Logo image
Logo image

Tee hiuksista kiiltävät luonnollisilla naamioilla

4 minuuttia
Luonnolliset naamiot ovat erinomaisia apuja tukan ravitsemiseksi ja kosteuttamiseksi, ja niiden avulla pidät hiuksesi terveenä helposti. Nyt esittelemme siis kolme loistavaa naamiota, joilla saat kiiltävät hiukset luonnollisin keinoin.
Tee hiuksista kiiltävät luonnollisilla naamioilla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Rasitus ja vahinko on aina hiusten riesana, sillä moni esimerkiksi värjää tukkaansa, käyttää hiustenkuivaajaa, käy uimassa sekä muutenkin on usein sellaisissa olosuhteissa, jotka vahingoittavat tukkaa suuresti. Nämä asiat eivät auta, jos haluat hiuksista kiiltävät.

Tämän vuoksi kannattaakin ottaa avuksi erilaiset naamiot, jotka ovat tehokkaita ratkaisuja silloin, kun hiukset tarvitsevat ravinteita ja kosteutusta niiden terveyden ylläpitämiseksi.

Vaikka onkin tarjolla monenlaisia kaupan tuotteita, me haluamme esitellä sellaisia naamioita, jotka on helppo valmistaa täysin luonnollisista tuotteista – nämä ovat sellaisia, joita sinultakin löytyy luultavasti jo valmiiksi.

Tukkasi pystyy helposti imeyttämään näiden naamioiden tarjoamat proteiinit ja ravinteet, ja siten teet käden käänteessä hiuksista kiiltävät, vahvat ja pehmeät ilman kampaajaa ja lukuisten kalliiden tuotteiden ostamista.

Jatka siis lukemista ja kokeile itse – nämä kolme hiusnaamiota ovat loistavia valintoja tukan kunnon kohentamiseksi ja sen kaunistamiseksi.

Kananmuna ja oliiviöljy

Some figure

Kananmuna kuuluu kaikkein suosituimpiin ruokiin maailmassa, sillä se sisältää runsaasti rasvaa ja proteiinia. Nämä ravinteet ovat hyvä apu myös hiusten kunnon parantamisessa.

Lisäksi kananmuna toimii hoitoaineena, tai mitä tulee kananmunan valkuaiseen, hoitona liiallisen rasvan hallitsemiseksi.

Oliiviöljy on tähän naamioon oiva lisä siksi, että se sisältää runsaasti E-vitamiinia, ja tämä on uudelleenluontia ja kosteutusta lisäävä öljy, josta tukka saa monia hyötyjä.

Se toimii esimerkiksi kiiltoa antaen, raviten sekä päänahkaa hoitaen, ja se vahvistaa karvatuppia siten, että hiustenlähdön todennäköisyys vähenee. Lisäksi se edistää myös tukan kasvua.

Seuraavassa annamme kaksi näitä aineksia sisältävää reseptiä, joista voit valita oman tukkasi tyypille sopivan vaihtoehdon.

1. Kuivan ja vahingoittuneen tukan naamio

Tarvittavat ainekset

 • 2 kananmunan keltuaista
 • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä

Näin tämä hoito tehdään

 • Sekoita kulhossa kananmunan keltuaiset oliiviöljyn kanssa, kunnes saat aikaan tasaisen seoksen.
 • Laita sitä sitten kaikkialle tukkaasi ja mieluiten silloin, kun hiuksesi ovat märät, jotta naamion leviäminen kävisi helpommin.
 • Laita hiukset ylös ja peitä ne suihkumyssyllä, ja sitten odota 20-30 minuutin verran, jotta tukkasi voisi imeyttää naamion sisältämät ravinteet.
 • Pese hiukset tavallisella shampoollasi, jotta voisit poistaa liiallisen rasvan ja kananmunan.
 • Älä unohda huuhdella tukkaa lopuksi kylmällä vedellä, jotta voisit välttää sen, että kananmuna jättää tukan sotkuiseksi.

2. Naamio rasvaiselle päänahalle

Tarvittavat ainekset

 • 2 kananmunan valkuaista
 • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä

Näin tämä hoito tehdään

 • Sekoita kananmunan valkuaiset ja oliiviöljy kulhossa, kunnes saat seokselle kermaisen koostumuksen.
 • Laita sitä sitten märkään tukkaan, ja jatka, kunnes olet peittänyt jokaisen suortuvan.
 • Kuten edellisessäkin ohjeessa, laita hiukset ylös ja peitä ne sitten suihkumyssyllä. Odota 20-30 minuutin ajan, jotta tukkasi voi imeyttää naamion sisältämät ravinteet.
 • Lopuksi pese vielä hiukset haluamallasi shampoolla, ja huuhtele myös kylmällä vedellä.

Banaani, kananmuna, hunaja ja oliiviöljy

Some figure

Tätä naamiota voidaan käyttää kahdesti viikossa kuukauden ajan, jos siitä halutaan tehokkaimmat tulokset. Näillä aineksilla teet varmasti hiuksista kiiltävät!

Banaani tunnetaan yhtenä kaikkein parhaimmista luonnollisista vitamiinien lähteistä, kuten myös mineraalien, ja se sisältääkin kaliumia, sinkkiä sekä A-, B-, ja C-vitamiineja. Siksi sen käyttö suoraan hiuksissa tarjoaa niille kosteutusta, pehmeyttä ja kiiltoa.

Sillä naamio sisältää myös majoneesin pääainekset (kananmunan, viinietikan ja öljyjä), se tarjoaa erinomaisen määrän kosteutusta tukalle. Lisäksi se vähentää pörröisyyttä, poistaa hilsettä sekä antaa tukalle runsaasti kiiltoa.

Tarvittavat ainekset

 • 1 palanen banaania
 • 1 kananmuna
 • 2 ruokalusikallista majoneesia
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa
 • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

Näin tämä hoito tehdään

 • Kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita, kunnes saat aikaan tasaisen seoksen.
 • Laita sitten sitä hiusten juurista latvoihin asti, ja jos tukkasi on kihara tai hyvin kuiva, kannattaa keskittyä enemmän juuriin.
 • Peitä hiukset suihkumyssyllä ja anna naamion olla 2-2,5 tunnin ajan.
 • Pese hiukset lopuksi vielä lämpimällä vedellä.

Ota huomioon, että jotkut laittavat hoitoainetta puhtaaseen ja kosteaan tukkaan, mutta tämä on valinnainen vaihe. Tukkasi tulee joka tapauksessa olemaan aivan loistavassa kunnossa käsittelyn jälkeen!

Oliiviöljy, kookos ja manteli

Some figure

Tämä naamio koostuu luonnollisista öljyistä, jotka vaikuttavat tukassa siten, että ne kosteuttavat tehokkaasti.

Ensinnäkin kookosöljyssä on ainesosaa nimeltään lauriinihappo, joka muistuttaa hiusten proteiineja. Itse asiassa tämä rasvahappo pääsee helposti sisään hiuksen sisäiseen rakenteeseen, ja se antaa ravinteita sekä tarjoaa tukalle pehmeyttä, kiiltoa ja voimaa.

Samalla tavalla manteliöljykin toimii hiuksissa erinomaisena hoitotuotteena, joka ravitsee ja korjaa hiusta. Tämä vaikutus on sen sisältämien ravinteiden ansiota, kuten esimerkiksi A-, B-, D- ja E-vitamiinin. Se tarkoittaa, että kyseinen öljy on hiustenhoidossa hyvin arvokas aine, jolla voidaan antaa tukalle kosteutusta, pehmeyttä, keveyttä ja voimaa.

Tiivistäen voidaan siis sanoa, että tämä naamio on tehokas apu tukan vahvistamiseksi sekä kaksihaaraisten synnyn estämiseksi. Se tarjoaa myös joustavuutta, säteilyä, kosteutusta ja kiiltoa, joten älä epäröi kokeilla itse!

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
 • 1 ruokalusikallinen kookosöljyä
 • 1 ruokalusikallinen manteliöljyä
 • Hiusharja

Näin tämä hoito tehdään

 • Laita ainekset kulhoon, ja jos kookosöljy on tiivistyneessä muodossa, kuumenna sitä vesihauteessa, ja sitten sekoita hyvin.
 • Laita hiusharjan avulla öljyjä hiusten latvoihin, ja vältä tätä tehdessäsi juuria. Sido tukka ylös ja laita päähän suihkumyssy. Anna naamion vaikuttaa 20-30 minuutin ajan.
 • Pese hiukset valitsemallasi shampoolla ja lämpimällä vedellä, ja jatka, kunnes olet saanut suurimman osan öljyistä pois. Voit myös laittaa vielä hoitoainetta ja sitten huuhdella.
 • Tukkasi tulee olemaan tämän käsittelyn jälkeen kiiltävä ja aivan loistavassa kunnossa.

Näiden naamioiden kokeilu todella kannattaa – älä epäröi!

Jos laitat näitä naamioita tukkaasi säännöllisesti, pystyt ehdottomasti parantamaan hiustesi kuntoa. Saat hiuksista kiiltävät jälleen!

Muista kuitenkin, että runsas vedenjuonti ja terveellisen ruokavalion noudattaminen (eli sellaisen, jossa on kaikki tarvitsemasi vitamiinit) on hoitojen lisäksi kaikkein paras ratkaisu, jotta tukkasi voisi pysyä terveenä ihan latvoista juuriin.

Toivomme, että nämä luonnolliset reseptit ovat avuksi sinullekin. Nyt esittelelmämme kolme hoitoa on helppo valmistaa, ja ainekset ovat saatavilla mistä tahansa kaupasta. Mitä siis enää odotat? Kokeile itsekin, jos haluat kauniimman ja terveemmän tukan luonnollisin keinoin – ota avuksi ravitsevat hiusnaamiot!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gode, V., Bhalla, N., Shirhatti, V., Mhaskar, S., & Kamath, Y. (2012). Quantitative measurement of the penetration of coconut oil into human hair using radiolabeled coconut oil. Journal of cosmetic science (Vol. 63).
 • Nadia Sabatini, Enzo Perri, Domenico Rongai, Chapter 4 – Olive Oil Antioxidants and Aging, Editor(s): Alina Maria Holban, Alexandru Mihai Grumezescu, In Handbook of Food Bioengineering, Food Quality: Balancing Health and Disease, Academic Press, 2018, Pages 145-157
 • Rele, A., & B Mohile, R. (2002). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science (Vol. 54)
 • Robbins, C. (2010). Chemical and physical behavior of human hair. New York: Springer.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.