3 tapaa rohkaista hiusten kasvua

lokakuu 15, 2017
On olemassa useita tapoja rohkaista hiuksiasi kasvamaan, mutta hyvin syöminen ja ajan löytäminen rentoutumiseen ovat kaksi kaikista tehokkainta keinoa. 

Hiusten menetys liitetään usein miesten kaljuuntumiseen. Mutta se on itse asiassa ongelma, joka vaikuttaa sekä miehiin että naisiin. 

Sillä voi olla monia aiheuttajia: geenit, stressi, vuodenaikojen vaihtelut… joten on loogista miettiä, mitä sinun tulee tehdä saadaksesi hiuksesi kasvamaan terveiksi ja vahvoiksi. Tässä annamme sinulle joitakin vinkkejä.

Vaikka aina suosittelemme käymään dermatologin luona mikäli huomaat mitään ongelmia tällä alueella, on myös tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä syöt. Aivan oikein, ruokavaliollasi on tärkeä rooli.

Kuten usein sanomme, veresi laatu määrittelee terveytesi laadun. Myös hiuksesi tulevat ravituksi verestäsi, mikä tarkoittaa että sinun täytyy syödä oikeita ruokia mikäli haluat hiustesi kasvavan.

On myös elintärkeää tarkkailla ahdistustasojasi ja mielialaasi. Joillakin ihmisillä henkiset tilat näyttäytyvät tässä kehonosassa.

Mikäli tämä pätee sinuun, lue eteenpäin ja löydä ratkaisut ongelmaan, joka usein unohdetaan.

1. Syö hyvin rohkaistaksesi hyvää hiusten kasvua

pitkät kauniit hiukset

Syö tasapainoisia ateroita

Mitä tarkoitamme ”tasapainoisella”? Puhumme siitä, että sisällytät kaikki kehosi tarvitsemat ravinteet jotta se voi toimia hyvin.

Tämä kääntyy siihen, että sinun tulee sisällyttää näitä ruokia resepteihisi:

  • Proteiini: liha, kala ja munat
  • Hiilihydraatit: palkokasvit, pasta ja viljat (kahden viimeisen tulisi olla täysjyvää)
  • Kuitu, glukoosi, ja happo: hedelmät ja kasvikset
  • Terveelliset rasvat: pähkinät, oliiviöljy, avokado ja rasvaton maito

On välttämätöntä tarkkailla ateriakokojasi. Proteiinin ja kasvisten tulisi olla aterioidesi pääpelaajia, sillä niistä saat eniten vitamiineja.

Mitä tulee hiilihydraatteihin ja glukoosiin, ne antavat sinulle tarvitsemasi energian aineenvaihduntaasi. Samalla rasva tukee vastustuskykyäsi ja uudistaa soluja, jotka ovat tarpeellisia hiusten kasvulle.

Valitse ruokia jotka sisältävät runsaasti rautaa ja sinkkiä

syömällä linssejä rohkaiset hiusten kasvua

Rauta on vastuussa hapen siirtämisestä läpi kehosi. Tehokkaimpia lähteitä ovat rasvaton liha, linssit, soija ja soijatuotteet, kuten tofu.

Ja sitten on sinkki. Sinä tarvitset tätä mineraalia kudosten korjaamiseen kehossasi, joten se on vastuussa hiustuppiesi pitämisestä hyvässä kunnossa. Voit löytää sitä tummasta suklaasta, vehnänalkioista, kurpitsasta ja pallokurpitsoista.

2. Vältä rankkoja hiussalonkikemikaaleja

Me kaikki rakastamme uutta lookia. Mutta kampaajat usein käyttävät tuotteita jotka ajan myötä vahingoittavat hiustesi silkkistä koostumusta. 

Hyvät uutiset ovat, että on olemassa asioita, joita voit tehdä kotona pitääksesi huolen hiuksistasi ilman, että sinun täytyy käyttää kemikaaleja.

hiuksia jää harjaan

Lisäksi suosittelemme aina oppimaan parhaan tavan pestä hiuksesi. Tiedämme, että on houkuttelevaa pestä ne joka päivä, mutta koeta olla pesemättä, ja opi kuinka tehdä se kaikista tehokkaimmin.

Lopulta vältä märillä hiuksilla nukkumista, sillä tämä on erittäin huono asia päänahallesi.

3. Ota aikaa itsellesi

Kuten sanoimme yllä, ahdistus heikentää hiuksiasi. Vastustaaksesi sitä, sinun täytyy ottaa ainakin puolitoista tuntia päivästäsi jonkin sellaisen asian tekemiseen jota rakastat. 

Se voi olla urheilua, lukemista, ystävien kanssa elokuviin menemistä, mitä tahansa mitä auttaa sinua irtautumaan.

nainen uima-altaassa

Muista, että tavoitteesi on nauttia ajastasi. Mitä se tarkoittaa? Että päästät irti jokapäiväisistä huolistasi. 

Tämä ei ole se aika, jolloin työskentelet tai käsittelet perheongelmia. Tämä on tilaisuutesi olla oman elämäsi keskiössä. Keskity jokaisesta hetkestä nauttimiseen.

Nämä kolme ohjenuoraa auttavat sinua rohkaisemaan hyvää hiusten kasvua turvallisesti ja varmasti. Niillä ei ole mitään sivuvaikutuksia ja ne ovat hyviä myös muulle kehollesi. Pidät huolen koko kehostasi.

Oletko valmis aloittamaan prosessin ja kertomaan meille, kuinka se sujuu? Tiedätkö mitään muuta metodia, joka voi auttaa?

UUTISIA VERKOSSA