Hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä

Etkö pääse eroon ylimääräisistä kiloista vaikka kuinka liikut ja syöt terveellisesti? Kokeile kanelista ja laakerinlehdestä valmistettua teetä, joka vauhdittaa laihtumista ja parantaa ruuansulatuksen toimintaa.
Hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Huonot ruokailutottumukset ja liikunnan puute ovat normaalipainon suurimpia vihollisia, ja samalla kärsii psyykkinen hyvinvointi. Jokainen tietää varmasti ylipainon haitoista, ja monet pyrkivätkin kohti terveellisempää elämää ja painoa. Tällä kertaa esittelyssä on hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä – jatka lukemista, niin saat tietää siitä lisää!

Rasvakertymien poistaminen ei ole aina helppoa, ja se vaatiikin jatkuvaa vaivannäköä ja pitkällistä ponnistelua – vain harvalla on kuitenkaan riittävästi kärsivällisyyttä tulosten odotteluun. Monet etsivät käsiinsä oikoteitä ja noudattavat rajoittavia ruokavalioita tai rasittavia liikuntasuunnitelmia, joilla voi olla negatiivinen vaikutus elimistöön.

Ravitsemusneuvojat suosittelevat ihmedieettien sijaan tavallisen ruuan syömistä, mutta kalorien rajoittamista ja epäterveellisten ruokien välttämistä. Tämän lisäksi voit kokeilla stimuloida aineenvaihduntaa ja karkoittaa kilot nopeammin muutamia luonnollisia apukeinoja käyttäen. Tässä artikkelissa kerromme sinulle hyvästä laihdutuksen apurista eli kaneli-laakerinlehtiteestä, joka poistaa nesteitä ja puhdistaa elimistöä.

Jatka lukemista, niin kerromme, kuinka tämä hoikistava tee toimii ja valmisetaan.

Hoikistava tee kanelista ja laakerinlehdestä

Kanelia ja laakerinlehtiä sisältävä hoikistava tee on suosittu juoma, joka tehostaa terveellistä laihtumista luonnollisilla yhdisteillä. Sekä kanelilla että laakerinlehdellä on ruuansulatusta tehostava ja puhdistava vaikutus, ja säännöllisesti nautittuna ne auttavat karkoittamaan ylimääräiset kilot.

Kyseessä ei ole “ihmekeino” laihtumiseen, sillä laihduttaessa täytyy noudattaa terveellistä ruokavaliota ja liikuntasuunnitelmaa, mutta teejuoma osana ruokavaliota voi kiihdyttää painon putoamista.

Tutustutaan lähemmin tämän juoman tärkeisiin aineksiin!

Kanelin hyödyt laihduttajalle

Kaneli auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa.

 

Kaneli on mauste, jota arvostetaan sen monien käyttötarkoitusten vuoksi: kaneli soveltuu ruuanlaittoon ja terveydenhoitoon ihanteellisesti.

Kaneli sisältää eteeristä öljyä, antioksidantteja ja ravintoaineita, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa, kuluttavat enemmän energiaa ja johtavat lopulta painon laskuun.

Kanelin nauttiminen soveltuu myös verensokerin kontrollointiin, sillä se tehostaa sokereiden käyttöä kehon energianlähteenä, jolloin ne eivät päädy verenkiertoon. Kanelin yhdisteet ovat puhdistavia ja diureettisia, joten ne vauhdittavat veren puhdistumista ja auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä ja nesteitä.

Laakerinlehden hyödyt laihduttajalle

Laakerinlehti auttaa tehostamaan ruuansulatusta.

 

Laakerinlehti on aromaattinen ja lääkinnällinen kasvi, jota käytetään usein liharuokien maustamisessa. Laakerinlehdellä on ruuanlaiton lisäksi muitakin käyttötarkoituksia, ja se soveltuu hyvin laihduttajan ruokavalioon hoikistavan vaikutuksensa ansiosta.

Laakerinlehdellä on ruuansulatusta tehostava vaikutus, joka vauhdittaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä – tämä estää niitä kehittämästä tulehdusreaktioita tai sairauksia.

Laakerinlehdellä on lisäksi diureettinen vaikutus, eli se poistaa ylimääräisiä nesteitä kudoksista, jolloin nesteturvotusta ei pääse syntymään esimerkiksi vatsalla tai nilkoissa.

Ylipaino voi vaikuttaa negatiivisesti omakuvaan ja siihen, miten käyttäydyt muiden ihmisten kanssa. Häpeä ja itseinho voivat ahdistaa ja muiden katseet tuntuvat arvostelevilta. Laakerinlehtiä nauttimalla voi lievittää stressiä ja ahdistusta, jotka ovat usein laihduttajan seuralaisena.

Kaiken tämän lisäksi laakerinlehti estää ylimääräisten suolikaasujen muodostumista, ehkäisee ummetusta, närästystä ja muita ruuansulatusvaivoja. Se myös parantaa ravintoaineiden imeytymistä.

Näin valmistat hoikistavan teejuoman

Hoikistava teejuoma kanelista ja laakerinlehdestä.

 

Voit vauhdittaa laihtumista tällä terveellisellä, luonnollisella teejuomalla. Samalla ehkäiset erinäiset ruuansulatusvaivat ja pidät vatsan toiminnasta huolta. Teen valmistaminen on helppoa, eikä vaadi paljoa aikaa. Voit säilyttää juoman jääkaapissa ja nauttia sitä monta kertaa viikossa, sillä se ei aiheuta suurissakaan määrissä käytettynä haittavaikutuksia.

Muista teen nauttimisen lisäksi noudattaa terveellistä ruokavaliota ja harrasta liikuntaa säännöllisesti: puoli tuntia päivässä riittää. Kokeile kävelyä, hölkkää, punttisalia, tanssia, pyöräilyä tai uintia, kun löydät itsellesi sopivan liikuntamuodon, se muuttuu pakollisesta toiminnasta hauskaksi.

Ainekset

 • 1 litra vettä
 • 1 tl jauhettua kanelia
 • 6 laakerinlehteä
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus

 • Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kaneli ja laakerinlehdet kun vesi alkaa kiehua.
 • Alenna lämpöä ja anna kiehua matalalla lämmöllä 5 minuuttia.
 • Poista kattila liedeltä tämän jälkeen, anna sen jäähtyä hieman ja siviilöi.
 • Kaada juoma lasiin, sekoita joukkoon tilkka hunajaa kaivatessasi lisämakeutta ja tarjoile.
 • Nauti päivän ensimmäinen lasillinen tyhjään mahaan ennen aamiaista ja juo muutama lisälasillinen päivän mittaan.

Oletko jo kokeillut vastaavanlaista teetä? Tämä hoikistava tee valmistuu helposti muutamasta aineksesta ja se auttaa sinua laihtumaan vikkelämmin.

Haluatko tietää lisää aineenvaihduntaa tehostavista juomista? Lue: 4 juomaa aineenvaihdunnan tehostamiseksi

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kolme tapaa nauttia vihreää teetä painonpudotuksen edistämiseksi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kolme tapaa nauttia vihreää teetä painonpudotuksen edistämiseksi

Vihreää teetä kannattaa kaikkien nauttia, mutta etenkin heidän jotka pyrkivät pudottamaan painoaan. Se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pienentää vyö... • Vafa, M., Mohammadi, F., Shidfar, F., Sormaghi, M. S., Heidari, I., Golestan, B., & Amiri, F. (2012). Effects of cinnamon consumption on glycemic status, lipid profile and body composition in type 2 diabetic patients. International Journal of Preventive Medicine. https://doi.org/PMID: 22973482
 • Zaitoun, Shahera Talat. “The effect of different Mediterranean plant extracts on the development of the great wax moth Galleria mellonella L.(Lepidoptera: Pyralidae) and their toxicity to worker honeybees Apis mellifera L.(Hymenoptera: Apidae) under laboratory conditions.” Journal of Food Agriculture and Environment 5.2 (2007): 289.
 • Anderson, R. A. (2008). Chromium and polyphenols from cinnamon improve insulin sensitivity. In Proceedings of the Nutrition Society. https://doi.org/10.1017/S0029665108006010
 • Mirfeizi, M., Mehdizadeh Tourzani, Z., Mirfeizi, S. Z., Asghari Jafarabadi, M., Rezvani, H. R., & Afzali, M. (2016). Controlling type 2 diabetes mellitus with herbal medicines: A triple-blind randomized clinical trial of efficacy and safety. Journal of Diabetes. https://doi.org/10.1111/1753-0407.12342
 • Izquierdo Hernández, Amada, et al. “Alimentación saludable.” Revista cubana de enfermería 20.1 (2004): 1-1.
 • Basak, S. S., & Candan, F. (2013). Effect of Laurus nobilis L. essential oil and its main components on α-glucosidase and reactive oxygen species scavenging activity. Iranian journal of pharmaceutical research: IJPR12(2), 367.
 • Lu, M., Cao, Y., Xiao, J., Song, M., & Ho, C. T. (2018). Molecular mechanisms of the anti-obesity effect of bioactive ingredients in common spices: a review. Food & function9(9), 4569-4581.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.