Logo image
Logo image

Hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä

3 minuuttia
Etkö pääse eroon ylimääräisistä kiloista vaikka kuinka liikut ja syöt terveellisesti? Kokeile kanelista ja laakerinlehdestä valmistettua teetä, joka vauhdittaa laihtumista ja parantaa ruuansulatuksen toimintaa.
Hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Huonot ruokailutottumukset ja liikunnan puute ovat normaalipainon suurimpia vihollisia, ja samalla kärsii psyykkinen hyvinvointi. Jokainen tietää varmasti ylipainon haitoista, ja monet pyrkivätkin kohti terveellisempää elämää ja painoa. Tällä kertaa esittelyssä on hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä – jatka lukemista, niin saat tietää siitä lisää!

Rasvakertymien poistaminen ei ole aina helppoa, ja se vaatiikin jatkuvaa vaivannäköä ja pitkällistä ponnistelua – vain harvalla on kuitenkaan riittävästi kärsivällisyyttä tulosten odotteluun. Monet etsivät käsiinsä oikoteitä ja noudattavat rajoittavia ruokavalioita tai rasittavia liikuntasuunnitelmia, joilla voi olla negatiivinen vaikutus elimistöön.

Ravitsemusneuvojat suosittelevat ihmedieettien sijaan tavallisen ruuan syömistä, mutta kalorien rajoittamista ja epäterveellisten ruokien välttämistä. Tämän lisäksi voit kokeilla stimuloida aineenvaihduntaa ja karkoittaa kilot nopeammin muutamia luonnollisia apukeinoja käyttäen. Tässä artikkelissa kerromme sinulle hyvästä laihdutuksen apurista eli kaneli-laakerinlehtiteestä, joka poistaa nesteitä ja puhdistaa elimistöä.

Jatka lukemista, niin kerromme, kuinka tämä hoikistava tee toimii ja valmisetaan.

Hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä

Kanelia ja laakerinlehtiä sisältävä hoikistava tee on suosittu juoma, joka tehostaa terveellistä laihtumista luonnollisilla yhdisteillä. Sekä kanelilla että laakerinlehdellä on ruuansulatusta tehostava ja puhdistava vaikutus, ja säännöllisesti nautittuna ne auttavat karkoittamaan ylimääräiset kilot.

Kyseessä ei ole “ihmekeino” laihtumiseen, sillä laihduttaessa täytyy noudattaa terveellistä ruokavaliota ja liikuntasuunnitelmaa, mutta teejuoma osana ruokavaliota voi kiihdyttää painon putoamista.

Tutustutaan lähemmin tämän juoman tärkeisiin aineksiin!

Kanelin hyödyt laihduttajalle

Some figure

 

Kaneli on mauste, jota arvostetaan sen monien käyttötarkoitusten vuoksi: kaneli soveltuu ruuanlaittoon ja terveydenhoitoon ihanteellisesti.

Kaneli sisältää eteeristä öljyä, antioksidantteja ja ravintoaineita, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa, kuluttavat enemmän energiaa ja johtavat lopulta painon laskuun.

Kanelin nauttiminen soveltuu myös verensokerin kontrollointiin, sillä se tehostaa sokereiden käyttöä kehon energianlähteenä, jolloin ne eivät päädy verenkiertoon. Kanelin yhdisteet ovat puhdistavia ja diureettisia, joten ne vauhdittavat veren puhdistumista ja auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä ja nesteitä.

Laakerinlehden hyödyt laihduttajalle

Some figure

 

Laakerinlehti on aromaattinen ja lääkinnällinen kasvi, jota käytetään usein liharuokien maustamisessa. Laakerinlehdellä on ruuanlaiton lisäksi muitakin käyttötarkoituksia, ja se soveltuu hyvin laihduttajan ruokavalioon hoikistavan vaikutuksensa ansiosta.

Laakerinlehdellä on ruuansulatusta tehostava vaikutus, joka vauhdittaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä – tämä estää niitä kehittämästä tulehdusreaktioita tai sairauksia.

Laakerinlehdellä on lisäksi diureettinen vaikutus, eli se poistaa ylimääräisiä nesteitä kudoksista, jolloin nesteturvotusta ei pääse syntymään esimerkiksi vatsalla tai nilkoissa.

Ylipaino voi vaikuttaa negatiivisesti omakuvaan ja siihen, miten käyttäydyt muiden ihmisten kanssa. Häpeä ja itseinho voivat ahdistaa ja muiden katseet tuntuvat arvostelevilta. Laakerinlehtiä nauttimalla voi lievittää stressiä ja ahdistusta, jotka ovat usein laihduttajan seuralaisena.

Kaiken tämän lisäksi laakerinlehti estää ylimääräisten suolikaasujen muodostumista, ehkäisee ummetusta, närästystä ja muita ruuansulatusvaivoja. Se myös parantaa ravintoaineiden imeytymistä.

Näin valmistat hoikistavan teejuoman

Some figure

 

Voit vauhdittaa laihtumista tällä terveellisellä, luonnollisella teejuomalla. Samalla ehkäiset erinäiset ruuansulatusvaivat ja pidät vatsan toiminnasta huolta. Teen valmistaminen on helppoa, eikä vaadi paljoa aikaa. Voit säilyttää juoman jääkaapissa ja nauttia sitä monta kertaa viikossa, sillä se ei aiheuta suurissakaan määrissä käytettynä haittavaikutuksia.

Muista teen nauttimisen lisäksi noudattaa terveellistä ruokavaliota ja harrasta liikuntaa säännöllisesti: puoli tuntia päivässä riittää. Kokeile kävelyä, hölkkää, punttisalia, tanssia, pyöräilyä tai uintia, kun löydät itsellesi sopivan liikuntamuodon, se muuttuu pakollisesta toiminnasta hauskaksi.

Ainekset

 • 1 litra vettä
 • 1 tl jauhettua kanelia
 • 6 laakerinlehteä
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus

 • Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kaneli ja laakerinlehdet kun vesi alkaa kiehua.
 • Alenna lämpöä ja anna kiehua matalalla lämmöllä 5 minuuttia.
 • Poista kattila liedeltä tämän jälkeen, anna sen jäähtyä hieman ja siviilöi.
 • Kaada juoma lasiin, sekoita joukkoon tilkka hunajaa kaivatessasi lisämakeutta ja tarjoile.
 • Nauti päivän ensimmäinen lasillinen tyhjään mahaan ennen aamiaista ja juo muutama lisälasillinen päivän mittaan.

Oletko jo kokeillut vastaavanlaista teetä? Tämä hoikistava tee valmistuu helposti muutamasta aineksesta ja se auttaa sinua laihtumaan vikkelämmin.

Haluatko tietää lisää aineenvaihduntaa tehostavista juomista? Lue: 4 juomaa aineenvaihdunnan tehostamiseksi


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • F Daher, C., I Taleb, R., A Mroueh, M., Nehmeh, B., Araji, H., H Chakas, R., M Daccache, A., H Eid, K., K El Khoury, M., F El Hayek, P., T Faddoul, H., Junior Feghali, E., G Ghanem, A., P Haydar, T., R Jammoul, A., H Nasra, S., Saade, N., G Tahan, D., C Daher, J., … N Shebaby, W. (2021). Laurus nobilis leaves extract protects against high fat diet-induced type 2 Diabetes in rats. Journal of Pharmacognosy and Phytotherapy, 13(3), 82–90. https://academicjournals.org/journal/JPP/article-abstract/01614D267754
 • Keramati, M., Musazadeh, V., Malekahmadi, M., Jamilian, P., Jamilian, P., Ghoreishi, Z., Zarezadeh, M., & Ostadrahimi, A. (2022). Cinnamon, an effective anti-obesity agent: Evidence from an umbrella meta-analysis. Journal of food biochemistry, 46(8), e14166. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35365881/
 • Mousavi, S. M., Rahmani, J., Kord-Varkaneh, H., Sheikhi, A., Larijani, B., & Esmaillzadeh, A. (2020). Cinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 39(1), 123–133. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/
 • Yazdanpanah, Z., Azadi-Yazdi, M., Hooshmandi, H., Ramezani-Jolfaie, N., & Salehi-Abargouei, A. (2020). Effects of cinnamon supplementation on body weight and composition in adults: A systematic review and meta-analysis of controlled clinical trials. Phytotherapy research : PTR, 34(3), 448–463. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31800140/
 • CDC. (2023). Actividad física para un peso saludable. Centers for Disease Control and Prevention.  Consultado el 21 de agosto de 2023 https://www.cdc.gov/healthyweight/spanish/physicalactivity/index.html

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.