Valmista violettia hapankaalia vahvistaaksesi suolistosi bakteerikantaa

heinäkuu 17, 2017
Tiesitkö, että hapankaali voi auttaa parantamaan ruoansulatustasi ja kamppailemaan hiivatulehduksia vastaan? Opi kuinka valmistaa sitä ottaaksesi sen hyödyt irti! 

Hapankaali on probiootti, joka on tullut suosituksi viime vuosina sen kyvystä vahvistaa vatsaasi suojelevaa bakteerikantaa.

Se on kaalinlehtien suolavedessä käymisestä syntyvä tuote. Useiden päivien jälkeen tämä prosessi tuo yhteen terveellisiä bakteereja ja hiivaa, jotka edistävät hyvinvointia.

Tämän ruoan syöminen stimuloi mikro-organismien kuten bifidobacterian ja lactobacillin kasvua, joiden aktiviteetti on vastuussa ruoansulatusprosessien helpottamisesta.

Nämä mikro-organismit myös tukevat laktoosin, sokereiden ja muiden suoleen kertyvien aineiden pilkkoutumista. 

Itse asiassa, hapankaali tarjoaa myös mielenkiintoisia etuja immuunijärjestelmän terveydelle. Tämä johtuu siitä, että se parantaa vasta-aineiden vastauksia haitallisten pöpöjen kuten E. colin ja C. difficilen leviämiselle.

Parasta kaikesta on, että se on yksi halvemmista käymistuotteista, ja sitä voidaan valmistaa kotona seuraamalla muutamia yksinkertaisia askelia.

Me tiedämme, että monet eivät olet vielä yrittäneet valmistaa sitä kotona. Haluamme siis jakaa käytännöllisen reseptin, jossa käytetään violettia kaalia.

Violetti hapankaali vahvistamaan elimistösi bakteerikantaa

suolistobakteerit

Violetti hapankaali on luonnollinen probiootti, joka antaa vatsallesi lisää terveellisiä bakteereja säätelemään sen kasvuston pH:ta. Se tekee tämän etenkin haitallisista mikro-organismeista johtuvien epätasapainojen aikaan.

Vaikka voit saavuttaa tämän tuloksen syömällä ruokia kuten maustamatonta jogurttia, tämä vaihtoehto on vähäkalorisempaa ja täydellistä heille, jotka haluavat kasviperäisen ravinteiden lähteen.

Violetit kaalinlehdet sisältävät isothiosyanaatteina tunnettuja yhdisteitä, jotka on linkitetty tietyn tyyppisten syöpien ehkäisyyn. 

Niiden sisältämät bakteerit ja hiivat tiivistyvät suolavedessä käymisen aikana, luoden superruoan tasapainottamaan suolistokanavan flooraa. Tämä ei vain alenna suolistosairauksien kehittämisen riskiä, vaan myös kontrolloi oireita kuten ilmavaivoja, turvotusta ja vatsakipua.

Lisäksi koska violetti kaali säätelee vatsan pH:ta, se on mahtavaa kontrolloimaan vatsanesteiden liiallista tuotantoa, jolla on tapana aiheuttaa mahakatarria, mahahaavoja ja närästystä. 

violetti hapankaali

Lisäksi sen ravinteet parantavat immuunikykyä, vähentäen alttiutta tartuttaa viruksien, bakteerien tai sienten tulehduksia.

Tämä tarkoittaa, että se on hyvä ravintolisä estämään yleisiä sairauksia kuten flunssaa ja vilustumista, mikäli sitä nautitaan säännöllisesti. 

Sillä on vuorostaan mielenkiintoinen vaikutus aineenvaihdunnan terveyteen. Tämä johtuu siitä, että se nopeuttaa prosesseja, jotka poistavat kehoon kerääntyneitä jätteitä. 

Tämän kaiken lisäksi purppurakaalin nauttiminen tarjoaa muita etuja, kuten:

 • Parempi mieliala.
 • Kasvanut fyysinen ja psyykkinen tuottavuus.
 • Sydänterveyden suojaaminen.
 • Ihon ikääntymisen ehkäiseminen.
 • Virtsatiesairausten ja emätinsairausten ehkäisy.

Lue tämä artikkeli: 7 mahtavaa tapaa kohottaa mielialaa luonnollisesti

Kuinka valmistaa violettia hapankaalia kotona

hapankaalipurkit

Tämä violetti hapankaaliresepti on mahtava torjumaan monia yleisiä häiriötiloja jotka vaikuttavat terveyteesi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kärsiä mistään tietystä tilasta saadaksesi kaikki sen hyödyt.

Voit valmistaa ja nauttia sitä koska tahansa, ja käyttää kaikki sen ravinteet täydennyksenä ruokavalioosi. Näin voit ylläpitää bakteerikannan terveyttä vatsassasi, sekä ehkäistä monia sairauksia syntymästä. 

Ainekset

 • 1 vihreä kaali
 • 2 violettia kaalia
 • 3 ruokalusikallista merisuolaa
 • Vettä (niin paljon kuin tarpeellista)

Utensils

 • Ilmatiivis lasipurkki

Method

 • Pilko kaalinlehdet tai raasta ne saadaksesi niistä ihan ohuita. 
 • Laita lasipurkkiin ja lisää merisuolalusikalliset.
 • Kaada pieni loraus vettä lehtien päälle. Paina ne sitten alas jättääksesi vähän tilaa niiden yläpuolelle.
 • Kaali alkaa kehittää luonnollisia mehujaan käymisprosessissa ja sekä sen koostumus että haju muuttuvat. 
 • Peitä hapankaali paperipyyhkeellä, tai jos haluat jätä se peittämättä paikkaan missä se ei likaannnu ja missä ötökät eivät pääse sen sisään.
 • Jatka tuotteen painamista alas useita kertoja päivässä, jotta lehdet päästävät mehujaan.
 • Yhden tai kahden päivän jälkeen mehu nousee kannen yli ja sillä alkaa olla vahva maku.
 • Poista jätekerros joka ilmaantuu pinnalle ja laita kaali pimeään paikkaan kahdeksi tai kolmeksi viikoksi. 
 • Kun tämä aika on kulunut, nauti hapankaali kuten haluat. Voit itse asiassa myös hyödyntää sen mehun.
 • Voit lisätä sitä salaatteihisi ja aterioihisi.

Kuten voit nähdä, on erittäin helppoa valmistaa oma hapankaali kotonasi. Tämä antaa vatsallesi probiootteja ja auttaa sinua terveysongelmissa.

Nauti!

UUTISIA VERKOSSA