavat – 7 vinkkiä hunajan käyttöön

1. Se edistää haavojen parantumista

Oletko koskaan miettinyt, voisiko palovammaa tai haavaa parantaa luonnollisesti ja tehokkaasti?

Jos laitat haavaan hunajaa, pystyt tappamaan bakteereja ja mikrobeja, sillä hunajalla on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, jotka stimuloivat kehon vastustuskykyä. Tämän lisäksi hunaja torjuu ärtyneisyyttä, vähentää kipua sekä nopeuttaa paranemisprosessia.

Hoito on helppo: levitä vain hunajaa haavalle. Anna sen sitten kuivua, ja toista hoitoa siihen asti kunnes haavasi paranee.

2. Hunajasta kasvonaamio

Voit käyttää hunajaa ihonhoitoon.

 

Hunaja on mahtava luonnontuote ihon luonnollisen kosteuden säilyttämiseksi. Hunaja estää ihoa kuivumasta, eikä se aiheuta pinnan muuttumista rasvaiseksi. Siten hunaja on täydellinen vaihtoehto naamioksi kaikille ihotyypeille: kuivalle, rasvaiselle ja sekaiholle.

Akneen taipuvainen iho voi myös hyötyä hunajasta, sillä tämän tuotteen antibakteeriset ominaisuudet ovat avuksi kyseisen iho-ongelman hoidossa.

Laita ohut kerros hunajaa kasvoillesi ja anna vaikuttaa 30 minuutin ajan. Sitten voit huuhdella kasvosi lämpimällä vedellä ja kuivata hellästi.

3. Siitä saa luonnollisen shampoon

Jos haluat täysin luonnollisen shampoon, hunaja on avuksi tässäkin. Kokeile siis ruokalusikallista hunajaa, joka on laimennettu 2 desilitraan vettä. Tämä 100-prosenttisen luonnollinen shampoo auttaa hillitsemään päänahan öljyntuontantoa, taistelemaan hilsettä vastaan, pitämään hiukset kosteutettuina sekä tuomaan niille kiiltoa ja pehmeyttä.

Jos sen sijaan haluat käyttää tavallista shampoota, voit ottaa hunajan avuksi hoitoaineena tai hiusnaamiona.

4. Se on hyvä perusta yskänlääkkeelle

Hunaja on paras luonnollinen tuote yskän hoitoon. Voit helposti valmistaa kotitekoista yskänlääkettä tämän terveystuotteen avulla, ja se on paljon parempi vaihtoehto kuin sokeri.

Lisäksi voit käyttää sitruunan tai appelsiinin kuorta, inkivääriä, kanelia ja timjamia, jotka sopivat kaikki loistavasti yskänlääkkeeseen.

5. Se auttaa säätelemään suoliston toimintaa

Hunaja on mahtava apu suolistolle, ja se vaikuttaa mietona laksatiivina. Pystyt helpottamaan suolistosi toimintaa samalla kuin torjut suolistoloisia.

Jotta hunaja voisi vaikuttaa tehokkaasti, juo joka aamu ennen aamiaista kupillinen kuumaa vettä, jossa on ruokalusikallinen hunajaa ja pastöroimatonta omenaviinietikkaa.

6. Se parantaa ruoansulatusta

Hunaja parantaa ruuansulatusta.

 

Hunajalla on lääkinnällisiä vaikutuksia myös monissa ruoansulatuksen ongelmissa, kuten esimerkiksi närästyksen tai vatsahaavojen kanssa. Se auttaa säätelemään mahan nesteiden tuotantoa, ja samalla sen tulehtuneisuutta torjuvat ominaisuudet auttavat parantamaan ja uudistamaan ruoansulatuselinten limakalvoja.

Voit nauttia hunajaa aterialla esimerkiksi laittamalla pienen määrän perunamuusiin makeuttaaksesi sitä. Tämä on mahtava hoito vatsahaavoihin ja liialliseen hapontuotantoon.

Lisäksi hunajaa voidaan käyttää etenevien maksa- ja sappirakko-ongelmien estämiseksi ja hoitamiseksi. Kaiken kaikkiaan hunaja on loistava tuote ruoansulatuksen prosessin tehostamiseksi.

7. Se auttaa parantamaan unenlaatua

Onko sinulla univaikeuksia kireiden hermojen tai unettomuuden vuoksi? Hunaja on tällöin oikea ratkaisu ongelmaan! Sen lisäksi, että siinä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja elintärkeitä rasvahappoja, se sisältää sokereita, jotka lisäävät luonnollisesti kehon insuliinia sekä tehostavat serotoniinin tuotantoa.

Serotoniini on tiiviisti yhteydessä ihmisen mielialaan, ja se saa aikaan rentoutuneisuuden tunteen.

Voit laittaa joka ilta teelusikallisen hunajaa kupilliseen teetä tai lasilliseen kauramaitoa, jotta saisit tehokkaan unta parantavan juoman.

Nyt kun tiedät, mitä ovat nämä mahtavat hunajan käyttötavat, on aika ottaa hunaja osaksi terveyttä edistäviä elämäntapoja!